Weekly photo challenge: Vecka 31 – ”Klubba”

Sanna är uppfinnaren till detta.

Klubba får mig att tänka på verktyg som jag nästan använder mig dagligen av. Antingen monterar man något eller så demonterar man något.

Längst ut på det man ska slå med sitter det som här bly. Med bly får man tunga rekorderliga slag. Bly använder jag inte ute i naturen såklart.

Det hela betyder att man inte vill skada ytan, här en liten mer fin variant.

En liten tyngre plastklubba på ca 3 kg, färgen har ingen betydelse.

Vit kan däremot betyda ”för ett mjukt” materiel, för riktigt finlir. Då brukar jag försöka använda mig av teflon. Orsakar mycket liten påverkan på detaljen man ska knacka på.  

Den här svarta pratar vi om 6 kg ungefär…

Då man riktar mot plåt, då åker farfars gamla träklubba fram. Bra kraft med snygg design. Ponera att den är från 30-40 talet också.

Sedan finns ju godisklubba också, men ingen hitt för min lilla vovve.

Fler bidrag finner ni Här

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.

15 svar på Weekly photo challenge: Vecka 31 – ”Klubba”

 1. byblixtra skriver:

  En sån variation av klubbor och alla behövs för olika ändamål. Gissar att du blivit stark av att använda dessa. Bilden med svarta klubban och solbrillorna är cool och gamla träklubban är vacker.
  Hehe…godisklubbor är inget för en söt liten vovve men en rolig bild blev det, där tungan nästan har samma färg som klubban. 🙂

  Svar: Tussan kom fram så nyfiket när jag lade upp verktygen så det vart liksom bara till att fota på. Godisklubbor var inte avsett för henne… bilden vart inte perfekt men kul. Jo det gäller liksom att ha fysiken bakom… även om jag påstår att tekniken bakom slaget är lika viktig. Rätt vinkel då man ska träffa föremålet är A och O. Upprepade smällar kan lätt leda till skador på muskler.

 2. Några av dina klubbor verkar vara släkt med min – tunga, rejäla doningar!

 3. Stare Ström skriver:

  Så många varianter på en enkel klubba!!

  Svar: Jo det finns en hel del… beror på hår hårt man vill lägga på sitt slag/tyngd.

 4. Klara Ovida skriver:

  Tema med tjusiga variationer

 5. Visste inte att de finns så många varianter inom klubbområdet. Praktiskt att de har olika färger, då går det ju snabbt att få tag på rätt klubba. Förståndig vovve som nobbar godisklubban!

 6. Ditte skriver:

  Helt perfekt bidrag till veckans klubbtema och med bra förklaringar. Dessa klubbor är jag inte alls insatt i. Men nu vet jag lite mer. Tackar för det.

 7. BP skriver:

  Nu när jag tack vare temat lärde mig att även ”hammare” kan vara klubbor visste jag väl att du skulle visa upp verktyg i sann Åke-anda alltså;-)

  Ja inte sista bilden då förstås. Å Tuss verkar ha sammaaversion mot slickepinnar som jag;-)

  Ett toppen bidrag:-)

  Svar: Tack BP! Det här är ett typiskt verktyg i min várdag… bara jag tänker på som igår (onsdag) passerade 3 st genom mina händer.

 8. "LillaSyster" skriver:

  Perfekt tolkning

 9. Helen skriver:

  Så många olika klubbor du har och för olika ändamål. Vi har nog en del klubbor också men jag har aldrig tänkt på att materialet i själva klubbhuvudet är anpassat för olika ändamål och material. Perfekt tolkning av temat!

 10. Vilt og vakkert skriver:

  Heisann, klubber i alle variasjoner og i flotte farger. Mange gode kommentarer har du også. Ha fine sensommerdager ;:OD)

 11. Paula skriver:

  Men Åke, vad är det du använder de tunga klubborna till, nästan dagligen ??? Vilken samling du har, imponerande, fast ändå fattar jag inte, jag som aldrig ägt en klubba…haha

 12. Ama de casa skriver:

  Oj vad många klubbor du har! Imponerande 😀

 13. Anemonen skriver:

  Wow så många olika sorters klubbor det finns. Nu har jag lärt mig än mera nytt från alla bloggare här. Lärorik och sist men inte minst den söta lilla hunden din.

 14. KajsaLisa skriver:

  Oj här snackar vi rejäla doningar, den första ser ut att bankat på mycket. Kul bild på vovven.

 15. Lena i Wales skriver:

  Oj, det var många varianter.
  Själv tänker jag först på detsamma som hunden, en söt, god klubba att äta. Sedan auktion.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *