Some image

Selfie om politik.

Klimakteriehäxan Selfie.

Jag diskuterar gärna politik och lön samt mycket gärna vilket parti jag röstar på. Några ord med mig så lyser det igenom. Och jag tjänar pengar ja. Och har gjort det sedan jag var 12 år då man började sälja morgontidningar. Sedan hur många arbetsplatser jag varit på över 50 år kan jag inte ens räkna fram. Du gör det bra som tar upp detta ämne om politik. Men när jag startade min hemsida/blogg för många år sedan beslöt jag och admin (dvs jag) vid ett möte att varken politik eller religion skall yppas. Varför? Jo det är en en de två saker som det uppstår krig på denna jord, och ha gjort så i tusentals år. Och det kommer inte att ta slut på många, många år. Världsbilden har väl knappats någon missat… 

Att svara på din frågor ska jag försöka göra 🙂

1. Har du någonsin varit inne på att satsa på en karriär i politiken? Nej!

2. Vilken aktuell fråga kan få in dig i en politisk diskussion? Religion, kriminalitet och uppfostran.

3. Har du lätt att bestämma vilket parti du ska rösta på när det blir val? Ja. 

4. Läser du tidningarnas ledarsidor? Ledarsidor läses inte för de är så kraftigt vinklade. Det har kommit en ny tidning nu som inte ska vara vinklad, som jag funderar att prenumerera på. Annars lyssnar jag på stads vetare. 

5. Kan du nämna en politiker, död eller levande, som du saknar i dagens debatt?  Nej alla finns där. Vi har ju  röstat fram dem 🙂

6. Kommer du att rösta i valet till EU-parlamentet som hålls 9 juni? Kommer självklart att rösta, en medborgares plikt. 

Roligt med ditt hopp from ko släpp till detta ämne, det gäller att vara med i matchen 🙂  

Det är Klimakteriehäxan som driver Selfie om politik. 

6 svar till “Selfie om politik.”

 1. Bra att du också har gjort ett beslut, nämligen att inte ta upp politik och/eller religion på bloggen. Har bestämt mig exakt för samma sak. Men lite märkligt då att du inte drar dig för att diskutera just religion och politik. Lön har jag aldrig diskuterat av den enkla anledningen att jag 1. antingen hade mera betalt än motparten, å att den skulle bli sur; 2. lägre lön än arbetskamraten, och då hade jag blivit sur.
  Däremot kan jag förundras över löneskillnader mellan till exempel en fotbollssspelare och en läkare.
  Håller med dig att det är en medborgarens plikt att rösta i kommunal- och riksdagsval. Då känner jag förhoppningsvis till några personer. Vad gäller EU-valet känner jag i stort sett ingen politiker och vet inte vad de gör där heller oavsett vilket parti de tillhör. Då är det bara löjligt att rösta. Det är ju som att spela roulett eller nåt;-)

 2. Haha, ja det är inte lätt att svara på frågor när man inte vill yppa för mycket! Jag kan helt enkelt inte säga bu eller bä för det är så illa att jag inte vet hur jag ska rösta. Jag kan inte vara ett parti troget bara för att…även om jag förstås vet åt vilket håll det lutar. Men spektrat är ju ändå stort. Jag har gjort tester i tidningarna som påstår att jag har svarat så att inge direkt vinnare kan utses, tvärtom. ja hur gör man då, lottar?

 3. Man brukar säga så att när man är på kalas ska man undvika att prata om religion och politik men det är oftast det man ändå gör. Har du tänkt på det? Jag tycker om att diskutera men du har en bra poäng i det att det sällan medför något gott när man är öppen med sina åsikter i bloggform. Folk i gemen har svårt för att hålla sig sakliga och det är då det ställer till det. Demokrati pratas det gärna om, men sällan den ändå finns när det gäller den fria åsikten.
  Ha en fin tisdag, hoppas foten mår bättre och du med!

 4. Visst ska vi lyssna på statsvetare. men ibland är ledarsidorna intressante – och de utger sig ju inte för att vara objektiva, de är i regel försedda med ”etikett” så man får tolka själv.
  Kul att du hängde med från kosläppen hit till detta område som inte bloggas om så himla ofta … nästa vecka blir det nog nåt mer jordnära igen!

 5. Kul att läsa även dina svar … politiken engagerade mig mer förr – numer blir jag mest arg när jag försöker lyssna på våra makthavare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *