Pyrrhula

Domherrar är ett släkte inom familjen finkar som idag brukar delas upp i sju arter. Deras föda består av knoppar, bär eller som här frön på Nacka hak, men även späda blad, frukt och insekter. 

                                                                                                                                                                Alla arterna har en kontrastrik fjäderdräkt med svart, vitt, grått och ofta röda eller orange fjäderpartier. Alla arter har en svart lång stjärt och svarta vingpennor. Flera av arterna delas upp i underarter och av dessa behandlas vissa av domherrens taxa ibland som goda arter. 5 st visade upp sig igår, men så fort jag riktade objektivet stack de. Den här var lite tuffare.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.

3 svar på Pyrrhula

 1. Ingrid skriver:

  Domherrar är så vackra, men här ser jag dem inte så ofta. På Stenstugu däremot var de dagliga gäster vid fågelbordet hela vintrarna.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 2. BP skriver:

  Vilken vacker fågel! Tror inte jag jag sett den irl. Jättekul att du lyckades fånga domherren och kunde visa oss den. Visste inte heller att det finns fem olika ”sorter”. Tänk så mycket man lär sig:-)

 3. Lisa skriver:

  Mycket vacker fågel och fin bild 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *