Some image

Hoppa på tåget /2/ Nyfiken

Lördag igen, andra resan är på. Lokförare Tove rättar till mössan och styr med säker hand loket framåt.

Ordet ”nyfiken” ska vi ge svar på idag.

De är sevärda ögonblick när djuren knallar in på gården. Jag har egendesignade fönster från golv till tak i min matsal längs en vägg mot det blå rummet för att få uppleva naturen som max. Att få se nyfikna djur är en höjdpunkt som ger härliga  upplevelser.

Orsaken till att dammsugaren befinner sig utanför mina fönster är att efter en snickering av lister innanför i rummet skulle jag städa upp på kvällen. Den började rejält lukta bränt. En kombination av rädslan för en brand och bara lukten gjorde att jag fick agerade snabbt och slänga ut den illa kvickt. Jag chansade inte.

Medge att jag fick härliga bilder när den nyfikna ekorren gjorde entre på morgonen efter. 

Nyfiken igen vad det vankas för godsaker i pumpan på samma plats en annan dag.

Vi som har löst biljett förutom Tove finner ni under:

AnkiAnna, DitteEn vanlig man, Karin, Ordodlaren, Paula, ToveZnoggeÅkeÅsa 

 

 

23 svar till “Hoppa på tåget /2/ Nyfiken”

 1. Den översta bilden är obetalbar! Undrar hur scenen hade blivit om fönstret öppnats… Har slängt ut en rykande symaskin en gång. Precis utanför dörren slog lågorna upp. obehagligt.

  • Klokt att slänga ut din symaskin. En eldsvåda kommer lätt och säkrast är att isolera källan och hindra spridning, eld är något man ska ha respekt för. Bilden är ett mycket härligt minne jag har, det gäller bara att vara beredd med en kamera för allt kan vara över på sekunden. Dom två mellersta fönster är dörrar (där hunden/ekorren står) så de går att öppna stort, där inandas jag morgonluft. Eftersom det var jakt i min lille hund hade det blivit långjagis en stund till tomtgränsen.

  • Tack Anna! Jag hade mycket tur med dammsugaren, dels för en ev eldsvåda, det rök fortfarande när jag öppnat påsen så jag tog beslutet att kasta ut den, jag tänkte den få ligga på kylning där på natten och kommer aldrig att starta den igen. Detta var också en jag bara använde för skräp jobb. När jag vaknade dagen efter så satt den lille krabaten bara sådär 🙂 Jag har alltid minst en kamera som ligger framme i detta rum.

 2. Förstår att dammsugaren åkte ut fortare än kvickt
  Härligt med sånna fönster
  Fin besök av ekorren som fotomodell är ju en bonus
  /åsa

  • Tack Åsa! Ja här ser jag naturen året om. En dröm jag filade på ett tag. Under vinterhalvåret har jag minst en ekorre framme dagligen, som mest har jag haft tre. Dom är härliga fotomotiv. Nu hade jag tur och fick med lite mer. Jag kan ju inte bara visa ekorrbilder 😉

 3. Åke, du är liksom en smula härligt udda go!
  Vilket härligt inlägg igen! Tack
  Fick brann i en tv en gång. Bodde på markplan, balkongdörren nära så jag ryckte ur kontakten, drog tv mot den öppnade dörren och vräkte ut den; då slog nya gnistor upp, jag for in efter en filt och det gick fint.

  • Bugar Tove! Fint agera där med tv:n, brand är något man måste reagera blixtsnabbt på, kan få mycket ödestigna konsekvenser.

 4. En spännande och fin tolkning. Och härliga bilder. Ekorren ser verkligen ut att vara både förvånad och nyfiken. Verkar fundera över vad dammsugaren gör här.
  Härligt med stora fönster så du kan se vad som. händer.

 5. Dammsugaren utan påse ser ju ut som ett perfekt ”hus” till Kurre. Helt underbara bilder. Jag menar om du ”städar bort röret och borsten så ser dammsugaren ut som ett perfekt bo för olika ”smådjur”.
  Helt underbara bilder, som vanligt alltså:-)

  • Tacka så mycket BP! Jag hade lite tur där med fotograferandet dagen efter då jag steg upp, frosten hade kylt dammsugaren bra under natten. Påsen hade jag nog inte slängt lika långt… och att dammsugaren hamnat på rätt köl var också bara tur.

 6. Så härligt med närheten till djurriket hos dig, de undrar nog vad det är för något.
  Bra att du reagerade snabbt där, man vet aldrig hur det kan sluta annars.

  Ha en fin kväll Åke.

  • Tack Micke! Matsalen byggdes med den tanken att komma nara ute i naturen, jag har ett mycket fint synfält med härlig utsikt. Jo brandrök reagerar man blixtsnabbt på. Jag har släckt många bränder… dels för att jag var flygplatsman i 345 dagar i lumpen och vart uttagen till industribrandman (24 år) på en arbetsplats.

 7. Oh så ljuvliga nyfikna varelser! Mitt hjärta smälter…..Skulle lätt betala en slant för att veta vad de tänker….
  Så kul tolkning av nyfikenhetens vara, något som verkligen inte bara tillskrivs oss människor!

  • Tack Paula! Vad och hur de tänker får vi aldrig veta… vi kan bara fantisera 🙂 Jag får vara tacksam att jag fick föreviga det hela.

 8. Wow, vilka bilder och den första är verkligen alldeles fantastisk. Tänk vilka spännande möten som kan uppstå när man är nyfikna på varandra 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *