Some image

Hoppa på tåget /13/ Sjunga.

Tåget rullar på, nu ska vi ta oss an Sjunga, Lokförare Tove i spetsen styr det hela galant.

Lill Lindfors sjöng tydligt: Musik det ska byggas utav glädje, av musik bygger man glädje…

Hela min familj är musikbegåvningar med mig på sämsta plats, lillebror spelar och sjunger en massa instrument, lillasyster sjunger solo och spelar piano och sittra, mellanbrodern har spelat med ett par band och gjort en skiva (egen produkt) utgiven och ligger på Spotify. En annan fick hålla sig till bandspelare 😊 Nejdå den obligatoriska blockflöjten och fiol står på mitt CV. Munspel kan också läggas till med försiktighet.

Ändå har jag ett kul inslag jag kan berätta ifrån, min frus kusins bröllop. Jag viste att Roffe skulle ta dig någon musikalisk grupp som lirade Rock n roll. Så jag klädde mig i lämpliga raggar kläder med skinnväst och naturligtvis  dans skorna (boots riktigt pikiga)

Prällen vigde dem vackert och sedan blev det ös med Kjellas Traktorkapell, tyvärr hade han inte med sig Bulinder Munktellen (traktorn) som taktstav med på scenen. Men däremot förstärkt med Micke Hjelm.

 

Micke Hjelms kompade vackert på sin gura och hans stämma flödade fint ut i lokalen.

Här river Kjella av en av mina favoritartister sedan barnsben (Jerry Lee Lewis) Givetvis dansade jag för fullt på i Rock´n Roll skorna och klart jag var upp på scenen och förevigades Kjellas pianofingrar.

Jag hade en mycket bra danspartner och rockade loss och sjöng tillsammans med musikerna hela kvällen lång.

Kjella & CO höll oss med musiken tills siste man gick hem, eller jag vart utdragen utav LillPluttens mamma som hämtade mig från dansgolvet.

Tydligen sjöng jag bäst Johny Be Good där på dansgolvet. Klockrent vart jag berömd för under en paus, låten som skrevs året innan jag är född.

Den är tillställningen hade jag uppe på Marit Johanssons ”Helgbilden” när det begav sig och då fick jag bla. en trevlig/bästa kommentar av En Vanlig Man

”Bröllop mitt i den mörka årstiden är väl en extra ljus händelse? Fina bilder och du kan väl göra en video där du sjunger JBG så vi som följer dig också får lyssna till din sångröst”

Svar: Tack! Jag fick inte in det ljuset i texten, men det fanns i tanken. Det påstods att mina danser och sång skulle ligga uppe på YouTube under kvällen men min sång är inget jag skryter om, jag sjunger hellre än bra  Men band som uppträder brukar gilla då jag sjunger med… Dom ropade ut en gång att jag var klockren till Chucken, så jag gick fram till scenen och ropade tillbaka upp: Klart man kan sin Chuck Berry!

Nog om det, nu ska vi titta till fler som åker med lokföraren Tove 

 

8 svar till “Hoppa på tåget /13/ Sjunga.”

 1. Nu må jag säga det igen; det är något extra med dina inlägg – och jag sjunger en Åke-lovsång i ren glädje – kan till och med dansa Tillhörande sjungande familjen. Vad söker jag för att hitta dig på tuben och Spotify?
  Kommentaren du fick är klockren!
  Må gott och tack för dina tolkningar under april

 2. Av glädje bygger man musik, exakt så är det och man måste inte vara särskilt bra på sång och musik, man kan få till det ändå med glädje. Härligt berättar du om ditt minne. Så där ska bröllop vara. Man ska bli utdragen av dottern från dansgolvet, mitt i när det är som allra bäst.
  Fart och fläng, dans och sång-hälsningar med önskan om en sjusjungande fin helg!

 3. ”Av glädje bygger man musik”! Helt rätt och det självklara tycker jag för musik är glädje även om mitt självförtroende är på bottennivå.
  Vilket fantastiskt minne och vilken kväll!

 4. Vilket kul minne du delger oss andra resenärer!Och roligt att hela släkten är musikalisk, även du min Brutus…
  Min släkt är också på pappas sida, han var utbildad trumpetist på Sibeliusakademin, hade även dansorkester i min ungdom. Jodå, visst smög vi iväg på logdanserna…
  Tänk så många minnen ett ord kan ge….Glada Vappen från finskan i pörtet

 5. Vilka roliga minnen:-) Håller helt med Tove, det är nåt extra med dina inlägg till tjejernas teman. Du är otroligt duktig på att minnas roliga relevanta händelser och återberättar dom på ett så roligt sätt.
  Sedan måste jag säga att jag inte visste att fjol var typ ”obligatorisk”. Blockflöjt fick jag också prova på, men inte fjol. Troligen lika bra det;-)

 6. Stort tack för att du delar med dig här på tåget- En härlig tolkning.
  Fantastiska minnen. Jag både ler och skrattar. Ofta är det ju så att musik, sång och glädje, gärna tillsammans med andra är sådant en minns.
  Ha det gott!
  Många tankar till dig-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *