Some image

Hoppa på tåget – Väg

Äventyret Framtiden ska snart rulla ut från stationen med sitt tåg.

 

Bakom i vagnarna sitter vi resenärer, som numer minskar tråkigt nog i antal. Men det finns plats för många fler. Det är lätt att hoppa på 🙂 Lördagens tema är väg som vi fått i uppgift att lösa.

Jag bor ju på en ö som ni vet och nu ska vi ta oss över hem till mig, Johannedalsvägen går över bron.

Efter bron tar man till vänster, svänger in på Alnövägen. När man kommer till Båräng svänger man in på Nackavägen. 

Varsågod att damma upp till 70 knyck om ni törs 🙂 Men då missar ni så mycket fina vyer som två jordbruk, kor sommartid, gravhögar, sällsynta blommor, Linas hästar som betar utmed vägen på sommartid, många andra sevärdheter som Alnöns äldsta hus tex som inte brändes ned när Ryssarna härjade och plundrades mellan den 26 och 29 maj året 1721. 

Nu går det lite utför på vägen till en fyrvägskorning, ja Nackas enda fyrvägskorsning 🙂 Vägen rakt fram leder till båthamnen (Nacka Båtklubb) Bilden har jag fått låna av Jonsson. Flosse bor utmed vägen där en affär drevs en gång i tiden som hans farfar byggde upp 1893. Därefter tar vi vägen till höger hem till mig i runda tal 600 meter. Jag har inget namn på den vägen, bara att jag har hört Näsetvägen. Eller vi säger oftast vägen mellan Eriksdal till Stornäset.

Önskar er alla en fin lördag.

 

 

 

 

 

 

 

20 svar till “Hoppa på tåget – Väg”

 1. Wow… ja vilken härlig vägbeskrivning hem till dig Åke – Den som ej hittar nu bör nog inte köra fordon hem och hälsa på dig! 😉 😉 😀

  Härliga bilder och jag håller helt med om Nackavägen där det är 70 km/tim.. Max 30-50km/tim sommartid för att inte missa något vackert. Där stannade jag och tog kanon fina bilder på Linas hästar och en del blommor och träd som var täckta med spinn i solljuset. Vintertid bör man inte köra mer än max 50 då det är en krokig väg som man lätt kan halka av vägen.. Men det är min åsikt! Andra kanske tycker annat?

  Önskar dig en super fin helg!!
  Kram

  • Tack Åsa! Det finns naturligtvis mer sevärdheter efter Nackavägen som två bäckar man passerar där man kan hitta mig krypandes bland vitsippor och blåklockor för att inte säga kabbelekan på de varma sommarmånaderna 🙂 Utsikten över Gistadalen är också sevärd. Eller åka ned i dalen på Gistavägen… Jo du på vintrarna får bärgarna jobba flitigt här. Jag har dragit upp många med både traktor och 4W pickupen just på detta avsnitt. Strax innan du kommer ned till mig kan man ta av en stig och ge sig ut på en tripp bland sällsynta omtalade växtarter också utmed Gista bäcken som mynnar ut där du fångade din vackra bild med kulan du har som omslagsbild 🙂

 2. Himlen över bron är ju helt magisk =)
  Ja nu hittar vi ju hem till dig , vi får se hur många som dyker upp till sommaren =)
  Ha en bra lördag och hoppas att älgen sparade lite druvor till dig också. Jag har satte fiberduk om min ranka fäste den med klädnypor då jag såg att koltrastarna började att kalasa förra veckan. Kanske funkar även på älgen till nästa säsong?

 3. Härliga bilder, speciellt den andra med den brinnande himlen. Stort tack för den klockrena beskrivning upp till dig i Nacka också:-) Hur man kan ösa på i 70 km/t på denna smala väg är en gåta. Eller jo, det kan man förstås, men att hastighetsbegränsningen är satt så högt förstår jag inte. Skulle kunna tänka mig Oliver Solberg & Co. som kör rally i dina trakter:-)

  • Tack BP! Ja nu hittar man upp till mig på den norra delen 🙂 70 knyck är också en gåta, som tur är sker inga större olyckor, men några åker i diket när dom möts, och de som inte haft körkort så länge har lite att lära. Roligt att du nämner Oliver Solberg & Co, lillebror jobbar ju åt teamet.

 4. Jäklars vilken sol(nedgång/uppgång) du bjuder på! Uppgångarna missar jag konstant, då ligger jag och sover….Tack för den trevliga guidade vägen hem till Nacka!

 5. Vägen Du bjuder på är kantad med fina bilder, och Din ö är väl som vackrast under sommarmånaderna.
  Hur är det… är det många sommargäster eller mest året om boende?
  Tack för att jag fick följa med längst Din väg
  /åsa

  • Tack Åsa! Jag trodde att just sommarmånaderna skulle vara vackrast här ute… men jag har ändrat åsikt och svarar att var årstid har sin egen tjusning. Skidor, skridskor på isen vintertid är också vackert. Våren när takdroppen kommer och bäckarna med dess brus fylles på är också vackert. Hösten andas man in doften och tar in de vackra nyanserna som stigarna i skogen blir lätta att vanda i 🙂 Det brukar nämnas att det är snudd på 10 000 bofasta på ön och det dubbla under sommarmånaderna.

 6. Du /ni bor i ett särskilt, snudd på unikt ställe dit vägarna bär. Landsbygd, skärgård, allt samtidigt.
  Det bästa tänkbara av allt. Så där hade vi det också, ungefär, då vi bodde på Åland.
  Tack för ditt fina väg-inlägg och tack för att du länkar och är med på tåget.
  Trevlig måndag!

  • Tack! Jo detta började som ett sommarhus, men efter några år ville vi inte åka hem på söndagarna. Så vi flyttade ut för gott. Jag lan tänka mig att ni hade det något liknande på den vackra ön Åland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *