Rönnbärsgelé dagen forts.

  • Rör ned rönnbär och äpplen i kastrull.
  • Låt koka i 15 min.
  • Sila bären/frukten.
  • Tillsätt socker till den avrunna saften
  • Koka igen max 20 minuter.
  • Fyll upp burkarna
  • Färdigt resultat
  • Superbt till hemlagade köttbullar
  • Rönnbärsgelé a la Nacka

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rönnbärsgelé dagen forts.

  1. BP skriver:

    Är impad, väldigt impad! Har bara en fråga: varför måste man såga ned alla kvistar och varför tar man inte bara klasarna?

    Svar: Det hela är en sanning med modifikation… för x antal år sedan skulle jag ta ned flera lass med grus, matjord mm via lastbil, kompisen som skulle komma har en mycket fin lackering, ville inte att lacken skulle repas så jag rensade vägen ned från träd helt enkelt 🙂 Mitt i allt såg jag ett reportage födas 🙂 Allt var ju framme förutom uppsammlngskärl, jag tyckte helt synd om att rönnbären skulle bara förstöras helt enkelt.

  2. christian skriver:

    Vad läckert det ser ut… 🙂

    Svar: Tackar, tackar 🙂

  3. Skogsnuvan skriver:

    Tack för det receptet. Jag måste prova för iår är det verkligen massor med rönnbär och stora och fina.

    Svar: Det är länge sedan jag såg så mycket rönnbär… och de är fina som du beskriver…

  4. Carola skriver:

    Wow…det borde jag testa! Går säkert att lämna bort äpplen också (allergisk), ska testa!
    Så vacker gelé och säkert god!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *