Some image

En liten räddande ängel.

Jag har en liten pryl som är mindre än min telefon.

Den ligger bra i en väska, precis som en handväska.

När man öppnar locket ser det ut precis så här.

Nu till saken: Typ tretton månader sedan ringde någon mig: ”Min bil startar inte, jag har tydligen lämnat lyset på idag, kan du hjälpa mig?” Självklart, jag ryckte ut med min starter och kopplade upp den 🙂

Självklart spinner motorn igång 🙂 

 

Varför dyker detta upp just nu? Jo, för att de två sista bilderna fick jag igår. Så, på en regnig dag som denna, är det trevligt att blicka tillbaka 🙂 Lärarinnan kunde åtminstone lämna parkeringen. Alla är mycket förvånade över att en så liten pryl kan åstadkomma detta.

 

12 svar till “En liten räddande ängel.”

 1. perfekt! Syrran har en sådan liten kompressor , funkar utmärkt=) Ha en fin torsdag

  • Tack LillaSyster! Det bästa är att den är så liten att ha med och sedan kan man ladda telefonen på den också 🙂 Dem följer alltid med på fyrhjulingen, laddningen är ur funktion på den och den servicekillen har försvunnit 🙂

 2. Perfekt att ha till hands, hade jag haft bil idag så hade jag garanterat haft en sådan i bilen, mycket lättare än starthjälp med kablar mellan batterierna.
  Fint att kunna hjälpa till där, bra jobbat verkligen.
  Ha nu en fin torsdag Åke.

  • Tack Micke! Ja att ha en massa ampere på sina sladdar är lite farligt dessutom. En liten blixt kan få ödesdigra konsekvenser. Jag är livrädd för expositioner när man har med starthjälp att göra. Två gånger för mig har batterier exploderat. En gång på en truck och då sprack det inåt (i ögonhöjd satt det) vid starthjälp. Andra gången var på en personbil och batteriet sprack bakåt då också som tur var. Jag tänker inte utsätta mig en tredje gång.

 3. Konstigt nog så kände jag faktiskt till ”manicken”. Denna booster använde killen från bilfirman för att få igång min gamla Tintin i januari. Har faktiskt velat köpa en sådan booster. Tack för påminnelsen:-)

  PS. Gillar dina orangea shorts. Helt i min smak:-) DS.

 4. Nu är mitt intresse för bilar lika med noll, men jag måste erkänna att denna lilla starter borde finnas också i mitt bagageutrymme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *