Some image

Skyltsöndag #457

Veckorna går fort! Nu är det Skyltsöndag igen med BP

Vi går på en hockeytävling. Lill Plutten håller stolt upp en puck han fick av domaren 🙂

Och Ni alla? Kan temat bli rödare än på en hockeytävling med Timrå IK?

Vad gör man inte på en hockeymatch, jo man äter choklad med bästa lagets logga på kakan.

Stjärnor som är fostrade i Timrå vars med hissade tröjor fr vänster i taket.

Lennart ”Lill Strimma” Svedberg 1 SM-guld och fyra VM-medaljer, utsedd till bästa back i två världsmästerskap. Roligaste minne, jag fick en klubba av honom typ året 1970. Den hängde många år på väggen i pojkrummet. 

Eje Lindström 57 A-landskamper för Tre Kronor, VM Guld 1957.

Matte Näslund, fd skolkamrat 9 år. 9 säsonger i NHL. Mats har också varit lagledare för det svenska ishockeylandslaget, 173 A-landskamper med ett VM- och ett OS-guld.

Bo ”Bulla” Berggren. 5 Matcher i Tre Kronor på 70 talet, lagkaptenen som förde HV71 upp i finaste serien -79 med sitt 3-3 mål (ofta gjorde han mål på egen hand) Gjorde sina sista matcher som 41 åring, dock i lägre serie. Roligaste minne: Jag fick en klubba av honom, han är lång som mig och spelade med vinkel 8 (nära kroppen) sedan trollade jag också säkert med trissan 🙂

  Senaste hissade tröjan är med Bert-Ola Nordlander, växte upp på samma gata där med Eje Lindström, Lill-Strimma och min far, likt husen i Bullerbyn men 4 st. Bert-Ola spelade 195 A-landskamper för Tre Kronor, VM Guld 1962, fyra OS 1960,1964, 1968 och 1972. Stora Grabbars märke nr 58 och vann Guldpucken 1967. Bland det första autografer jag fick var av honom (farsan fixade det en gång då han var hemma på besök en sommar)

Skyltar ja, men jag räknar inte dessa för ”få” till antal 😉 

 

Lill Plutten med moster Rebecca (min dotter) OBS lägg nu märke till ICA Maxi skyltarna bakom dom 🙂

Jo för de är nämligen 428 st till antal. Varför dom två översta raderna inte är märkta vet jag inte… alltså måste fråga min skolkamrat Matte Hamrin om det (vaktmästare i hallen) vid nästa besök:) Jo så har vi skyltar till antal 134 stycken i bild.

Så vad blir 428 st + 134 st, blir inte det 562 stycken skyltar ? 

Att Timrå IK hjulade upp HV71 var ju enkelt 😉 

Väl mött i Glad Måndag imorgon 🙂 

22 svar till “Skyltsöndag #457”

 1. Ett verkligt MAXI-merat skyltande i din söndag idag. Rött och glatt och helt synligt i både bild och text att Timrå är favoritlaget förutom personerna på bild …LillaStrimma-det namnet känner t.om. jag igen, jag är nästan stolt över mig själv bara för det.
  God fortsättning på dagen!

 2. Känn dig stolt över att du memorerat Lill Strimma 🙂 Han blev nämligen bara 28 år gammal. 0mkomm i en tragisk singel trafikolycka 1972 🙁 MAXI-merat skyltande vart ju en riktig fin benämning 🙂 Tack Äventyret Framtiden 🙂

 3. Känner bara igen namnet Näslund, men coolt att det är din gamla skolkamrat. Fin bild på moster och Lillplutten=) En perfekt röd tråd och oj vad skyltar!
  Ha nu en bra söndag, jag ska gå och posta en flaska till Sundsvall.
  PS Konsert och Kongress är namnet på stadens Konserthus

  • Tack LillaSyster! Jo det är gamla spelare allihopa, Berggren yngst då efter Mats, fyllde 71 för 12 dagar sedan. Men vad trevligt att du skickar upp en flaska Konsert och Kongress, tack för upplysningen, jag är inte så hemma på din stad Jag har bara varit där ett par gånger, sist tog jag med mig handskar till en bloggvän jag bytte mot ett bakstycket till en Hasselbladare, riktiga jägarvantar finns tydligen inte därnere. Men dom passar ypperligt till att fota med då fingrarna kan vikas ut och ändå vara skyddade. Hon hade sett det på en bild i min blogg. Hon kan ha jobbat på någon Diabetes fond dit jag mötte upp då jag passerade söder över…

 4. WOW… Vilken härlig röd tråd du fångat denna gång Åke! Inte nog med detta så är till och med texten i skyltarna röda med bakgrunden vit exakt som vårat härliga Hockeylags färger! Det kunde inte bli bättre.. Jo så klart det blev då du fångat ALLA dessa skyltar med Ica Maxi – Stort Grattis!!!! Återstår att se vad vår Domare säger om detta?
  Men å andra sidan hade jag skvallrat att jag har ännu en bild med många skyltar, men inte hur många..haha… Ja ha.. Nu blir det allt att ut på ny jakt märker jag, för du slog nog den med några skyltar.
  Men det gjorde du bra! 🙂

  Trevlig söndag! 🙂

  • Tack Åsa! Jo det roliga att vi handlar det mesta på ICA Maxi också 🙂 Jag fick min Trocca Geléhallon därifrån i fredags när jag satt i bilen. Jag har inte varit in dit av förklarliga skäl sedan några dagar för jul vi gjorde stora inköpet för jul. Jag var ju febrig redan på julaftonen… Härligt att jag slog dig lite då 😉 Jo vi heter Timrå IK 🙂

  • Sebastian Ohlsson spelar för MODO i Ö-vik. Åsele IK (moderklubb) IF Björklöven (som junior) Skellefteå AIK och förmodligen i Modo nu. Tack Nalta för kommentaren 🙂

 5. Det var inte dåligt…du är ju en kändis bland kändisar, ja du slutar aldrig upp att förvåna!
  Häftigt med hockeylogga på chokladen, lyxigt…..sen är det ju alltid kul med hockeyskyltning! Heja Timrå!

  Ha en bra söndag!

  • Tack Bloggbroder 🙂 Kändis och kändis nu blev han lite blyg här 😉 Hockeylogga på chokladen, känns lyxig javisst 🙂 Ja exakt Heja Timrå 🙂 Örebro behöver också ett Heja på sig 🙂

 6. Hahaha! Skyltrekordet är ditt, helt klart! Undrar hur Åsa kommer reagera här och om/hur hon nu slår det nya rekordet satt av dig den 11 februari 2024;-)
  Tänk, jag trodde alltid att Rebecca var LillPluttens mamma, men där hade jag uppenbarligen fel. Kul att Lillplutten fick matchpucken i present som minne. Sånt gör mig alltid glad när barnen får en ”present” av spelare oavsett sport.
  Och vem känner inte till Mats Näslund?! Till och med jag vet vem denna sympatiska legendar är. Och då är jag inte ens insatt i hockeyvärlden;-)
  Tusen tack för att du skyltar och länkar – och räknar skyltar:-)

  • Tack BP! Vi hade skrivit till varandra och hon hade en skyltbild på G som jag var lite rädd för… jag hade försiktigt nämnt att jag skulle lägga ut en skylt med 500 skyltar på till helgen… försökte luska typ. Hon hade aldrig nämnt hur många hon hade. Hon var för att beskriva: Rätt lurig här.
   Åsa svarade ordagrant: Stort Grattis!!!! Återstår att se vad vår Domare säger om detta?
   Men å andra sidan hade jag skvallrat att jag har ännu en bild med många skyltar, men inte hur många..haha… Ja ha.. Nu blir det allt att ut på ny jakt märker jag, för du slog nog den med några skyltar.
   Men det gjorde du bra!
   Även om vi är vänner, så som fotograf behåller man lite hemligheter vart man knäpper det eller det ifrån… däremot om hon frågar ska vi åka ut och fotografera någonstans, då blir det ju som en annan sak… dessutom är jag intresserad av hennes nya kamera, ett tag hade hon tre objektiv på lån, Nu har hon ett hon kör på med.
   Åter till mig: Domarna i några matcher har varit usel, ok då i våras ögon då… men vi hade haft några dåliga beslut mot oss helt klart. Sedan var vi nära båset och dom kanske ville visa liten fin sida, så han vinkade till sig Lill Plutten. Mats ja, jo vi gick i 9 år i parallellklass. Vi umgicks inte men vi spelade mycket hockey tillsammans, på den tiden hade vi egna turneringar med serier osv. som vi spelade på kvällar och helger emot varandra. Och för att inte säga på rasterna i skolan som tex i 4, 5 och sexan då var det givet varje lunch under vintersäsongen. Min fru är dessutom släkt med honom, de är tremänningar.

  • Haha.. Jag blev inte ledsen att bli slagen i skyltar
   Ärligt trodde jag att du läst min kommentar högre upp.. Men ack ack vad jag bedrog mig..

   Det blir till att gå ut på ny jakt att slå rekordet! Kan nog dröja sig ett tag..
   Haha.. Bara kul att ut på skatt jakt! ❤️

   Ha en fin vecka!

   • Här ska det inte ut på skyltjakt 😉 Nu får Åke leda ett tag, tänk på att han är sjuk 🙂 Vad är en spik i foten? DETTA är värre 🙂

 7. En sån fin ishall ni har, kan säga att den vi har är sen Hedenhös. 😉
  Kul att LillPlutten fick en puck av domaren och klart att ni ska äta Timrå IKs choklad. 🙂
  Det var verkligen många ICA Maxi-skyltar på bilden.

  • Tack Byblixtra! Jo ishallen är fin. Den fick sig ett rejält lyft för X antal år sedan. Taket lyftes med jag tror det var 8 st mobilkranar på 100 ton vardera så taket höjdes kan man säga, då gjordes det om till mera sittplatser som det krävs när man spelar i den finare serien. Före togs det in 10 000, nu är det lagar och krav på nödutgångar å så… det finns även laugher med en fin matservering. Tror det är ca 6 000 själar som får vara inne. Exakt hur många sittplatser vet jag inte. Men en kortsida där klacken får husera och det finns även en sektion där bara borta fans får vara med egen ingång och så, vet ej ur många de får vara max. Men det är krav från Svenska ishockeyförbundet. Pucken vart mycket glädjande 🙂

 8. Vilket härligt foto på dottern och Lillplutten, hur länge tror du förresten att du får kalla honom det? Inte länge till skulle jag tro, snart vill han nog vara tuffa grabben.
  Ja nu har du förstås slagit en himla massa rekord i antal skyltar, men, då gäller det ju faktiskt likadana skyltar, inte olika skyltar….så enkelt får det ju inte vara! Jag gillar Timrå IK:s logo med de två tallarna!

  • Jo jo det sitter en skylt på varje stol 🙂 Det har vi inte haft i reglerna 😉 Jag vet inte hur länge han vill kallas Lill Plutten, det har blivit Plutten ibland åxå. jag ska fråga. Timrå tror dom kommer från timmer å. Timret fraktades på Indalsälven ända fram till 70 talet typ, då avslutades flottningen. Jag vet det finns ett monument med: Den sisa stocken. Med det hela började ca 1870 med timmerflottning. Loggan med två tallar är snygg och det brukar tilläggas: Rätta virket 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *