Some image

Avbokningar på min lista.

Saker som ligger och gror kallar jag surdegar med stort G. Nu är det dock roliga saker att bita i. Dock inte lätta 🙂

Men utmaningar duggar ju titt som tätt här i livet 🙂

Som här nu är 54 krokar uppsatta på det gamla huset på gården.

Det är i stort sett fyrkantigt, 13 krokar på två sidor, de andra sidorna är det 14 st (totalt 54 krok) som ska leda vattnet i rätt lutning till två utkast. Det blir fyra hörn så jag gruvar mig lite, men min kompis Conny dyker upp till veckan och styr upp. Det här med plåt är inte riktigt min grej… Brukar säga: Målaren ska måla, svarvaren ska svarva eller elektrikern ska koppla ström och jag är nästan 63 år på sisådär om några dagar. 

Mellan varven kittar jag två fönster mot havet som tagit lite stryk… Min fru är mycket duktig därefter med penseln 🙂

Båt nr 1, (fiskebåten) har motorn skruvats ihop efter byte av impeller och impellerhus. Den är fullt sjösättnings klar nu. Kompisen Vulka ringde just och frågat om jag lagt något nät? Han ska prova ikväll. Han fiskar rätt över i Klingerfjärden. Här ska bara båtvagnen förlängas lite framåt så skrovet passar bättre. Men det kanske kommer en dag då jag har lite att göra 🙂 Båtvagnen som var med sålde jag (lite för klen) 

Det vart en ny propeller också som blänker så vit o fin. Nu kan näten blötläggas 🙂 

Rullar fram min Volvo BM 400 till båt nr 2 (bad båten) där jag på håller på att montera en motor. Bolinder Munktellen får agera min trygga hjälpreda (som alla dagar vi veckan) 

75 HK ELPTO 🙂 

Jag fick en pulpet utan mindre hål som jag plastat igen och bara borrat in för en varvräknare. Ny lackerad i båtens nyans.

Lite smutsig men det blir så då den står… stolen ska också bytas (ligger i boden än)

9:ans skola då man kopplar lyft 🙂 Denna motor har aldrig varit monterad på denna båt förut. Den har legat till sig några år nu 🙂

Jag ska ha den 20 mm över bottens linje, därav jag trimmar in den med två taljor. Propellern ska bytas till en rostfri blank och fin och ska vispa i vattenlinjen tänkt. Vi ska nämning åka fort också 😉

Igår var jag och lånade en verkstad där jag justerade in mina bulthål med hjälp av en fräsmaskin. Denna del kallas Bracket. 

Jag vet inte hur mycket verktyg jag hade framme till slut… (alla fick inte plats på däcket) 

Nu hänger Mercuryn där jag vill ha den 🙂 Riktlinjen var ursprungligen men jag flyttade in den.

Inspektören på gården övervakar det hela. Och gräset växer…  

Det som inte går att laga med silvertejp är trasigt. 

Nejdå det vart ett stopp för plastning. Jag låg i hopvikt där inunder… tur man inta har fobi… 

Grov plastat, ska finjustera idag. Måste höja upp uttaget för styrningen. Planerat i höjd med +:et.

Nu ska bara alla bultar ut igen och tätas med sikaflex… och plasta igen 4 st gamla bulthål. Sedan ska styrningen monteras och reglaget, badstege, lanternor, länspump… jo så bränsle slang, ja och lite el. Men den ska i plurret i år. 

Fortsättning följer…

 

4 svar till “Avbokningar på min lista.”

  1. Ja, inte att jag förstår vad jag tittar på, men du och min bästis Yvonne har ägnat sig åt snarlika sysselsättningar under semestern, inklusive målning av fönster. Men en båt har hon inte;-)

    • Nu ska ju båtar ligga i vattnet egentligen, men snart så ligger två av fyra i plurret. Det får räcka så denna säsong. Det kommer fler är jag helt säker på. Inte så noga vad man tittar på du BP 😉

  2. Du har då sysselsatt dig med det du verkar gilla bäst- fixa med båtar och huset. Kul med projekt!
    Så fin övervakare du har! Då blir allting perfekt. .

    • Båtar har jag gillat i många år, stort sedan 12 års åldern då jag fick en egen. Men på sjön har jag varit sedan jag knappt kunde gå. Jo med projekt känner känner man att man lever 🙂 Inspektören håller alltid koll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *