Some image

En skottårsdag.

– en sällsynt pärla i kalendern, som dyker upp vart fjärde år. Denna extra dag, som vi får som en gåva från tiden själv, är en chans att skapa minnen, fira och njuta av livet.

Bildligt talat ser jag oss: slänten, mjukt lutande mot solen, som omfamnar oss med sitt varma sken. Där gräset är mjukt under våra fötter, och vi har en kall öl i handen. Skrattet ekar över Nacka när vi höjer glasen och skålar för denna magiska dag.

Vi pratar om drömmar och äventyr, om platser vi vill utforska och människor vi vill möta. Skottårsdagen ger oss extra tid att drömma större, älska djupare och leva mer intensivt.

Solen sjunker långsamt bakom horisonten, och vi sitter där, tillsammans, med hjärtan som slår i takt med naturens rytm. Ölen är bara en förevändning – det är stunden, gemenskapen och känslan av att vara levande som är det verkliga guldet.

Så här på skottårsdagen, låt oss lyfta våra glas och skåla för livet, kärleken och äventyret. För i denna stund är allt möjligt, och vi är en del av något större än oss själva.

Vi tar oss till slänten för ett par år sedan, jag ser att det var andra bloggare som såg mitt inslag då. Vi närmade oss en majbrasa där snön nu lyser med sin frånvaro. 

Man tager en yxa, skruvdragare, ett par skruvar, en skiva av lämpligt mått och två stolpar.

Lastar därefter allt i en traktorskopa. 

Sedan åker man fram till en lämplig slänt på gården.

Och vipps så har man ordnat en plats för släntölen framför en blivande majbrasa.

29:onde inlägget denna månad och imorgon ses vi i LillaSysters Färglada Fredag

 

8 svar till “En skottårsdag.”

 1. Snyggt jobbat med släntölen =)
  Du kan ju sätta andra i arbete och se till att få komma på en påskeld med slänt öl, så slipper du vänta ända till maj. Ha en bra eftermiddag!

 2. Jag hejar på LillaSysters förslag. Påskeld med släntöl kan ju bli en bra tradition och allt blev uppfunnet en skottårsdag anno 2024. Så fint du har skrivit för övrigt!
  Ha det gott , vi ses i morgon när LillaSyster vill att vi ska färgspraka!

  • Tack så mycket Ä-F! Påskeld och släntöl kan ju bli en perfekt kombination 🙂 29 februari 2024 lägger vi på minnet såklart 😉

  • Ja följande sa grannen till mig när jag stod i valet på traktor: Du kan inte ana vilka möjligheter du har med en BM 400 Åke 🙂

 3. Du har då verkligen framförhållning. Två månader innan släntölen kan intas – om snön är borta till dess. Men det är den säkert även om du hade 50 centimeter kvar häromdagen:-) LillaSysters förslag är ju ännu bättre i och för sig;-)

  • Jo vettu en har gott om tid att planera för diverse sammankomster förutom plåsterkåken 😉 Jag tänker då gå på LillaSysters förslag helt klart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *