Some image

Skyltsöndag #436

Skyltsöndag nummer fyra hundra trettio sex rullar vi upp.

Jag sitter på kammaren och snickrar ihop en skyltsöndag till

BP:s eminenta Skyltsöndag 

Ibland får man ta seden dit man kommer, ni kanske minns hur ”Vandraren” Micke och jag smockade i oss hamburgare på detta hak i Ume? Här fick vi sitta bland helt främmandes lags matchtröjor. Medans våra fruar var där på Fucking Cancer Sjukhuset.

Sedan fanns ju min gata där uppe i Umeå också 🙂 

Att detta är en universitetsstad går inte att ta miste på med alla som cyklar.

På väg hem var jag bara tvungen att svänga in i

På Lenas Vägkrog vart det ett stopp, vi som käkat hamburgare var lite sega inför att äta något mer.

Men en liten muffins gick det allt ned 🙂 När våra fruars käk stod klart pep det till i denna bricka. 

Sedan skulle Micke in på Docksta Skofabrik då vart vi hänvisade till att parkera på

Ja den här vandraren Micke sliter skor som bara den… numera går han ”bara” 15 000 steg om dagen eller han håller sig till det 🙂 

 

Här finns tydligen dojjor för alla kvinnor.

Nu hade vi ingen Gunilla med oss, så modellen fick stå kvar i hyllan. 

Dom här var vist på väg ut.

Företaget grundades då.

Den här Patrik 962 hade en egen sko.

 

Någon öken såg vi inte till i detta Norrländska landskap. 

Det vart inga skor för mig denna gång.

Däremot fick jag med mig några öl hem från staden… 

17 svar till “Skyltsöndag #436”

 1. Wow vilken härlig egengjord skyltning du gjort för BP! Denna bör hon bli väldigt glad och nöjd över!! 🙂

  Eran resa till Umeå på gott och ont, men även hamburgar tävlingen var rolig, kul med många olika skyltningar här hos dig idag, både med lags tröjor och Cykelgaraget, det hade jag missat då jag var där såklart.. 😀 Nu var det ett tag sedan.. men ändå.. Jag kan tänka mig att det gick åt många skor för Micke då han promenerade så mycket.. Men köper man skor där i Docksta på skobutiken bör de vara bra och hållbara skor för de priserna?

  Hoppas ölen smakade bra, väldigt färgranna var dom! 🙂

  Trevlig Söndag! 🙂

  • Tack Åsa! Du vet när man är ute i städer man inte så ofta är i, så måste man koppla på skyltögonen 🙂 Det hade varit ett jubileum som Micke hade koll på, då brukar det dyka upp några roliga ölsorter.

 2. Nu blev jag ju sugen på att åka till Umeå.
  Grejen som surrar när maten är klar är den roligaste jag sett hittills för de brukar bara vara svarta med blinkande lampor och vibrerar ilsket så man skyndar sig iväg för att hämta maten. 😉
  Utgående modellen Billies var fin. Jag har inte varit till skobutiken i Docksta men har ju passerat orten.
  Så många ölsorter du hittade i Umeå.

  • Jag tror det hade varit 400 års jubileum eller nått i sommar… då brukar det dyka upp lite roliga sorter. Öppettider ska väl också passa då man åker förbi Docksta.

 3. Vilken vacker och imponerande rubrikbild! Du är så himla duktig vad gäller redigering av bilder. Ja, du är duktig på det mesta har jag ju förstått:-)
  Gillade den ”dreglande” pucken som piper när maten är klar:-) Docksta skor visste jag inte att de fanns. Det verkar vara ”riktigt” handgjorda kvalitetsskor. Gissar att det är en av få skofabriker av den sorten som finns kvar, speciellt i Sverige. Jättekul att du visade ett urval av skor där:-)
  Tusen tack för en suverän Skyltsöndag och länken:-)

  • Tack BP! Jo man ger det där lilla extra ibland. Jodå Docksta Skor har funnits sedan 1923, brukar inte handla så ofta där, toffeln är då väldigt populär.

 4. Hörrududu….det här var en diger samling av skyltar, så pass många att de räckt till flera söndagar! Men det var inte bara många utan en härligt fin blandning också. Älskar de där konstiga ortsnamnen typ ”Innibyn”, du har tur som hittar sånna praktexemplar. Synd att det inte fanns skor som hette Åke då hade du väl ändå slagit till tror jag……den ena sorten kallas väl också för ”pissetofflor” om jag minns rätt 🙂
  Och vilken gedigen samling ölsorter att prova framöver, själv håller jag mig ju till ljus lager för det mesta, det räcker att hålla reda på sorterna där….

  Ha det gott !

 5. Tack Bloggbroder! Pisstofflor helt rätt benämning 🙂 Ja precis som du har jag skylt antennerna utfällda på nya orter 🙂 Dom här ölsorterna kommer att dyka upp på mina öl provarkvällar och blandas med andra som dottern släpar hem 🙂

 6. Vilken skyltskörd du kommer med från björkarnas stad! Ja, nu har hockeyn börjat, och jag håller tummarna för mitt Leksand, fast de har visst förlorat de första två matcherna….
  Kulan och Docksta, fina skyltar, och inte minst Berras lägda!
  Så många spännande ölsorter du fick med dig från Umeå!
  Ha en fin vecka!

  • Tack Susjos! Vad trevligt att du kan det här med björkarnas stadd, stor eloge 🙂 Jag har dålig koll Leksand i år, men de kommer säkert igen. Micke och jag gick igenom ölhyllan noga. Trevligt att plocka fram under vinterns öl provningar.

 7. Nä nu! Vegetabiliskt garvat läder!! Vad i hela sjuttsingen är det??? Nä nu lämnar jag skovärlden trots att det fanns många modeller, o tittar hellre på ölburkarna. Jag har faktiskt blivit aningen influerad av dig, inte mindre än två gånger har jag handlat med mig en liten burk folköl på Willys av någon för mig okänd sort bara för den snygga burken! Nu måste jag komma ihåg att fota den jag ska klunka i mig ikväll till Idol! Tänk för att jag tyckte FINN var snyggast och coolast! Sparar du tomburkarna och ställer på utställningshylla? Du kan i så fall snart öppna ett eget öl-museum!

  • Vegetabiliskt garvat läder kan jag inte svara på… Alla skor har en bra kvalité från denna butik, ingen krims krams. Nej burkarna pantas på den lokala ICA butiken på ön. Museum har jag nog av påstår facit 😉 Ett tipps när man ska köpa öl är att studera deras innehåll som står på hyllorna på Systembolaget, den hyllan med nyheter gillar jag att ta mig tid att studera på. För 25 år sedan var jag på en öl provar afton i Eskilstuna med förrätt, huvudrätt och efterrätt och bartendern hade med över 150 ölsorter… efter det går jag inte på krogen och beställer en stor stark tex. utan att diskuterar kranens innehåll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *