Some image

Hejdå Nacka. (poeten dag 2)

Hackspetten, den lilla trumslagaren på stolpen en tisdagsmorgon, säger sitt farväl med sina rytmiska trummande. Det är som om den vill säga: “Tack för att du besökte mig. Kom snart tillbaka!”

Naturens små tecken och möten är värdefulla påminnelser om vår koppling till den omgivande världen. Kanske är det dags att vi också trummar vårt eget hejdå till skogen och dess invånare, med respekt och tacksamhet.

Snön ligger djup och tyst över landskapet. Snöhögarna, som om de vaktar vinterns hemligheter, står där med sina rundade former och kalla ytor. En insnöad fyrhjuling, en tyst följeslagare, väntar på vårens ankomst.

Det är som om vintern håller sitt andetag, beredd att släppa taget. Du drar vidare, bort från den vita tystnaden, mot något nytt. Kanske är det en resa, ett äventyr eller bara en längtan efter varmare dagar.

I denna övergång från vinter till vår, bär du med dig minnet av snön och kylan. Men du lämnar också en del av dig själv bakom dig – ett avtryck i den vita världen. Och när du drar, drar du med dig hoppet om att våren snart ska komma och smälta bort vinterns spår.

Så fortsätt dra, kära resenär. Låt vinterns tystnad följa dig, och låt vårens ljus leda dig framåt.

Nacka Taxi 144 är din pålitliga följeslagare när det gäller transporter i Nacka och närliggande områden. Deras snabba och effektiva service gör att du kan nå din destination smidigt och bekvämt.

Och när du anländer till din destination, kanske du ser plåsterkåken från Nacka Taxi 144. Det är en symbol för deras engagemang för att hjälpa människor och göra resan så smidig som möjligt. Så oavsett om du har ett sår som behöver omläggning eller bara vill träffa din doktor, är Nacka Taxi 144 där för dig!

Ett nytt kapitel i din läkningsresa har börjat. Plåstren skyddar och omfamnar såret, som om de vaktar en dyrbar skatt. Där, på din fot, är spåren av mod och tapperhet – en påminnelse om att du har övervunnit hinder och steg framåt.

Rummet bredvid, med sina bekanta väggar och tystnad, välkomnar dig. Det är som om det har väntat på dig, redo att erbjuda vila och återhämtning. Kanske finns det minnen därifrån förra gången – ögonblick av hopp, smärta och styrka.

Så låt vila omsluta dig. Låt kroppen och själen andas. I detta ögonblick, när du vilar ut, är du omgiven av omsorg och möjligheter. Snart kommer våren, och med den nya blommor och ljusare dagar.

Fortsätt vila, kära fot. Du är på rätt väg, och varje steg är en del av din unika berättelse.

Maten, en symfoni av smaker och texturer, dansar över din tunga. Den är som en målning, där varje ingrediens är en penselstråk som skapar ett unikt konstverk. Kanske smakar den som en solig dag vid havet – salt, frisk och livgivande. Eller så är det som en värmande kram från en nära vän – tröstande och bekant.

I denna stund, när du smakar, är du en del av en lång kedja av människor som har njutit av mat i alla tider. Från uråldriga måltider runt eldarna till dagens moderna kök, har maten alltid varit en central del av våra liv.

Så låt smaken svepa över dig. Kanske är det en explosion av kryddor, en mild sötma eller en överraskande kombination. Oavsett vad det är, är det en påminnelse om att vi är levande – att vi kan känna, smaka och uppskatta världen omkring oss.

Så njut av maten, kära vän. Låt den berätta sin historia och fylla dig med glädje och värme.

 

Doris, en gåtfull figur som smyger in i berättelsen. Hon är som en skugga, en antydan av något större. Kanske är hon en vänlig ande, en osynlig tråd som binder samman ögonblick och minnen.

Vid samma tidpunkt när jag ska trycks på publicera detta inlägg stiger en vårdare lika trevlig som för en typ månad sedan in och önskar mig välkommen tillbaka. Jag är nästan på samma plats (det blev rummet bredvid) Och där kom nästa och önskade mig välkommen tillbaka. Jag är i goda händer 🙂 

20 svar till “Hejdå Nacka. (poeten dag 2)”

 1. Bra där!
  Vill bara önska Åke ”Ranelid” B en god vistelse. Med hopp om bättring och att du åter få känna vårgräset omfamna din en gång så sargade fot.

 2. Du skriver så fint Åke, en eloge för detta får du av mig.
  Hoppas allt läker snart.

  Ta hand om dig.

  • Tack Micke! Jag ska ta hand om mig 🙂 Sanningen om skrivningen är att jag har hittat en sida där man bara skriver in några stödord så skriver den ut.

 3. Underhållande texter min gode vän….förstod nästan att du hittat nåt ”knep” för att förgylla dina ord, men inte desto mindre är de vackra å tänkvärda å glädjande!
  Nu hoppas vi bara att magin ska nå din fot å du få bli helt återställd…..gott å höra att du känner dig väl omhändertagen, så sköt om dig nu!

  • Tack min vän! Jo det var en sida jag bara kom in på av misstag när jag sökte något helt annat. Studerade sodan lite och så blev det av bara farten 🙂 Knep är väl alltid man försöker sig på. Magin ska jag förvalta på bästa sätt såklart. Det lutar åt hemgång idag, de ska bara lägga om bandaget och en kontroll av operations såret. Så förhoppningsvis står jag på mitt kära Nacka mot skymningen… jag ska bara förbi ett apotek vid hemförd så facit får köpa en del av apoteket igen 😉

 4. Nu har jag läst kommentarerna och dina svar.
  Otroligt… bara skriva ner några stödord, så får man resten. Det blev ju väldigt bra.
  Men så enkelt det kan/måste vara att var författare numera, om man kan göra på detta sättet. Känns lite fuskigt liksom.
  Jag klankar verkligen inte ner på din text, den är både läsvärd och tankvärd. Och det är ju du som har gett ledtrådana till den, så du ska ha berömmet.

 5. Tack Anna-Lena! Jo i grund och botten blir det väl lite fusk. Vissa detaljer kan jag ta bort eller lägga till något. Allt kanske inte passar. Man önskar att man varit författare ibland. Men det ska jag försöka bli när jag blir stor 😉

 6. Kikar på de andra kommentarerna och förundras över den där sidan som hjälpt dej med inlägget, tekniken går framåt på alla möjliga vis.
  Så fint mottagande du fick av bekanta ansikten och rum, och det är tryggt att du är i goda händer som ger dej fin omvårdnad.
  Önskar snar bättring!

  • Tack Marianne! Jo det var lite roligt med bekanta en hade ju slutat och börjat våningen under på BB mem det viste jag. Jo tekniken idag har nått långt. Jag ska bättra på mig, det ser ut som att jag får lämna idag med återbesök tisdag till veckan, jag bor bara 1,5 mil härifrån så uppstår några komplikationer har jag nära till.

 7. Låter som en intressant ”grej” – den där som hjälper en med texten. Är det nån slags AI tro?
  Tycker att det blev riktigt bra, och finstämt.
  Lycka till med allt – så också rehabiliteringen!
  Kram/Barbro

  • Tack Barbro! Jag vet inte vad det kallas, jag ska sända dig länken. Ja det blev riktigt bra när man kom på hur man skulle skriva stödorden. Nu är jag på hemmaplan, slocknade tidigt tryggt i egen säng. Jag hade laddat för minst en vecka igen, så vart det två dagar. Nu sätter rehabiliteringen igång 🙂 Kam / Åke

 8. Så du har använt dig av AI eller liknande. Nu blir jag nästan lite besviken;-) Nej jag skojar bara. Blev aningen misstänksam när din poetiska ådra beskrev maten som ”en symfoni av smaker och texturer, dansar över din tunga…” Hahaha. Maten såg ut som nåt helt annat. Närmaste tanke gick till diarré;-)

  Men coolt med dina poetiska övningar – hahaha!

  Läste att du troligen fick komma hem redan idag. Då håller jag tummarna för det och hoppas att Facit bjöd dig på en riktigt god ”Välkommen hem”-middag:-)

  • Jag vet inte vad det kallas eller heter 🙂 Jag bara hittade sidan häromdagen.

   Facit verkar ha överraskat mig med en smakrik korv stroganoff, där kryddningen är en hemlighet som kanske inkluderar en egen touch av chili. Det är som om de har en kulinarisk trollkarl i köket!
   Att kombinera det med spaghetti blev en perfekt matchning – den mjuka pastan balanserar den mustiga korvrätten på ett tillfredsställande sätt. Och till beställde jag en kolsyrat vatten som dryck via en soda streamer, Facit såg till att min måltid fick en uppfriskande touch.
   Det är dessa små detaljer som gör en måltid minnesvärd – smaker, dofter och den mysiga stämningen. Jag njöt av min matresa, och kanske nästa gång kan jag försöka lista ut exakt vilka kryddor som gömmer sig i den där stroganoffen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *