Some image

Hoppa på tåget /3/ Tudelad

Lördag igen, tredje resan går på. Lokförare Tove rättar till mössan och styr med säkra händer loket framåt, se här stannar hon till vid en station. Ordet ”Tudelad” ska vi ge svar på idag.

”Ja det är lördag morron” nynnar jag glatt 🙂 Min goda bakade fruktbröd tar jag och delar på direkten klockan 06:18 🙂

Men vad händer nu!?!? Våran grodljustake delar sig när jag ska trycka ned ett nytt ljus…

Jodå det finns ett och annat tudelat vedträd i lådan intill spisen…

Det är allt fler som löst biljett, förutom lokförare Tove då:

 

 

20 svar till “Hoppa på tåget /3/ Tudelad”

 1. Bra och bra och bra! Brödet kunde jag dö för, så gott ser det ut att vara.
  Bra tolkning, fina foton! Tack för länkarna!
  Ha det gott i dubbel bemärkelse, tänker förstås på brödet nu!

  • Brödet är superbt! Jag har nog inte klyvit på över 5 år nu… förra året sålde jag säkert 8-10 kubik, och gav bort en 3-4 kubik till närmaste vänner. Jag har en massa mer skog på tomten jag också kan ta ned… kommer att rensa för utsiktens skull i vår. Det är ju lite stök och bök.

 2. Kul att se att du åtminstone inte vaknat klockan 2 eller 3 utan först efter klockan 6, vilket för det flesta nog också är mitt i natten, åtminstone en lördag morgon.
  Synd med grodljusstaken. Det är bara att ta fram lödkolven antar jag;-)

  • Jodå jag var uppe mellan 3 till 4… gjorde lite gymnastisk övningar, just 03:15 – 03:20 verkar vara en magics gräns. Ljusstaken tror jag ska borra ett hål och gänga och dra dit en skruv… vet inte vad det är för material.

 3. Nämen så tokigt med ljusstaken, itudelad är den ju inte lika fin! Kan lite klister komma till användning för att göra den hel igen`? Det var mej en rejäl vedlår, du har fått jobba hårt med itudelandet
  Ha en skön lördagskväll o tack för fin tolkning

  • Det vart lite tokigt med grodan, men tur att den gick sönder när inte ljuset var tänd. Vet inte om jag litar på klister… men jag har ett bra bygg lim som heter PL 400. Ja veden har det varit mycket slit med, de första skogen jag tog ned här1990 när jag köpte tomten och byggde sommarstugan, klöv jag ned till resningsvirke/bräder hos en kompis. Därefter rensar jag eftersom så att jag fått en massa ved. Jag eldar med andakt liksom och veden värmer flera gånger. Kapa ned stora granar/björkar/al därefter rensa på kvist, kapa upp i längd för spisen typ 35 cm längder, klyva, stapla och bära in till lådan 🙂 Stormen Gudrun för x antal år sedan gjorde också så jag fick jobb 🙂

 4. Fin tolkning. Jag skulle gärna velat smaka lite av ditt delade bröd. Det såg verkligen gott ut
  Trist att grodljusstaken delade sig men kanske kan den lagas med ”plastic padding” och återgå till sin gamla funktion. Att vara ljusstake.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *