Some image

Måndagens upplevelser.

Var inte alls så roligt då man vaknade ur sina mardrömmar och hela plåsterfabriken hade lämnat foten…

Efter ett telefonsamtal var det bara att åka in till plåsterkåken och få ett nytt, plåstertanten frågade vart det gamla var när jag tog av mig strumpen? Åter hemma vid brevlådan hälsade dagens första ljusglimt på mig. 

Därefter stod ljusglimtarna på rad 🙂 Ett övervintrat löv gav sig tillkänna som sakteligen tinat fram. 

Släden börjar också att ana vår 🙂 50 cm snö till så.

Sedan dök ju Kurre upp 🙂 

Full av energi 🙂 

Men ett långt matskick!

Se där Facit fick fylla på i haket.

Den delikata radhusbiffen fick jag uppdukat till middag. Det bästa med allt var att ansiktsboka var tillgänglig så undertecknad ej behövde skrika ut till grannarna över hela Nacka City vad han inmundigade till middagen 🙂 

Det 27 inlägget denna månad 😉  

 

25 svar till “Måndagens upplevelser.”

 1. Skönt att ha dej hemma igen å det verkar som om ekorren hälsade dig välkommen också!
  Vi äter blodpudding ibland, ganska gott, men jag vill nog ha fläsket/baconet mer knaprigt…..

  Krya på dej ORDENTLIGT nu!

  • Tack Christian! Jo den dök faktiskt upp bara för några dagar sedan 🙂 Blodpudding smakar bra i min mun… jag har lite problem med vissa rätter ännu… nej baconet ska bara ned i panna och vända 🙂 Om 40 minuter gäller det 🙂

 2. Det går visst vilt till i dina drömmar….eftersom du lyckats springa ifrån bandaget utan att ens lämna sängen.
  Söta Kurre 🙂
  Har ju både bacon och blodpudding i kylskåp det får bli morgondagen mat, tack för middagsinspirationen!

  • Varsågod på middagstipset 🙂 Det värsta är att jag inte mins vad jag fajtades med. Jo Kurre är en söt filur 🙂

 3. Så trist med din fot. Men skönt att du fick hjälp av ”plåstertanten.” Antar och hoppas att hon tog väl hand om dig. Hoppas nu att den läker bra.
  Fina bilder och att studera ekorrar är ju underhållande. Vi har ett par här som vi ser förgyller tillvaron för grannarna i huset mitt emot. Alltså, inte så kul att ha ekorren i lägenheten . Lätt hänt att de smiter in när dörren är öppen- Vi ser på med ett leende på läpparna.

  • Tack Ditte! Ja det är en lång följetång med min fot nu… besvärligt läge eftersom man måste ju gå på sin fot också. Nytt besök på ortopeden imorgon. Ekorrar kan vara rätt lustiga ibland också 🙂

 4. Jasså, det ska vara bacon till blodpudding. Det visste jag inte, och inte har jag saknat det heller. Får nog testa det, jag har faktiskt bacon i kylen…. men inte blodpudding.
  Tur jag har nära till affären.

 5. Jag har sett inlägg som rör din fot, men jag har inte riktigt haft tid att läsa in mig på vad du råkat ut för?

  Ekorrar är ett av mina favoritdjur. De är så söta och underhållande

  Blodpudding! Mums ❤️

  Blev nyfiken på hur många inlägg jag själv gjort denna månad, och blev förvånad över att jag kommit upp i 21 st på min primära blogg. Men när jag räknade ihop alla bloggarna blev det 38 inlägg i februari. Nästan så att jag undrar om det är rekord för mig 🙂 Tror att jag har en liten bloggeritopp just nu. Det känns roligare än det gjort på länge. Misstänker att det har en del att göra med att jag varit sjukskriven så mycket i december och januari. Ledighet påverkar helt klart lusten till sådant här. Framför allt när ledigheten inte kan fyllas av annat. Det är i alla fall roligt när det infinner sig någon form av topp mellan svackorna

  • Såg att jag kommenterade med hela mitt namn i ivern, men hoppas du förstår vem jag är ändå 😉 På din blogg sparas ju inte informationen så jag får skriva in det varje gång och då blir det missar ibland.
   Vet du varför uppgifterna inte sparas hos dig? Man kan ju inte välja ”Kom ihåg mig” heller, som man kan hos många andra.
   Lite synd också att dina inlägg inte får en länk ihop med att du skriver kommentarer hos mig. Det brukar ju gå att klicka på den som kommenterar och direkt komma till personens blogg, men jag såg nu att du inte lagt in din webbadress ihop med kommentarerna så då kan det ju självklart inte bli så.
   Är det av någon särskild anledning som du inte gör det?

  • Jodå jag såg att det var du 🙂 Mitt strul med foten startade för många år sedan typ 5 är… minst 6 st blodförgiftningar har hag dragits med… med antibiotoka som botemedel. Nu vart jag äntligen öppnad i augusti förra året och ut plockades ut en metallbit. Som jag åter i jultider fick problem med… foten blev röd igen dagen före nyårsaftonen och inlagd igen… men kl 22:00 beslutade dom att öppna mig igen (ja blodförgiftning igen) så 23:58 på nyårsaftonen vart jag klar för uppvak på IVA. Jag blev aldrig bra för något var kvar… så den förra veckan skar dom upp igen och plockade ur var 🙁 Nu hoppas jag på tredje gången gilt 🙂
   Jag vet inte varför ditt namn strular, det funkade ju till ditt andra tillägg. Jag ska forska,

 6. Äsch vad trist att du behövde besöka plåsterkåken. Men för bara en omläggning kanske det är okej ändå. Jag tycker så mycket om ekorrar. Dom gör mig glad!

  • Jo det är aldrig kul att besöka plåsterkåken som jag nu har gjort 2-3 gånger i veckan… Mitt strul med foten startade för många år sedan typ 5 är… minst 6 st blodförgiftningar har hag dragits med… med antibiotoka som botemedel. Nu vart jag äntligen öppnad i augusti förra året och ut plockades ut en metallbit. Som jag åter i jultider fick problem med… foten blev röd igen dagen före nyårsaftonen och inlagd igen… men kl 22:00 beslutade dom att öppna mig igen (ja blodförgiftning igen) så 23:58 på nyårsaftonen vart jag klar för uppvak på IVA. Jag blev aldrig bra för något var kvar… så den förra veckan skar dom upp igen och plockade ur var Nu hoppas jag på tredje gången gilt Jag har inte jobbat sedan augusti förra året eftersom jag inte kan stödja på min fot. Ja ekorrar gör en mycket glad.

 7. Bra, då är du ledig tills på fredag då omplåstring sker, eller så var det gipsning på torsdag;-)

  Kurre är så fint fotat och är så glad över maten. Ungefär som du över blodpuddingen. En himla tur att Facit uppdukat maten på ett estetiskt så tilltalande sätt. Med lite fantasi kan jag se flera entrecôteskivor på tallriken och kan dessutom byta ut mjölken mot en öl;-)

  • Tack BP! Nej imorgon är det Ortopeden igen… jag vet inte vad dom vill… fick bra ett telefonsamtal i fredags att infinn dig på onsdag 10:20. Jag har hört talas om gipsning i korridorerna.
   Kurre är kul att studera, han har inte vågat sig fram under hela vintern men nu kommer han klockan 10 varje dag 🙂 Det är bara det att gråspetten har samma tidschema 🙂 Jo Facit hon kan 🙂 Njae mjölken får nog stå för min del för nu smakar den också. Jag har tampats med en del maträtter och salt. Kan vara att Coviden spökar jag hade andra svängen av strax före jul…

 8. Maten såg god ut om man bortser från blodpuddingen. Men lingonsylt och fläsk (bacon) går hem här hos mig.
  Vad trist att din fot trasslar. Mitt sår på skenbenet är nu läknat, det tog två månader.
  Ha det bäst, kram!

  • Tack Geddfissh! Jo blodpudding gillas och det smakar rätt bra, jag har problem med vissa rätter just nu… Skenbenet kan var nog så besvärligt och tunn hud där är det med.
   Kram tillbaka!

 9. Vilka härliga bilder på ekorren!!
  Skönt att du är hemma igen och hoppas att de har satt fast plåstret ordentligt den här gången.
  Kram, Ingrid

 10. Tack Ingrid! Plåstret ska öppnas igen imorgon… tid på Ortopeden igen… efterkontroll. Men det är bara att gilla läget 🙂
  Kran tillbaks 🙂

 11. Härligt med fina djur på gården som hälsar på och vill ha sig en matbit som Facit delar ut! 🙂

  Härlig berättelse som vanligt – Har du fått Blogg nojja helt? Menar bara på att du slår alla rekord med att skriva varje dag! haha..

  Apropå detta med spara namn på din sida i kommentarer – Nej den sparar inte namnet från gång till gång så att det står varje gång man kommer dit – Men om man skriver första bokstaven så kommer resten upp OM man har Automatisk komplittering på sitt namn/adress o mail sparat i sin egen dator/mobil o platt mm.. Då slipper man skriva allt själv! 🙂

  Men du Åke.. Du är medveten att när man äter Blodpudding så ska man inte dricka mjölk till det!
  Man förlorar järnet man behöver i Blodpuddingen med att dricka mjölk! 😉 Det har jag fått veta av en bra kostrådgivare! Man bör ju kunna lita på dem! Det är bättre med vatten till blodpuddingen – MAn kan dricka mjölk lite senare efter man ätit den! 🙂
  Ha en trevlig avslutning på veckan! 🙂

  • Tack Åsa! Ingen mjölk ingen blodpudding 😉 Jag dricker mjölk till två rätter och den andra är pannkaka 🙂 Jo så havregrynsgröt har jag ett glas på sidan om. Jo en siktar på ett inlägg om dagen denna månad 🙂 Det där med att spara namn vet jag nada om. Jag är skribent denna månad 😉 Jag måste ta itu med det när tiden finns… Jo här matas djuren ja… grannen två hus bort har en älg som bor varje natt på tomten. Men var borta i morse när jag knagglade mig upp på övervåningen (första gången i år) för att spana med kameran i högsta hugg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *