Some image

Dagens Foto 26 av 365

Hemma mot eftermiddagen, men jag hann allt med en liten premiärtur med Lynxen innan mörkret tog överhand 🙂 Gissa hur det kändes att åka utanför tomten och ta en repa på havet 🙂

26 av 365

10 svar till “Dagens Foto 26 av 365”

 1. Ser härligt ut, du gör i alla fall något vettigt av snön istället som jag bara gnäller över den 🙂

  Svar: Beror väl hur man bor och är uppväxt också. Jag kan kliva ned från altanen på skotern och dra en repa. För 6 år tillbaka hade jag exakt 3.2 km till min arbetsplats fågelvägen, det tog 1 minut om jag åkte 100-120 knyck över isen från att jag klev av altanen tills jag klev in genom verkstads dörren (parkerade 3 meter ifrån) Jag hade lite koll med en isbrytare på orten, hade hans direktnummer ja det var lite vanskligt att åka över nybryten ränna. Isdubbar, flytoverall och handsfree i hjälmen var obligatoriskt. Bilvägen var över 2 mil. (Ca 25 minuters bilkörning) Det här är min tredje sedan jag flyttat ut hit -96, hade haft en före också. Bor man på mina breddgrader så har man härjat i snö och på is sedan man kunde gå. Slalom, längdåkning, pulka, pimpling, spark och skridskor tillhör vanligheten på vinterhalvåret 🙂 För att inte säga alla snögrottor man byggde som barn. Tänker på när vi byggde hoppbackartorn och man stod vakt när man flög över en väg och stannade bilar om man var i luften.

 2. Wow, snygg skoter 🙂

  Svar: Tack! Jo den passar till mitt ändamål, ingen värsting men går bra! Jag vill åka och fiska på isen och leka lite 😉 Jag har en pulka och vill komma ut i friska luften och gasa av mig ibland 🙂 Att åka skoter går att jämföra med frihet likt motorcykel åkning. Dessutom får man se naturen på ett annat sätt.

 3. Skaffat ny leksak 🙂

  Charlotte sade inget om hårfärgen-gillar henne också

  Härlig klädsel är det och visst är det härligt med små bord

  Vi har en överraskning till dig som kommer inom kort

  Ha en bra vecka

  Svar: Jo tack veckan började med en Heta Arbeten utbildning och sedan var jag förkyld, sängliggandes/sovandes hela tisdagen till att börja med. Jo jag skaffade en annan skoter strax före hjul, min förra sålde jag i somras. Jag väntar spänt!!! Jag anar lite… Återkommer 🙂

 4. Härlig bild!

  Nej i lördags var det inte alls roligt och fotografera skit kallt och se var jag inte så motiverad på temat 🙁

  Svar: Tack! Jag tog några bilder på premiärturen, men denna vart bäst! Jo det kan bli så ibland med motiveringen. Jag är uppväxt med vinter i sex månader så då blir det annorlunda. Mössa och vantar dimensionerad efter väderlek.

 5. Lynx funderade vi på att döpa vår dotter till… Fast inte efter skotermärket, trots att jag kört en del skoter har den aktiviteten inte fastnat hos mig. Nej, hon skulle döpas till det eftersom det är lodjurets latinska namn. Nu blev det inte så, men så här i efterhand tänker jag att det verkligen skulle ha passat henne!

  Svar: Ja det hade varit något 🙂 Jag har aldrig fotat ett lodjur, men sett spår av det här i min närhet på isen. Jag brukar studera latinska namn, men inte lodjurets.

 6. Jag tänkte på ett lodjur när jag såg namnet, men det är ju något helt annat om inte lon har muterat! 🙂

  Svar: Jag har inte tänkt på översättningen 😉

 7. Vilka fina bilder! Du är en duktig fotograf!
  Tack för din kommentar ang vardagsrumsbordet. Ja, sambon har pratat lite löst om att eventuellt fixa ett bord själv, men det lär ju dröja innan han kommer till skott då han har andra projekt som jag hellre vill att han prioriterar (tex att få klar vår trapp). 🙂 Men blev nyfiken på era bord och har försökt hitta igen bilderna här på bloggen, men utan att lyckas. Kanske du kan vägleda mig lite var jag hittar dem?

  Svar: En trapp! Då är han en händig kille och inga problem alls för honom. Jag lägger ut nya bilder idag, jag såg att en var i svart vitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *