Some image

Ko släpp i söndags.

Klockan 10:00 samlades vi på gården, taktiken kan vi redan vi som brukar vara med. Vi intog våra platser.

Försten kom som ett skott.

Nr två och nummer tre gick av bara farten 🙂 

De ställde upp för bondmoran för fotografering.

Därefter brakade det lös…

 

Nu skulle ALLA runda varandra 🙂 

Vipps så var 20 tal ute.

Här börjar en och testa mig (nr 1237) 

Lina ung hästbonde, med gräns till gården en bit inne i skogen har det lugnt ett tag.

Sedan startade problemen med de sista 5 som inte ville gå ut. Dom stod inne förra året på grund att dom var så små så det var orsaken, jag tror det tog över två timmar att få ut bara dem… Thomas vakade så ingen gick in igen. 

1237 är uppe och testar mig för 50/11 gången. Mats tyckte jag skulle knyta ett snöre och ta med mig henne hem. Jag tror hon vart förtjust i mig.

 Ut i fålla nr två kan man kalla detta, gissa vem som är först mot mig? Jo hon med det lilla sneda sträcket på huvudet såklart, alltså 1237 🙂

Vi spanar in friheten 🙂 

Peter den unga bonden, 3:e generationen som driver gården numer, går och räknar in dem och känner sig nöjd så här 4 timmar senare.

Det fanns en eftersläntrare… men det löste sig till slut.  Bonden ville ha alla samlade innan vi alla 8 kofösare fick kväll. Totalt var det 25 djur.

Det här är rätt spännande när de kommer rusandes emot en egentligen med full av liv. Peters gård ligger ca 2 km ifrån mig genom skogen. Jag kommer att höra dem när de betar liksom närmast när vinden ligger på trots skogen. De låter så fridfullt i sitt muande 🙂 

Ett svar till “Ko släpp i söndags.”

  1. Släpp loss i Bregottfabriken:-)
    1237:an var verkligen förtjust i dig. Undrar om det var ömsesidigt;-)
    Roligt att läsa att ”ungdomarna” tar över från far/mor, far-/morföräldrar. Det finns hopp om återväxt alltså. Vilket slitsamt jobb att vara bonde. Inte bara obekväma arbetstider utan låg lön också. Det är nog mera ett kall än ett jobb tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.