Some image

Hoppa på Tåget – Fotboll

Lokföraren hälsar bloggare och övriga läsare ombord på tåget idag, nu laddar vi för Fotboll på resan.

Alla är välkommen att stiga ombord. Värva gärna in någon fler att ta med 🙂 

En länkning till resenärer som brukar eller har klivit på, eller kanske ska.

Vi har en resenär i detta gäng som varit målvakt på riktigt där på Bromma planen 🙂 

 

Carita 

Stefan 

Znogge

Nalta Norrland

 Angelgirl

Äventyret Framtiden

En Vanlig Man

BP

En Jordemors liv och lustar

LillaSyster 

Professordeutsch

 Paula 

Livet Efter 80

Anki 

Hannas Kryp In.  

Mammselen 

Lollo

Tony

 

Henke och jag tittar på fotboll 🙂 Jo det hade varit torsk på hockey tävlingen dagen före så vi hade lite sorg…

Nu ska ni få höra, fotbollen kom nämligen till Timrå året 1921, ishockeyn kom först 1937.

1921 bildades Wifstavarfs GIF, som 1929 införlivades med Wifstavarvs IK grundat den 11 maj 1928. 1937 började klubben med ishockey. 1942 skedde en sammanslagning med lokalkonkurrenten Östrands IF och namnet blev Wifsta/Östrands IF. 1956, när lag från Norrland tilläts delta, avancerade W/Ö för första gången till högsta serien efter storseger i en avgörande kvalmatch mot Tranås. 1964 blev det dags för nästa Timråklubb, Fagerviks GF, att ansluta sig och namnet blev därmed det långa och otympliga Wifsta/Östrand-Fagerviks IF, eller WÖF. Fagervik hade främst på fotboll på programmet och sammanslagningen märktes främst för fotbollssektionen som 1978 knoppades av som IFK Timrå. 1966 namnändrades WÖF till kommunens namn, Timrå IK. Källa Wikipedia.

I Fagervik vaktade min far målet som junior. Vist tränade jag och lirade boll på somrarna jag fick fotbolls handskar av min far tidigt, men det var roligare att göra mål än att vakta. Men det var inte förens i korpen jag slog igenom på ”riktigt” 🙂 Men som ung fick jag alltid spela med äldre. Ligg på topp du så passar vi dig fick jag höra, en målbur är stor och det finns luckor och 25 % av mina mål kom från vänster fot. Ni vet livet bestod av så mycket mer än att jaga omkring och sparka på en trasa 😉 Jag har ett minne från korpnivån typ 1980, matchen var mot ett Hälsingelag, två stora orörliga backar, de såg ut som bröder. Vid första avspark passades jag och lade bollen mellan dem och efter slank då en blixtsnabb Åke igenom och fri gör man inget misstag. 2:an och mitt hattrick satt bra likadant… så efter en 4-5 minuter leder vi med 3-0 🙂 Jag siktade in mig på 4-0 strax efter… men då satte de en armbåge på hakan/käften och sugröret och soppan i 14 dagar glömmer jag inte 🙁 Jag har problem än, så jag får trycka till käken i visa lägen, det knakar än då jag rör den i sidled. Jodå dom har opererat ur dom här tänderna som gjorde en vis 😉 Tandläkare försökte bra länge… de blev alltid remisser till käkkirurgin, men vem har inte lite sviter efter idrotten 🙂 

 

Nu ska jag presentera min svärfar på knä i första raden andra från höger (lever inte längre) Men föddes på Wifstavarf, (ni ser jag har mycket återkommande dit) Arne spelade sedan med Wifsta/Östrand. Det roliga är, när jag hade publicerade denna bild 2 månader före på Ansiktsboka ville jag se vilka som kom ihåg namnen. Barnbarnen till några av dessa känner jag. Min engelskalärare jag hade mellan åren 1973-1975 ringer upp mig. Magister Lindmark hade jag för övrigt inte träffar sedan dess. Men dessa namn räknade han upp galant.  Arne står på knä andra från höger.

Distriktsmästare 1945. Arne mitt i första raden på knä. Lägg märke till benskydden.

Året 1946 var Arne uttagen till Medelpads Landskapslag. (om han gjorde det fler år vet jag inte)  Tänk om detta lag hade fått spela över hela landet.

Nu fick jag en lektion av magistern vilka lag dom kom ifrån också. Det var Njurunda, Matfors, Kubenborg mm. Svärfar men kalufsen i första raden igen (andra från vänster)

En duell. Lägg märke till klädseln 1946. Jag vet att Arne gjorde någon/några landskapsmatcher.

Förbered er på fler avgångar, nästa resa blir 22 juni: Vad händer dagens datum, sill nubbe eller vadå?

Övriga avgångar blir:

Båt. 29 juni (den som visar upp en båt bild från en kanal/sluss delar jag ut en trisslott till, men den ska vara tagen i närtid)

Kyrkorgel. 6 juli

Vattenkonst. 13 juli

Grotta. 20 juli

Moln 27 juli (detalj om vad ser ni i moln)

Veteranbil. 3 augusti.

Ett annorlunda konstverk. (inte tavla) 10 augusti.

Kapell. 17 augusti.

Tårta med vilka har fyllt år i veckan tro? 24 augusti. Rätt motivering, trisslotter i potten.

Natthimmel med fenomen. 31 augusti.

Lokföraren önskar Er alla en fortsatt trevlig lördag.

28 svar till “Hoppa på Tåget – Fotboll”

 1. Jag gillar ditt sätt att titta på fotboll =)
  Shit vilken smäll du åkte på. Undrar varför de inte skickade dig till käk-kirurgen med en gång, tandläkaren borde ju sett att det var för avancerat för honom (antar en han) att fixa. Du ha en fin lördag!

  • Tack LillaSyster! Jo det var väl så att tandläkaren skyllde på Käkkirurgin och vise versa innan de tog beslut att plocka ur visdomständerna som två växte tokighet i rötterna, jag var ju blå ända upp till örat och runt hakan 🙂 Jag var nog på 5-6 besök på operationsbordet på sjukhuset. Tandläkaren sa klart och tydligt får man en smäll på höger sida blir det fel på vänster käkhalva vilket jag fick. De kunde ju inte skylla på Atros när man var inte ens 25 fyllda… det här med tjejer och kyssar vart problem 😉

  • Tack Hanna! Trevligt att du är med på tåget 🙂 Nu har vi fått in en expert på planens insyn också 😉 På den unga tiden hade man ju så många sporter att utöva som hockey och pingis som innebandy var jag med på Korpnivå tills jag var långt över 40 år… ni skulle sett i en match lillebror och jag möttes på pingis en gång för det samlades folk omkring oss, lillebror plockade allt och jag smashade hela tiden… det vart många bollar för varje poäng 🙂 Men har man spelat mot varandra sedan småben kan man ju varandra 🙂 Just jag badminton och tennis stod också på agendan. Alla racketar finns kvar 🙂 Får bli i en annan rubrik.

 2. Intressant inlägg med fakta och livsberättelser.
  Fotboll är så stort över så stora delar av världen, ganska fascinerande.
  Finns på så olika nivåer att nästan alla kan var med, också bra.
  Trevligt veckoslut!

 3. Så fint återgivet, som alltid med största allvar men med en varm och humoristisk glimt i ögonvrån. Det är du det har jag kommit underfund med.!
  Alltså, allt har du varit med om också , vilken käftsmäll! Usch!
  Nu ska jag läsa ditt inlägg en gång till medan jag sipprar på mitt kaffe.

  Trevlig helg!

 4. Det verkar som om du har fått fotbollen med dig sedan barnsben. Eller med blodet, kanske.
  Det har inte jag, och jag trodde att jag inte skulle kunna åka med på tåget den här veckan. Men plötsligt löste det sig…

  • Tack Anna-Lena! Jo min far hade varit mycket aktiv inom fotbollen. Jag fick målvaktshandskar och benskydd mkt tidigt så han grillade mig rätt bra. Men eftersom jag kunde trixa med trasan så vart det 50/50 spel mellan stolparna ligga på topp dvs center 🙂 Jag ska titta till dig 😉

  • Tack Paula! Jodå det finns fotbollsbilder när jag gör lite räddningar men jag tyckte det vart för mycket bilder 🙂 Jo min far drillade mig hårt mellan stolparna.

 5. Härligt och spännande att läsa om dina fotbollsäventyr och få titta på lagbilderna med Arne. Ja, du har nog både hockey och fotboll i ådrorna och en massa annat också för den delen.
  Kul att du mindes att jag spelat för BP. Och i motsats till dig tyckte jag att det var roligare att stå mellan stolparna och slippa kuta upp och ner. Mindre svettigt;-)

  Mitt bidrag finns här:
  https://bp-computerart.blogspot.com/2024/06/hoppa-pa-taget-fotboll.html

  • Tack BP 🙂 Jag höll mig på den övre planhalvan likt Mini Foppa och nätade ofta 😉 Men när jag var yngre vart det mest mellan stolparna… det var ju oftast ingen som ville stå i mål… så skotträdd var jag aldrig 🙂 Klart jag kommer ihåg att du vaktat målet.

 6. Tack Åsa 🙂 Klass och klass… jag har alltid varit grundlig i det jag sysslar med 😉 Tåget kör tills alla är klara typ 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *