Some image

Skyltsöndag #445

BP fyller på men ännu en Skyltsöndag.

Vintern står på utanför knuten, nålen dallrar på -18° Vad gör det då vi kan sitta inne i stugvärmen och snickra ihop en Skyltsöndag för oss alla Skyltfångare 🙂

Plåsterkåkens korridorer äro långa med fyllda av skyltar en hit och en annan dit 🙂

Ingen aning vad de har där inne… dit har jag inte klippkort 🙂

Ett ”hyffsat” hak, andra försöket detta år… men nu får det räcka.

Även kallad djävulsdalen.

Och ni!!! Det finns bara ett original 🙂 Satt tidigt i min röda fina Bubbla från 1970 jag köpte långt innan jag hade körkort.

Jag säger bara Ian James Rush, gjort flest mål genom tiderna för laget, 15 år och 346 mål på 660 liga- och cupmatcher. 73 matcher för Wales landslag. Denna fotbollsklubb som står mig närmast mitt hjärta.

Sympatisera inte på långa vägar med cykeln men med bruden 😉

Klart man måste prova för ingen kommer ihåg en fegis 🙂 Nu var väl inte smaklökarna på topp… men 7 av 10 då. Jag hade önskat chokladen satt kvar längre. 

Jag får inte poppa som jag vill här hemma, då åker hörlurarna på 🙂

En story från 1985: Detta dubbelalbum hade släpps 1985 med Simple Minds, jag var kvick att inhandla det, som man alltid gjorde då var att spela in på kassettband. (CD spelare till bil/båt hade inte slagit igenom riktigt då) Jag hade en rejäl poppmaskin i båten, vi var ju fyra båtkompisar (Blomman, Olle, Gamen & Limpan) som alltid hängde ihop och naturligtvis kom det ju fler kompisar till de öar vi besökte. Vi vart ju lite ”kända”… ja då på ett negativt sätt, folk i hamnen kunde fråga: Jaha vart åker ni till helgen? Vi ställde på torsdagar med massa bensindunkar och några pilsner då 😉 Jag kan bara nämna att jag hade 120 liters tank i båten och hade alltid laddat upp med två jeepdunkar som reserv (40 liter) och fick oftast tanka i Sundsvall på söndagskvällen för att ta mig hem. Jaha då åker inte vi dit, svarade dom surt. Alltid när vi kom så skingrades annat båtfolk. Nu var vi ju inte otrevliga på något vis men vi lattjades med Olles racer på dagarna med vattenskidor, min båt bodde vi i. En midsommar har jag förresten tre album fulla av bilder från våra strapatser. Ok några plåtar är preskriberade. Men till saken om denna Dubbel CD med Simple Minds. Alla båtar hade flyttat sig denna midsommar också där vi låg på ön utom en, vi hade döpt till Rana 17. Maritta kommer gående på stranden tidigt på midsommardagens tidiga timme. BLOMMAN ropar hon, ja jag ber om ursäkt för mina vänners glada uppträdande ropar jag tillbaka (tänkte anfall är bästa försvar)  Det är inte det säger hon utan byt band, nu har ni spelat det där i 24 timmar på auto reverse så det ekar på hela holmen 🙂 Därefter ingick ingick Lennart & Maritta i vårat båtsälskap. Året efter sadlade jag om till seglare, de fortsatte att komma på besök så klart och de ringde våren efter och ville jag skulle mönstra på deras segelbåt med några turer, där jag lärde dom segla 🙂 En Alnön Runt tävling som går varje år vart riktigt lyckad för oss. Klart jag ställde bra och trängdes med spänning på målstarten som skeppare ombord för deras skull  🙂

Är väl lika bra jag sopar in en skylt från våren då kompisen Steevan drog båten förbi macken med sin traktor till hamnen: Jag spar hellre minuter än bensin 🙂 (kvittot sitter bredvid i albumet) Den här sommaren gick det totalt 10.000:- i bensin 😉

 

 

26 svar till “Skyltsöndag #445”

 1. Bekänner: älskar skumtomtar, med och utan choklad. Och undrar om det finns humorister på sjukhuset? Tänker att ”Orkopeden” är nån sorts motionsrum eller????
  Snyggt skyltat. Och rikligt!

  • Tack Klimakteriehäxan! Ja fick veta på måndag att det är en motionssal för de anställda när jag besökte plåsterkåken.

 2. Det finns säkert roligare ställen att ha klippkort på! Roliga ungdomsminnen=) Inte svårt att tanka upp 10000 med dagens bränslepriser. Man kan ju också göra som en gubbe gjorde hemma på 90 talet, han tankade alltid för 100kr, för då blev det ju inte dyrare att åka bil =) Sen att han fick mindre med soppa i tanken med stigande bränslepriser -det verkade han inte fatta. Kul skyltat Åke, men burr för alla minusgrader.

  • Tack LillaSyster! Bra med kyla, nu växer skridskoisen 🙂 Nej idag räcker den slanten inte länge… mina båtar har legat på upp till 30 liter i timmen 😉 Minnen ja, det går inte att bortförklara genom alla fotoalbum heller…

 3. Tack för ännu en rolig skyltsamling…..orkopeden låter spännande, kanske man får hjälp med orken?!?
  På tok alldeles för många doftgranar, den som var populärast på min tid var den blåa, den älskade jag io alla fall….å du?
  Tjejen är helt klart mycket mer intressant än alla hojar….

  Hehehe…ha en fin vecka!

  • Tack Bloggbroder! Orkopeden har visat sig vara för de anställda på plåsterkåken. Klart det räcker med en blå gran 🙂 Javisst är tjejer mjukare än motorcyklar 🙂

 4. Ett helt underbart bidrag till Skyltsöndag!
  Trodde först att Orkopeden var ett stavfel, men där hade jag fel. Tycker namnet är rätt fyndigt – Orka är väl det man ofta inte gör när man har en låååååång rehab framför sig.
  Vad har du mot Wong? Vi ska få en ny kines i Täby centrum den här månaden, den heter Pong. Ett olyckligt namn, då namnet är slang för dålig lukt på engelska.
  Birsta har jag hört mycket positivt om – ja, jag vet, shopping galleria som shopping galleria… Men killar verkar ha nåt emot stora shoppingcentra…
  Vi håller på samma fotbollslag du och jag. Ian Rush är precis som Harry Kane en genuin och sympatisk fotbollsspelare som levererade/levererar alltid.
  Ett himla kul minne från din sommar med båten och ”hög volym:-)
  Tusen tack för länken och din fina Skyltsöndag:-)

  • Tack BP! Wong: Njae… finns bättre hak i stan bara. Shoppingcentra ja, man vet vad man ska ha, inte ränna runt i flertalet timmar liksom. Ska jag ha en skjorta går jag dit, ska jag ha en byxa vet jag vart jag ska gå… avklarat på 10 minuter. Liverpool ja helt klart 🙂 Men jag har aldrig varit på Anfield. Men jag har en story: Det piper till i telefonen en lördags em. 1-0 till Liverpool står det i meddelande, vi är härmed den och den. Så stod det 2-0 🙂 Jag förstod inte från vilken, numret var okänt. Skrev tillbaka och sade att det var nog fel nummer… Oj förlåt kom det tillbaka, men det gör inget svarade jag, Liverpool är min favorit osv. Killen refererade klart matchen som slutade 3-1 🙂 Vi avslutade både med en skål till varandra.

 5. Verkligen snyggt skyltat, och vilken härlig historia från 1985!
  ”Tidig hemgång” mottagning, kan vara nyförlösta mammor som går hem tidigt efter förlossningen och sen kommer tillbaka på återbesök?
  Orkopeden var nåt nytt? ;-D
  Såg du första delen av serien om Börje Salming ikväll? Vilket j*dra slagsmål de visade på isen mellan Brynäs och Timrå från året 1970!
  Ha en bra start på veckan!

  • Tack Susjos! Jodå jag såg första avsnittet om Börje. Jo det vart ett riktigt råkurr, men jag har inget minne av det… jag var inte på den matchen. Eller så var det matchen han fick ha poliseskort ut till bussen. Den var jag på.

  • Tack Anna-Lena! Tänk bara på den 25:e varje månad, det är kö ända ut på motorvägen 🙂 Och ligger den på en lördag så rundar man en annan väg. Jag väljer hellre en blå gran 🙂

 6. Djeeez vilken bensinkostnad, men kostar det så smakar det och han sparade säkert tio minuter också.
  Orkopeden var lite kul, att de ens låter skylten hänga utan att tala om vilken specialitet den doktorn har..inte många som fått remiss till just den mottagningen. Ja hur tokigt kan det inte bli, och blir, heeeela tiden. Så vi får skratta åt eländet, annars vore det trist i jämmerdalen.

 7. Orkopeden var ett bra namn på en friskvårdsanläggning för anställda. 🙂
  Snygg bild på entrén till Birsta City och där fick du med Timrå IK. 🙂
  Oj, så många varianter det finns på doftgranar.
  Liverpool har en häftig logga.
  Det kommer nya varianter av juleskum fast den där har jag inte sett tidigare.
  Jag har förstått att du varit en busig kille. 😀 Kul att få läsa om dina äventyr tillsammans med dina kompisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *