Some image

Hoppa På tåget – Under

Lördagen tar åter sitt inträde, Äventyret Framtiden tar plats som lokförare, kör framåt för destinationsordet Under till oss andra resenärer. Ett utomordentligt val. Många gånger försöker jag få mina bilder så långt ”underifrån” det bara går.

Sedan finns det uttryck, här kan man fundera hur många hästar det finns under huven på denna supersnygga favoritbil Dodge Cuda -70 ? (jag tippar på närmare 1200 vilda hästkrafter)

Under mina Canadiens väntar 1 cm is för något år sedan 🙂

Jodo under mig höll isen precis 😉 Men mina knän blev blöt då jag stod på knä och remmade på mig 🙂

Vi hade många hyss för oss när dottern var ung, som här satte jag av henne på en av bropelarna i sundet under Alnöbron.

Dotter Rebecca spanar ut över sundet under bron. Bron ger en seglingsfri höjd på 42 meter.

Under tassarna vilar denna sten en vacker morgon i ottan. Vipps så var den vita tussen ur bild, nästa kommer hon simmande runt stenen 🙂 Och hur dom tog sig hit ut han jag aldrig med att se… men dom två älskade att hoppa runt på stenar.

Sikta in er på brickan under fredagsölen 🙂

Så här såg det ut när jag kom ut en söndagsmorgon för ngt år sedan, under här ska det alltså finnas minst två bilar… skottade vägen och parkeringar under lördagen bara.

Den här kopplade jag i dragkroken och drog fram, så där under snön stod min röda på söndagen.

Vy underifrån en skorsten på typ 100 meter hög. Här gick jag inte upp.

Men här en annan 100 meters skrotsten stod jag under… följ med upp 🙂

100 meter under mig låg backen 🙂

Min kompis Robin som tog bilden tycke att jag inte var riktigt klok  då jag hängde och tittade ut över Alnösundet. Men jag hade ju världen under mina fötter 🙂 

Underifrån en druvklase ut trädgården i höstas innan snön.

Här åker jag en tvådäckad buss under en hyffsad känd bro 🙂

Promenerar under en hyffsad känd klocka.

Jag gissade att planet Boing 747 gick på 10.000 meters höjd med 800 knyck, min kusin Markus som jag hade i luren startade upp Flightradar24.com. TSO1111 flög på 10 973 meter till en fart av 442 knop, dvs. 819 km/h.  Attans jag tog fel på 973 meter  Planet hade jag rätt på i alla fall men jag kan tyvärr inte säga årsmodellen på det avståndet. 

En underifrån bild på äpple jag vart sugen på.

En underifrån bild på en pippi jag har på väggen i matsalen. 

Under här är det borrat och försänkt 230 meter pvc slang som förser min värmeanläggning med cirkulerade vatten ur berget. 

Önskar er alla en fortsatt trevlig lördag, nålen dallrar på -13 grader utanför. 

 

 

 

11 svar till “Hoppa På tåget – Under”

 1. VILKET UNDER-bart UNDER du bjuder på Åke!
  Vilka foton, vilka äventyr och en så himla söt dotter du har!
  Ja, här kan det inte bli annat än superlativer! Ha en finfin lördag och tack för att du hoppar på tåget så länge det går!

 2. Vilka häftiga bilder. Känner igen bilder där din bil hade hur mycket snö som helst. Så såg det ut förra veckan. Min bil tog timmar att skotta fram och framkallade svordomar utan själva fan innan jag fick fram den Inte blev det bättre av att det är 24 grader kallt nu de sista dagarna när det var dags att baka tunnbröd i bakstuga som stått kall jättelänge.Nu är det hårda tider och jag fryser och fryser och vet att det är månader innan man kan stå ut igen.

 3. Tack och lov bara nollgradigt här=)
  Mäktiga under bilder du fångat och höjdrädd är du inte. Jag hade avstått att klättra upp i skorstenen.
  Det vill till att vara rustad med traktor och plog då man bor som du och vaknar upp till två försvunna bilar.
  Ha nu en bra lördag!

 4. Så underbart fantastiska bilder och tolkning, bra fotat således.
  Här har vi enligt appen i mobilen endast 1 minusgrad, vår gamla mätare i fönstret gav upp, dags för nytt inköp, tur de är billiga.
  1 minusgrad kan vi ju stå ut med.

  Ha nu en fin lördag Åke.

 5. Så fina bilder du illustrerar Under med, helt underbara!
  -13º hoppas jag att vi slipper. Just nu har vi nästan 3 plusgrader och det har singlat lite vitt i dag också, men ingenting som ligger kvar.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 6. Du har nog kommit på de flesta under. Och vissa är riktiga underverk också tycker jag, som Tower Bridge och Big Ben.
  Höjdrädd är du då inte, men tänk att ha ett jobb som kräver att man traskar upp på utsidan av tornet till toppen – nej, ytterligare ett jobb jag inte skulle vilja ha.
  Hot Rodden i bild 1 – WOW, dregel, dregel:-)
  Älskar bilden med Tuss och Lola, en sååååå fin bild av dina pälsklingar:-) Kul att fika-brickan även kan servera alkohol, där till och med färgerna matchar perfekt:-)
  Vilket fantastiskt bidrag till Under:-)

 7. Har Åke blivit en under-dunder-doktor på äldre dar? Jovisst är äpplen nyttiga på mångahanda vis, men du minns också hur det gick med Adam och Eva som inte fick vara kvar i sitt underbara Eden…
  Ja jisses så många under du har hittat bilder på. Inte för att jag är förvånad, det är jag mest över snömängden på biltaket. Det ser ut att vara minst en halvmeter! Jag fick svindel av fotot där du har världen under dina fötter, såna bilder kräver en varningstext INNAN bilden kommer! Jag gillar varken höga höjder eller underground, jag står med mina plattfötter stadigt på jorden, varken under eller över…
  Men tack för fantasifulla underverk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *