Some image

Hoppa på Tåget – Lampa

Lördag igen, Äventyret Framtiden tar plats som lokförare, kör fram för destinationsordet Lampa.

Nu har jag kommit till det bästa på min gård, lampor är som lilla julafton för mig året om 🙂 Det är upplyst åt alla håll på gården. En gång i tiden grävde jag ned en massa noga planerade kablar runt på gården till stolpar och diverse ljuskällor, har två ljusrelän som styr gårdens alla lampor inklusive fasadbelysningar. Vi bor ju som ute i skogen, med havet som granne åt norr, en granne åt väster och åt öster är det  600 meter till närmaste grannen där med skog emellan. Åt söder kan jag ha minst 2 km och skog däremellan. Så här blir det riktigt mörkt vid kvällens inbrott. Jag har aldrig velat ha mina familjemedlemmar mörkrädda.

Och nu när julen står för dörren åker det fram lite andra lampor i fönstren som ni kanske förstår. Som Leif säger i Leif & Billy: Man bryter inte traditioner till höger och vänster! 

Men har ni också någon som går runt och förstör en lampa hit o dit till adventsljusstakarna under sommaren? Tänk om denna snögubbe fick stå där och titta på en svart lampa i jul.

Eller som denna ljusstake hittade jag också en trasig lampa i. Julen är ju som förstörd!

Svamplampan får ge vika fram till Knut från sovrumsfönstret.

Nu står alla snögubbar och håller i varsin lampa på övervåningen.

Och klart att tomtarna inte ville vara sämre 🙂 Nu ser ni som kommer från havet vart jag håller hus också. 

I Badrummet har nu ängeln tagit sin heliga plats.

När vi ändå är i badrummet visar jag upp en av tre stall lyktor som lyser upp.

En av de sex st spottar vid de försänkta speglarna.

En hängande tomte lampa, det senaste fyndet på en secondhand för 20 spänn, pryder ett av fönstren i gäststugan mot södern.

Klart att en av bodarna har en egen down lampa över varsitt fönster. Dessa släcker jag ned snart och sätter in två advent ljusstakar i varsitt fönster.

Ute på en altan står en av tomtarna och vakar över oss med sin lykta.

Vi syns imorgon till BP:s Skyltsöndag såklart. Ni är väl redo för att tända första ljuset?

 

 

 

11 svar till “Hoppa på Tåget – Lampa”

 1. Oj såi mycket ljus du har runt på ditt paradis. Det lyser verkligen upp och jag gillade dom där ljusen med tomtarna mycket och har inte sett sådana någonstans. Jag har inte någon utegran längre men en ljusslinga på postlådeställningen och på mitt hus. Naturligtvis var det trassel med adventsstaken fast jag köpte den ifjol och alla lampor lyste när jag lade undan den. Tur att jag har brorsan som är elektriker.Grejor som är nya verkar vara dåliga för mina gamla ljusstakar krånglar aldrig. Kallt som fan är det här. 23 grader inatt och nu är det 19. Vilken hemsk vinter.

 2. Många fina lampor! Här finns inte adventsljusstakar att köpa annat än på IKEA. Och i år fick jag tag på en, men det är inte utbytbara lampor så det gäller verkligen att hålla den skyddad under resten av året så den funkar igen. För den var verkligen inte gratis, så ingen slit och släng. Önskar den en fin 1:a advent!

 3. Hahaha! Här är det någon som verkligen har gått ”all in”:-) Lite annorlunda juldekorationer, och det gillar jag skarpt. Sedan är jag imponerad att du hade reservlampor i förrådet till adventsstakarna. Tror inte att man fortfarande kan köpa dom – eller?!

  Ängeln i badrummet framför glasblocken är en höjdare. Japp, du är helt klart beredd till första advent imorgon:-)

 4. Alltid redo! (Som gammal scout )

  Fina ljuspunkter/lampor hos dig =) imorgon kör vi skyltsöndag! Ha det bäst tills dess.

 5. Fina tomtar, snögubbar och andra ljuspunkter. Som vanligt så får du till det. Alltid.
  Tack för länken och visst tänder vi första ljuset imorgon. Självklart så håller vi på traditionen.

  Ha det gott tills vi ses här i morgon igen!

 6. Alltså adventsljusstakarna med snögubbar och tomtar i gammal stil, är de så gamla som de ser ut? Helt otroligt fina och unika. Kan inte se mig mätt på dem!

  • Dom hittade jag på en affär runt 2010 i Härnösand några dagar för julafton på en utförsäljning. En arbetskamrat Ewa-Britt sa sedan vi ätit lunch: Kom Åke far vi till XXX de har utförsäljning på julsaker. Jag har sett dem på tradera till mycket höga priser. Jag vet inte om mina är original eller någon nytillverkad historia. Men varje jul jag tar fram dem påminns jag om min fina arbetskamrat och är så glad att hon tog med mig 🙂 Dom passade så bra på övervåningen där jag har fönster över hela väggen med lutande fönster i sidorna. Jag har som mål att införskaffa en ny jul sak till varje jul, den behöver inte vara stor, den kan vara liten också. Denna vart t.o.m frun glad åt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *