Some image

Hoppa på Tåget – Maskot

Välkommen ombord med avgång Hoppa på Tåget. Tävling dag 2. 

Tåget på väg in på spår 1, en passagerare någonstans ute i världen sitter med spänd förväntan som har klurat ut Destinationsordet Maskot

Först vill jag tacka alla som engagerat sig att delta vid förra veckans tävling Snö. Admin fick in 6 st svar. Men det var betydligt mer som var med på resan men som jag inte fick någon gissning av. 1 st medresenär skrev och frågade om h*n fick gissa men inte deltagit med ord. Givetvis var svaret. 

De 6 st svar var inte bara från den som skickat in två ord (destinationer) Admin ger er chansen att åter titta in och gissa.

Jag tackar för det förslag jag fick igår om vilken som är bakom dagens destination.

Maskot.

Min Maskot har följt mig sedan några dagar innan jag föddes. OBS det är inte PV:n 🙂 Åke vet inte hur gammal han är här. Nallen hade min far inhandlat. Den vart döpt till Per. Här står också en Volvo PV, den finns inte kvar tyvärr. 

Men däremot Lill Plutten har jag koll på. Alexis på 6 månaders dagen får posera ihop, 55 år mellan bilderna. PV:n är köpt för detta ändamål. Nu har jag hockeyfantasten med två målburar Lill Plutten här i helgen, igår tog jag en diskussion men honom hur länge jag får kalla honom för det? Tills jag är 12 år svarade han. (två år kvar)

Nallen är sliten såklart men på tidigt 70 tal klädde min fina mor upp honom, här får Per sitta på en back LP skivor och njuta i musikrummet. Har nu kommit på att det är i Medelpads färger klädseln härrör. Nästa gång ni ser honom blir det i Timrå IK färger. Jodå Åke har tagit en förhandling med sin lillasyster 🙂 -Skicka upp mått du!

Tävling.

Vem har satt in detta ord om Maskot ? Ni mailar till mig den ni tror på är bakom ordet efter varje omgång senast måndag.

Ni ”som” skickat in två ord kommer att ha fördel med två poäng. Jag kommer att summera och meddela vid slut vilka som gissat rätt på bloggaren bakom. Ni ska också bidra med ett eget inlägg om Destinationsordet som vanligt på din sida. Och en röst vid varje omgång gäller. 

Den som jag anser fått till den klurigaste/relevantaste/genomtänkta bilden under serien kommer jag dela ut ett tröstpris till. Texten till kan givetvis ha betydelse.

Dommarens beslut gäller. Rösta inte på mig, jag deltar inte.

Första pris är: 4 st Trisslotter andra pris är 3 st Trisslotter och tredje pris 2 st Trisslotter.

Priser skickas ut i brev alternativ SMS som skrapas via länk till Svenska Spel. Fritt att välja.

Kika gärna in till varandra, ni kanske finner någon ”ledtråd” 🙂 

Lokföraren hälsar följande resenärer välkommen ombord. 

Carita 

Stefan 

Znogge

Nalta Norrland

 Angelgirl

Äventyret Framtiden

En Vanlig Man

BP

En Jordemors liv och lustar

LillaSyster 

Professordeutsch

 Paula 

Livet Efter 80

Anki 

Hannas Kryp In. 

Februari

10 februari    Snö

17 februari    Maskot

24 februari    Is

Mars

02 mars         Din egen skugga

09 mars         Stolthet

16 mars          Automat

23 mars         Spegling

30 mars         Ingen rök utan eld

April

06 april          Barn

13 april           Blommor

20 april          Husdjur

27 april           Picknick

Nu upp till Er alla att kämpa väl. Nacka 2024-02-17 ake(snabela)nacka144.se

Admin önskar en fortsatt trevlig lördag.

 

24 svar till “Hoppa på Tåget – Maskot”

 1. Fin nalle du har! Min barndoms nalle och följeslagare genom livet sitter i gästrummet och är också välanvänd – precis som nallar ska vara. Då vet du vad som gäller med smeknamnet Lill Plutten. Ha nu en härlig lördag! Jag ska gå ute på en promenad, för nu efter nattens stormvindar så skiner solen, jag tar några extra steg för dig också.

 2. Tack LillaSyster! Lill Plutten ja, det kom nyligt upp hur länge jag skulle kalla honom det. Nu fick jag svar igår kväll 🙂 Men tack snälla hjärtliga du att du tar ett par steg åt mig 🙂 Solen lyser också här till blå himmel och noll grader. Tänk vad en promenad ut till en ö med varm choklad i ryggsäcken hade gjort i själen… SUCK!!!

 3. Så fina bilder och vilken nostalgi med nallen Per. Min första nalle, Brumbo, finns också kvar men ligger i en låda. Sonens nalle däremot sitter fint i vårt gästrum. Nu väntar de smått i dagarna så han ska få den när lillan är här.

  Även jag har löst biljett i dag!
  Trevlig lördag!

  • Tack så mycket Znogge! Brumbo vilket fint namn 🙂 Kul story om din sons nalle. Trevligt att du löst biljett 🙂

 4. Härliga bilder och text till, vad roligt att du har kvar nallen Per! Ja även små barn blir stora och nån gång få man så lov att sluta kalla dom för snuttiga namn..

  Mitt bidrag ligger upp länkat till dig!

  Trevlig helg! 🙂

 5. En PV och en nalle, underbart och fina foton både av dig och av LillPlutten.
  Nallar av det slaget börjar bli värdefulla också…
  Jag gör som LillaSyster, tar några extra steg för din skull, dock inte i lika vintrigt väder som ni har däruppe i norr, utan steg med sandaler på tas här.
  Ha en fin lördag och tack för svängen hitåt med tåget i tidig timme!

  • Tack Christian! Trevligt att du deltar till temat 🙂 Jo jag tycker om att ta upp de gamma till det nya liksom 🙂 Nu vart lyckat 55 års skillnad ja.

 6. Så söt nalle, varför är inte nutidens nallar alls lika goa? Eller är jag bara nostalgisk, förmodligen! Jag minns att min säng innehöll så många gosedjur när jag skulle sova att jag knappt fick plats själv, alltså måste jag ha haft svårt att välja favorit!
  Ha en fortsatt skön helg, nu ska jag se herrarnas stafett!

  • Tack Paula! Jag tror personligen att allt är av plast idag så ingen riktig känsla utspelas. Dessa var riktigt stoppade och hade kvalité. LillPluttens mamma hade också en massa tills en dag hon bestämde sig att för att lämna in dem till en insamling (jag mins inte var) Hon fick en stor isbjörn av mig en jul den hade hon länge. Skidor och skidor när det finns hockeytävlingar 😉

 7. Ett så fint inlägg! Har faktiskt också mina nallar kvar. De är lika gamla som jag. Fast jag mina undanstoppade. Min mamma stickade också kläder till dom. Och de har dom på sig än idag.

  Så söt du är som bebis. Gissar att du är 3-4 månader. LillPlutten är också en liten sötis och det är schysst att han tillåter dig att kalla honom så tills han fyller 12 år. Generöst måste jag säga:-)

  Tack för att du håller i ”Hoppa på tåget”:-)

  Här hittar du mitt bidrag. Enklaste hittills – för mig alltså;-)

  • Tack BP! Men så trevligt att du har dina nallar kvar också. Se där se där mamma or kunde det här med klädseln 🙂 Söt javisst 😉 Jag har för mig att jag var uppallad, men det kan ha varit en annan bild… Jo det var på tiden att fråga om namnet ja. Alexis är en mycket generös kille. Jo en ska försöka sköta tåget vidare 🙂 Admin ska allt titta och se över ditt bidrag 😉

 8. Så kul med din nalle, och fina foton, kul att göra samma bild efter så många år.
  Jag har kvar min också den sitter på en hylla i sovrummet.
  Bra att du frågade Lill Plutten om hur länge han kan tänka sej att heta det, min mor kallade mej Dockan upp i tonåren, väldigt pinsamt när jag hade kompisar hemma 🙂
  Ha nu en fin Lördagskväll !

  • Tack Marianne! Jag brukar ta fram sådana foton lite då och då 🙂 Trevligt att du har kvar din nalle också. Jo det var någon som påpekade det så jag frågade honom igår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *