Some image

Skyltsöndag #357

BP:s eminenta Skyltsöndag flyter bara på.

Mitt bidrag till BP:s nummer trehundrafemtiosju.

Närmaste kommer man inte Wasaloppet  i år (från sjuksängen) under förra söndagen.

Nämen titta!!! Min soppa är ju med på TV.

En tass på bordet räknas inte som att vara uppe där. Jag vaktar husses prylar också.

Igår fick jag beskåda 101 åriga händer äta tårta. Ja exakt 101 år vardera är dom.

Grattis svärmor på 101 års dagen.

Lola var givetvis med. Dom känner varandra mycket väl över 12 år tillbaka.

Elvi sluttade med chi gongen när hon var närmare 90 år, gräsklipparen började gå tungt vid 92 års ålder. Hon har många gånger påtalat att det är fiskens förtjänst att hon blivit så gammal. Hennes far var fiskare från Löran/Juniskär (strax söder om Sundvall) Ni kan tänka er vad dessa händer har rensat fisk sedan barnsben. Tills för en 10-12 år sedan sa hon varje vår -nej denna sommar slutar jag att rensa fisk när man gick ut med båten, men när man kom iland med våra fångster i plastlådorna. -men ställ dom i källaren så rensar jag dem senare. Naturligtvis ville vi inte hindra henne. Jag mins en sommar då vi fick så mycket strömming, det vart inlagt rullströmming av alla dess slag och sotare var det bästa man viste. Kommer ihåg hur hon klippte/rensade strömmingen med sax, ja det gick ju så mycket fortare. En delikatess vi åt en gång om året var Gäddbullar. Gädda som hon malde till färs och stekte. Gädda i mina farvatten är klassat som rat fisk sedan 20-25 år tillbaka i tiden.

Jag antar att dom fick på måndag äta fisk, tisdag fisk, onsdag fisk, torsdag fisk, fredag fisk, lördag fisk och på söndag åt dom fisk och potatis. Fadern Johan var fiskare på sommaren och på vintrarna jobbade han som stuveriarbetare. Nu drev han ett litet jordbruk (gården står kvar) med någon gris och en ko har jag hörts berättat. Och modern hade höns. I tidiga år var hon kokerska ute bland timmerarbetare i skogen. Jag hörde att hästen sov med henne i köket. Jag antar att det var kalla perioder på den tiden, och 6 dagar i veckan.

Ett svar till “Skyltsöndag #357”

  1. Jag hoppas att du snart är uppe från sjuksängen. Krya på dig.
    Så intressant om din svärmor. Tänk hela 101 år, det är ju fantastiskt och hon ser pigg ut!
    Det kan mycket väl vara fiskens förtjänst att hon blivit så gammal. Här i norr fick de äta lax 6 dagar i veckan och har för mig att de fick äta något annat på söndagar, men minns inte vad. Detta har berättats på friluftsmuseet Hägnan i Gammelstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.