Some image

Hoppa på tåget. Spegling & Sten.

Äventyret Framtiden har satt sig vid spakarna på tåget idag, i vagnarna  bakom sitter följande resenärer:

AnkiAnnaAnnaPortugal, Carita,  Ordodlaren, Paula, ToveZnoggeÅkeÅsa

Det blir ett dubbelämne för mig idag, förra lördagen låg jag på operationsbordet helt enkelt, då var jag inte så styv.

Mitt operations ärr gör mig lite svår att utforska världen, så jag har plockat ihop lite…

Den första bilden gillade jag inte riktigt men vann som veckans bild i en blaska på orten med följande motivationen: Se hur ljuset speglar sig in på vågorna denna tidiga morgon. Hur säger man, smaken är som.. så sten och spegling finns ju med i bilden.

Nu tar jag mig in i mitt drönargalleri. Ett populärt ställe att vallfärda till under våren, med stora stenar att sätta sina fötter försiktigt på när man vandrar runt fallet.

Studerar lite för här är jag tillfrågad att flyga runt ett bröllop till sommaren. Platsen heter som ovan Västanåfallet. Jag lovar att det brusar av stenarna när vattnet ger sig utöver klippblocken närmare 90 meter. Kaskadfall är bland det högsta i Sverige. 

Nu flyger jag strax utanför min tomt eller i hörnet av den, jag gick upp för dimmans skull, och det som jag inte fångade på linsen vart ju spegling med molnen då. 

I stort sett samma plats med ett lätt regn drog in därpå kvällen, strax innan solen skulle gå ned så strålade den ut i havet för en spegling. 

Nere vid stranden på Nacka, en liten stenlagd pir av mig för många år sedan, utnyttjar solen för en spegling i havet dessutom. Tiden är säkert 03:30 någonting 🙂 

Spegling i den fyllda badtunnans varma vatten. 

En av Alnös tre kyrkor här på ön, man har väl passerat en typ 12 tusen gånger här, min far och mor gifte sig redan 1956 därinne inne vid altaret. Det spännande är just att ljuset kan variera så extremt mycket här, ibland blir det bra med fasadbelysningen och jag lovar er att man har inte många nästan sekunder på sig när man letar rätt ljus här när solen dalar. Stenmuren går runt hela kyrkan. Kyrkan har anor från 1100 talet. Tippar på öns mest fotograferade plats. En 12-13 bönder gick ihop och byggde den i sten, den lyfte sig ca 0,5 meter / dag vid bra väderlek själva kroppen. (håll skärmen i rätt vinkel, ser ni muren)

Min favorit bild nr 1, öns sydligaste spets. En dag då allt gick fel for jag hit ut och lade mig på mage för att försöka den perfekta vågen. 45-50 bilder senare hade jag något att grotta ned mig i. Vad bjuder jag på om inte ca 30% sten 🙂 

Jag smet undan från ett 60 års kalas, jag satte mig här på stranden på en stock, halvtimmen senare tog mamma svan upp de små tussarna 🙂 Jag var nog inget hot. Spegling/Sten

Näst sista bron som speglar sig i älven innan Indalsälven når havet. Bron stod klar samma år jag föddes, nämligen 1959. Älven samlar sitt vatten långt ovanför Åre, med en sträcka på 426 km ligger den på 10 plats i storlek i Sverige, men ett av Sveriges rikaste vattendrag. Ligger i deltat och bron förbinder till Skeppsholmen där Sundsvalls Timrå Airport ligger. 

Spegling såklart av norrsken i havet utanför mig. En kall natt stod jag en bit ute i havet med stativ och fryser mina fingrar, en mkt kall höstdag med -12 graders kyla. Denna tryckte jag upp på canvas 1,6 meter bred för kyrkan, där prällen ville att den skulle st i två månader. Nu hänger den på ett kontor ute i Svedala. 

Rätt lika väderstreck utanför mig vid stranden. Ett flygplan och diverse lampor speglar sig i havet med sin inflygnings linje till Timrå Sundsvall Airports bana nr 34. 30 sekunders exponering.

Men titta här! Här ligger ju Sten.

13 svar till “Hoppa på tåget. Spegling & Sten.”

 1. Förstår att det inte varit läge att ge dig ut på fotografering precis. Måste dock säga att dina arkivbilder är jättefina och duger utmärkt till båda tolkningarna. Så vackra speglingar men stackars Sten 😉

  Önskar en god bättring och en fin lördag!

 2. Fantastiska bilder och berättelsen är super, dina speglingar är fantastiska och bilden med Svan Mamman och sina tussar är så underbart söt! Den som Ö-Blaskan skrivit om är med vacker på sitt sätt och kul att djuren var med 🙂

  Bra kämpat att kombinera in 2 omgångar i denna Lördag, man gör alltid så gott man kan! Det är inte många som skulle ”orka” hålla igång som dig vad det gäller att delta i dessa utmaningar trots operation mm.. Du är en äkta kämpe Åke! Stor eloge till dig! <3

  Önskar dig en härlig Lördag! 🙂

 3. Dina bilder är magiskt och svindlande vackra. Förstår motiveringen i tidningen. Sista bilden fick mig att skratta, så kul ;). Broarna var svindlande häftiga och jag skulle vilja befinna mig på alla platser. Forsen är ju också hur häftig som helst

  Vilka härliga minnen du har från kyrkorna också. Så häftigt upplyst vitkalkade kyrkan är. Du är ju ett proffs

  Ser att du blivit opererad. Hoppas du blir helt återställd.

  Tack för en skönhetsupplevelse

  Krya på dig
  Ha en skön helg
  Hälsning från Malin

 4. Att ligga på operationsbordet är väl laga förfall att missa en avgång med tåget… skönt Du nu är så pass fit for fight att Du orkar Hoppa på tåget tåget i säljsidor med en ordentligt fenomenal packning.
  Gillar verkligen Dina bilder
  Må så gott och krya på Dig /åsa

 5. Det finns inget som stoppar dig=)
  Snygg kombo du fick till och vissa bilder tar ju andan ur mig så fina!

 6. Helt underbara bilder! En av dina allra bästa serier – helt fantastiskt!
  Och första bilden med Tuss och Lola är sååååå fin. Och som vanligt har du fått med alla naturfenomen med dessa otroligt skarpa färger.
  Ett WOW-inlägg helt enkelt:-)

 7. Alltså, med tanke på att du är konvalescent så har du ju åstadkommit små underverk här! Det första fotot med speglingar, och jyckarna, är det som faktiskt tilltalar mig mest. Inte för att det kanske tekniskt är det bästa, men stämningen Åke, den har du fångat så oerhört fint!
  Nu har du med bravur avklarat två S-tolkningar, nästa vecka får vi vinka med händerna istället.
  Om jag tolkar ditt snygga inlägg rätt så är du rejält på bättringsvägen, toppen!

 8. Gör ett nytt försök:
  Fina bilder
  Tråkigt att Du hamnade på operationsbordet men jag hoppas Du nu snart blir fit for fight och Jan komma ut med kameran och fortsätta ta fina bilder.
  /åsa

 9. Åke – helt ljuvligt underbart igen! Fröjden för ögat och sinnets stunder i upplevelsen med flera delar -och så lugnet! Absolut lyckat att kombinera spegling och sten! Det blev liksom mer av allt!
  Har lämnat din bloggadress till vänner jag har 🙂
  Framgång i läkningen önskas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *