Some image

Lucia tåget anno 1964 från Skogsvägen 6.

Mors och fars tålamod måste varit betydligt bra mycket längre än Luciatåget. Dessutom ska tilläggas att mor klippt som trixat och sytt våra dresser, tänk bara bestyret med strutarna.

Syskonskaran har deltagit i några Luciatåg genom åren som ni förstår.
Poängterar att i familjens barndomshem tog vi starkt på Lucia.

Lillasyster Eva valdes att bära kronan, lillebror Anders alias bassist och sångare i Woodstate fick jag staga upp, han var inte ens året fyllda här. Det hördes inte mycket av lillbrorsans stämma just då, kanske han spånade på Luciabullen och mors goda pepparkakor förmodligen.

Av skuggorna synliga var farsans fotolampor på, så detta finns på film med.

Mor pushar på oss och försöker ställa syskonskaran rätt i ledet, farsan fotar ju som sagt var.

Vi samlar oss här för att gå upp och lussa för vår kära farmor Elin och farfar Osborne.

Pojken i mitten siktar förmodligen omedvetet på att “tippa” av syrran kronan.

Visst är vi alla söta? Denna bild fyller just 57 år idag.

Att det inte finns något årtal på kortet betyder att farsan både framkallat och förstorat bilden.

Lillebror är 8 månader här, admin är 5 år och lillsyrran är tre år. 

Nu i morse på Nacka tände jag 4 ljus i min ensamhet med mitt senaste fynd på second hand affär för 20 spänn, dock i porslin.

Med denna bild vill jag fortsätta sprida glädjen och traditionen för Lucias budskap ut i värden. 

16 svar till “Lucia tåget anno 1964 från Skogsvägen 6.”

  • Du är dig lik 🙂 Jo det är något vist med svart vita foton från 60 talet. Dessutom förstorade farsan och framkallade själv.

 1. Helt underbart foto! Jag som ensambarn hade ingen familjetradition kring Lucia, däremot hade vi Lucia i skolan. Varje år valdes en ur åttan till Lucia, oftast någon med långt blont hår som kunde sjunga. När jag gick i åttan trodde alla jag skulle bli vald, men då hade vinden vänt o man valde för första gången en mörkhårig Lucia. Skandalen var ett faktum! Så himla löjligt, den ursprungliga flickan från Sicilien var förstås mörk hon också! Och jag var mer än nöjd med att agera tärna!

 2. Åh, dessa gamla svartvita helt okonstlade bilder är ju helt enkelt underbara. Eller okonstlad kanske är att ta i… ni har ju ställts upp efter bästa förmåga. Otroligt charmigt!
  Loppislucian gillas också.

  • Tack Anna-Lena! Jo här var det bara en tagning, och far och mor var säkert svettig som attan. Det blir varmt av dessa lampor och klockan tippar jag var 05:00-05:30 typ på morgonen också. Det vart nog inte rakare led 😉

 3. Fotot är sååååå fint och ni är verkligen sockersöta alla tre. Det strålar om syrran som verkligen är hur stolt som helst över att vara Lucia. Så du ser så kärleksfullt på din lillebror.
  Dagens bild är det inget större fel på heller, men den gamla, svartvita ”Luciavarianten” är charmigare. Tror du tycker likadant.
  Ha en fin Luciakväll nu!

  • Tack Ditte! En mor som klädde oss så vackert i sina sydda dräkter är jag stolt att visa upp så här. Det var ytterst nära att mor vart värvad till Amerika med sina kunskaper i unga år. En moster till morsan var tydligen mycket nära att hämta henne dit. Morfar och mormor hindrade henne vist, hon behövdes på gården. Och tur var väl det annars hade inte jag funnits här. Jag kommer aldrig att glömma hennes sy/provdocka som alltid stod framme, det är bara något år sedan (2018) den fick gå i graven.

 4. Vilken fin bild, underbart.

  I min barndom kom alltid mormor, morfar och mamma in och sjöng på morgonen, vilka minnen, härligt.

  Ha det fint nu.

 5. Vilken fantastisk fin minnesbild. Ni är så fina allihopa och man kan inte fatta att bilden är så gammal. Fina minnen du delger oss. Det var verkligen billigt för denna fina stämningsfulla ljusstake. Det går verkligen att göra fynd på second hand

  Ha nu en fin torsdag
  Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *