Some image

Hoppa på Tåget – Midsommar

Lokföraren hälsar bloggare och övriga läsare välkommen ombord på tåget idag, nu tar vi upp Midsommarfirandet.

Alla är välkommen att stiga ombord. Värva gärna in någon fler att ta med 🙂 

Admin på Nacka packar upp:

Det här året beslutade jag att inkludera artisten Ulf Lundell, som i sin låt ”Öppna Landskap” nämner att han kryddar sitt brännvin med Johannesört. Åke beställde en torkad påse Johannesört med ett recept genom vår samlingsplats för Lundell-fans. Överskottet efter portokostnaderna donerades till barnen i Ukraina.

Valfri vodka bör tillsättas och får stå för att dra i 2-3 dagar.

Därefter skulle allt silas, först grovt och sedan finare genom ett kaffefilter. Vi tillsatte även två matskedar honung.

Nu började firandet komma igång, och Bosse (grannens hund) var den första att anlända.

Sedan gjorde Nackas yngsta deltagare entré och demonstrerade hur Bosse faktiskt kunde ge en vacker tass.

Plötsligt kom en familj av Rödbenor trippande ut från skogen, där modern lockade på de små dunbollarna att följa henne mot havet.

En av de små bollarna.

Nästa ullboll försökte ta ett varv runt foten av den oklädda midsommarstången.

Pappa Rödbena satt på stolpen och hejade på de fem till antal.

Vår närmaste granne Anki hade bakat en jordgubbstårta, och för de som inte ville ha tårta serverades det jordgubbar med grädde.

Johan (Agnes’ pappa, som bor fyra hus bort) samlar blad som Agnes har lärt sig om på förskolan.

Nackas Midsommarstång klädes.

Plötsligt var midsommarstången dekorerad. Emma och Agnes tar sin plats i ringarna.

Agnes 6 år.

Nu dansade vi ”Små Grodorna” 

I morgonsolens sken stod midsommarstången fortfarande kvar klockan 02:28. 🙂

En länk till resenärer som brukar, har klivit på, eller kanske kommer att göra det.

Carita 

Stefan 

Znogge

Nalta Norrland

 Angelgirl

Äventyret Framtiden

En Vanlig Man

BP

En Jordemors liv och lustar

LillaSyster 

Professordeutsch

 Paula 

Livet Efter 80

Anki 

Hannas Kryp In.  

Mammselen 

Lollo

Tony

 

tantmammamatte 

 

Gör er redo för fler avgångar, nästa tur med båten är den 29 juni.

(den som visar upp en båt bild från en kanal/sluss delar jag ut en trisslott till, men den ska vara tagen i närtid)

 

Övriga avgångar blir:

Kyrkorgel. 6 juli

Vattenkonst. 13 juli

Grotta. 20 juli

Moln 27 juli (detalj om vad ser ni i moln)

Veteranbil. 3 augusti.

Ett annorlunda konstverk. (inte tavla) 10 augusti.

Kapell. 17 augusti.

Tårta med vilka har fyllt år i veckan tro? 24 augusti. Rätt motivering, trisslotter i potten.

Natthimmel med fenomen. 31 augusti.

Lokföraren önskar er alla en fortsatt trevlig lördag.

28 svar till “Hoppa på Tåget – Midsommar”

 1. Jag borde dragit upp rullgardinen och tittat ut….jag vaknade ju till ungefär då du fotat midsommarstången i ljuvligt morgonljus. Men troligen var det mulet här, regnet har hängt i luften sedan 06.30 Fick några stänk på mig då jag gick ut på promenad efter att jag hissat flaggan. Ha nu en fin midsommardag- mycket fin stång ni gjort.

  • Tack LillaSyster 🙂 Aha ni hade regn… tråkigt. Vi hade sol men blåsigt. Regnet var nära så vi tog våran altan som är stor.

 2. Ni ser ut att ha ett riktigt traditionellt firande. Jättefina bilder du illustrerar inlägget med och familjen rödbena är ju helt förtjusande.
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  /Ingrid

 3. Ser ut som en trevlig midsommarafton … och många fina bilder som alltid, speciellt på familjen rödbena!
  Hm … jag missuppfattade nog veckans tema, men det får vara som det är. Jag skrev inte om midsommaraftonen, utan om dagen som idag är, alltså midsommardagen.
  Ha en bra fortsättning på helgen!

  • Tack Anki! Det var lite diffust medvetet temasättning av mig, ni skulle få ta det som det blev. Tiden för er alla är väl rätt kort denna helg typ. Familjen Rödbena blev mycket lyckad 🙂

  • Tack Bloggbroder 🙂 Det kan bli lite korsande för oss bloggare ibland, jag såg ditt inlägg igår 🙂 Vi ryms alla i bloggvärlden. Midsommar är en fin helg att fira den längsta dagen, nu väder det… nubben var inte så lyckad, den fick nog ligga och dra en dag för länge. Men som Lundell-fans får man hålla till godo 🙂 Betalade 60:- kronor inklusive portot och överblivet gick till ett fint ändamål till barn i Ukraina. Jag fick en story, en trevlig snaps och bidrog till ett fint initiativ av Herr Flygare 🙂

 4. Den sista bilden av midsommarstången är bara wow, wow, wow…jisses amalia så fin den är.
  Så fin midsommarafton ni hade. Jag kom osökt att tänka på att tjo vad det var livat i holken i lördags..när både hundar och rödbenor sällade sig till festligheterna. Ett jättefint inlägg som jag tackar allra ödmjukast för att få läsa och vara med om. Tack för din midsommarafton. Ja, nog har jag också sökt örter att krydda brännvinet med..de växte i backen ovanför huset. Myskgräs hette de visst…

  Glad fortsättning på midsommaren. Jodå, sent omsider hoppade jag ombord, måste ta några foton först.

  • Tack Äventyret Framtiden 🙂 Jo en valde platsen för midsommarstången noga och passade på när solen skulle vandra över horisonten, jag antydde att himlen skulle bli rätt bra 🙂 Sedan får man vara påpasslig när både hundar och naturen kommer så lyckat på besök 🙂 Myskgräs så intressant. Tåget går och går, så ta den tid som passar vetja.

 5. Trevligt att krydda sitt eget brännvin tycker jag, speciellt med en flaska Explorer som du tycka ha där, en kunglig dryck det där då Sigvard Bernadotte stod för seglet och skeppet där, onödigt vetande men kul ändå. 😉

  En härlig midsommar hos er Åke, underbart, ha det bäst nu.

  • Tack Micke 🙂 Onödigt vetande är mycket intressant 🙂 Tack för intressant historia 🙂 Det kan vara lite trevligt att krydda själv och en liten ära att skapa något själv på gården.

  • Tack Paula! Jo dagen blev lyckad det dök upp bra med folk. Jo en hade placerat midsommarstången så att solen skulle få vara med bakom på en bild 🙂

 6. Det var en traditionell Midsommarafton för dig och grannarna. Vilken fin midsommarstång barnen (och de vuxna) byggde. Och på grund av foten valde du såklart att inte vara en hoppande groda;-)
  Skrattade gott åt den johannesörtkryddade vodkan – hahaha. Med tanke på johannesörts ”förmågor” gissar jag att ni hade himla roligt:-)

  Här finns mitt bidrag som inte är lika roligt som ditt: https://bp-computerart.blogspot.com/2024/06/hoppa-pa-taget-vad-hander-idag-sill.html

  • Tack BP 🙂 Jo men tog in en ny generation och ”lärde” upp 🙂 Men Agnes hade redan lärt sig på förskolan hur man klädde en stång. Jodu klumpfot höll sig till kameran 🙂 Johannesörten vsr det vågarna jag som avsmakande, vi hade en Alnö Akvavit som var mer populär från ett nära destilleri. Alla bidrag är välkomna.

 7. Du fick vara fotograf och dokumenterare, förstår jag. Också viktigt. Liksom brännvinskryddningen.
  Inget midsommarfirande för mig med stora familjen i år, men en lillasyster duger bra hon också. Finns med på tåget nu…

  • Trevligt att du klev på tåget 🙂 Du har ju bara varit några km ifrån mig. Jo fotografering och krydda lite sprit är väl vad jag klarar av 🙂

 8. Vilken härlig midsommar firande hemma med alla de närmaste grannarna 🙂 Den lilla Agnes känner jag igen.. Hon som flyr fältet och hälsar på er när (Morfar/Farfar) passar henne.. Haha.. påminner om mig då jag var liten.. Så fort det skulle till att bli mat då rymde jag hemifrån.. haha.. Fanns godare mat hos andra – min Moster Rut hon lagde alltid massa god mat och jag valde jämt att rymma dit! 😉

  Den där vodkan med Johannesört lär ni säkert mått väldigt bra utav och effekten blev nog som önskat? Med viss dans på borden?? haha.. (Tyvärr kan jag inte smaka då det krockar med en medicin jag äter- lämnar namnet utanför)

  Men helt klart en traditionell härlig Midsommar har ni haft!

  Mitt bidrag är uppe – Bättre sent.. än inte alls 😛 (Var utslagen hela Lördagen med värk från… och trött som ja.. Men vad gör man inte för midsommar?)
  https://www.angelgirl.burken.nu/hoppa-pa-taget-nubbe-sill-eller-vadda-midsommar/

  Önskar dig en härlig söndag! 🙂

 9. Vad tråkigt att du mår dåligt 🙁 En granne drog till Grekiska ö världen och en annan var i Västanåfallet men vi andra höll ihop 🙂 Ja lilla charmiga Agnes fick också upp de 4 brottar pojkarna, som kom på tillfälligt besök till midsommardansen 🙂 Johannesörten fick jag behålla för mig själv jag trodde min närmaste granne skulle smaka (Lundell-fan) men han skulle tidigt (klockan 05) börja resa till Serbien tidigt på söndag på brottning. Jo midsommarfirandet blev trevligt. Tack Åsa 🙂

 10. Ser att ni har gjort en liten majstång. Vi hade ingen sådan iår för alla barna har växt upp och vi gamla ides inte göra någon men vi lövade med björkar och gjorde lövmatta och kransar i alla fall och slängde pärlor i bäcken till vättarna så nu är vi beredda inför en sommar som vi hoppas kommer med värme. Det var långbyxor och tröja som gällde för det var kyligt men vi kunde i alla fall sitta ute. Hoppas att du mår bättre i dina ben och har en fin sommar.

  • Tack Skogsnuvan 🙂 Vi har en 6 åring som granne (4 hus bort) och jag vet hon gillar att plocka blommor, så därför hade jag rest skalet till midsommarstången. Det vart lyckat också hon gick då ann 🙂 Jag mår bättre men…

 11. Hej konduktör Åke
  Syrran drog med mig på en tågresa och det var ju alltid trevligt med sällskap. Ibland i alla fall. Det kan hända att det blir någon fler tågresa också för den här tanten. Kyrkorglar är ju till exempel fenomenala instrument, så vi ses nog i kyrkbänken lite senare.

  • Hej där! Du är så välkommen att kliva på 🙂 Trevligt att syrran drog med dig på tåget 🙂 Kyrkbänken så trevligt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *