Some image

Skyltsöndag #466

Tjo ho för dagen och vad betyder söndag? Jo Skyltar med BP igen såklart 🙂 

Först vill jag be om ursäkt, jag har problem med att kommentera hos flera av er, jag sitter på 4 enheter och har rört ihop Google lösenord osv. Nu har jag kallat in experthjälp för att lösa problemet. Och jag hatar Google bara för att man är så styrd. 

En annan skjutsas annars bara mellan Nacka och Plåsterkåken och då kan man hamna bakom en

Hyr kock 🙂 

Och på Plåsterkåken behöver man bara sitt still i sin rullstol utanför Pressbyrån och se hur skyltarna växlar.

Vet inte hur många som visades upp men det fick räcka med två 🙂 

Det är hit det bär två gånger i veckan.

Och i fredags skulle jag bli med handväska sa E.

Ja den är svart klädd för att matcha in mina kläder 😉 Syns att jag satt i köket och ätit en hårdbrödsmacka.

Ja E & K bygger upp ett undertryck för min fot. 

Det är för att suga ur sårets sårvätska så det håller sig torrare typ. Jo man känner sig omplåstrad 🙂 

Tjo ho vad jag är ”glad” över detta hitte på 24 timmar om dygnet. Slangen går till pumpen som tickar på.

Man vaknar som en hackspett 🙁 Maskinen ska suga/dra ur eventuell sårvätska från operationssåret under fotens trampdyna. Ni kan ju förstå hur rörlig jag är efter tre operationer i samma sår. 

Men nu till en annan utmaning i utmaningen. Åsa Danielsson alias Angelgirl kom ju på mest skyltar i en bild. Nu utökar jag det till gamla/äldsta skyltar. Här två med över 1000 år på nacken. Ja dessa är från 1000 talet. Jag hittade dem då jag sökte på en viss kyrka i distriktet, försökte hitta uppgifter om dopfunden (det kommer i ett annat inlägg)  Så då fick Facit svänga förbi såklart i fredags, så jag fick plåta till skyltsöndag. Jag tror jag vinner idag 😉 

Vad det står vet ingen. Men dom hittade dem tydligen i något dike och flyttade dem till kyrkans ingång.

Krysset kanske betyder sjukhus, resterande stavning kan jag inte, var borta från den lektionen i skolan 🙂

Kan också tyda att en kvinna är inblandad (nu ska jag inte tyda mer, kan bli världskrig då)  

20 svar till “Skyltsöndag #466”

 1. Helt klart står det plåsterkåken på stenen, lika tydligt kors som på dagens vägskyltar. blir svårt att slå dig i äldsta skylten.
  Snygg handväska du fått, nu vet du hur det är att vara hackspett också. Hoppas att pumpen hjälper dig att komma tillbaka till ett normalt liv lite fortare nu. Snyggt skyltat Åke!

  • Tack LillaSyster! Jo inatt larmade den, jag sökte efter ladd sladden, när jag väl hittade den så slutade det pipa, så antagligen hade jag snott in slangen med benen… eller låg jag på den. Ja vist står det benämningen sjukhus 🙂 Nu får jag värdering på detta spektakel på måndag… det kanske löser sig lite snabbare nu 🙂

 2. Runstenar är ju intressant, tänk att det fanns ett sjukhus där redan på den tiden, spännande ju. 😉
  Lösenord hit och dit, lite mycket ibland kan jag känna men det är väl ett måste i dessa tider…tyvärr.

  Ha nu en fin söndag Åke.

  • Ja Runstenar är intressanta. Om det betyder sjukhus vet jag inte. Lösenord ja och Google är väl ett nödvändigt ont.

 3. Hyrkock…tur det var svensk stavning… 🙂
  Bild 2 hade skojig text i alla fall, men annars är det träligt med allt som ploppar upp hel tiden överallt….man kommer inte undan reklam nånstans, förstår att du nöjde dig med 2 foton där….
  Tråkigt att du fortfarande är under behandling, man (jag) börjar ju undra hur det är ställt med kompetensen, det låter inte rimligt att hålla på sådär fram å tillbaka tycker jag….

  Ha det så gott det går!

  • Hyrkock ja, annars går det väl inte igenom kontrollen på bilverket, skylten kostar väl en 5000 spänn att få. Ja banankakan fick vara med i dragningen, för dom gillar jag 🙂 Behandling ja men tänk att min trampdyna är opererad tre gånger nu. Den metallbit jag hade där har orsakat mycket skada. Och vad går du på varje steg? Det är lätt att stöta till trampdynan. Jag ramlade en gång och slog av två stygn. Dom tog bort det tredje och då bad jag doktorn sy ihop igen… hon tvekade en stund och sa hon inte hade bedövning, du jag behöver aldrig bedövas mer, du har gjort mig så illa att jag aldrig behöver bedövas mer. Jag litar på min doktor för hon har lovat laga mig 🙂 Vi sköter om oss 🙂

 4. Så du får fortfarande åka till sjukhuset.
  Gillade Pressbyråns reklam och att de räddar bananer och gör banankaka av dem.
  Bra att du får foten omplåstrad och hoppas nu att lösningen med dränaget fungerar.
  Fina stenar med runskrift och minns att vi fick lära oss runskrift i skolan och fick bland annat skriva våra namn, men kommer inte ihåg bokstäverna, fast det är ju bara att googla så får man svar. 😉
  Här är sol, klarblå himmel och +10 grader så nu tinar det men det är mycket snö som ligger kvar.

  • Jag har såromläggning 2 gånger i veckan. Jag har inget minne av att vi fick lära oss runskrift. Eller så var intresset noll 🙂 Jag har 7 grader nu och lite regn i luften, men det har varit soligt och 10 grader i tre dagar så man kan se hur snön nästan försvinner. Pumpen krånglar just nu, tar inte laddning 🙁 Men jag ska dit imorgon igen.

 5. Absolut att tecknet betyder plåsterkåk! Häftigt med runstenar!
  Jag har också en av Pressbyråns bananskyltar med idag.
  Jobbigt att behöva gå omkring och låta som en hackspett, men bara det hjälper så är det okej! Du är en tuffing Åke … och jag är imponerad att du trots allt orkar. Hoppas det löser sig med lösenorden!

  • Jag hade slagit på kyrkans dopfund och så dök dessa stenar upp, och vi hade vägen förbi från Plåsterkåken så facit fick svänga in 🙂 Vad kul att du fick med en bananskylt du också, jag ska se vilken du har. Jag hoppas få hjälp ikväll. Tack för att du benämner mig som tuffing, jag kan behöva det. Det är ljudet nattetid som låter mest när allt är tyst omkring en och det tickar på. Jodå någon månad till skall jag allt orka 🙂

 6. Skrattade gott åt Christians uppmärksamma reaktion på bilskylten – hahaha!
  Sedan måste jag ge Pressbyråns reklambyrå en eloge – byrån är verkligen fyndig och väldigt kreativ, även om jag personligen är aningen trött på att bli påmind hela tiden om ”återvinning” och hållbarhet.

  Som LillaSyster skriver – nu vet du hur Hacke känner sig. Handväskan är rätt så snygg med sin fina orange touch:-). Den påminner om dessa 24-timmars EKG-mojänger som låter var 30:e sekund ungefär. De suckar. Ljudligt.

  Nu hoppas jag att tassen läker lite (läs: mycket) fortare, så att målet ”till midsommar” kan kvarstå.

  Och japp, nu innehar du runstensrekordet – eller ålders rekordet. GRATTIS:-)

  Rubrikbilden är som alltid – WOW!!!
  Tusen tack för länken och den fina skyltningen:-)

 7. Tack BP! Ingången till Sjukhuset är väl en 75 meter så man ser Pressbyrån mitt i där när man kan antigen gå till vänster eller höger i den stora långa korridoren. Så dessa skyltar lyser upp bra. Tassen fixar sig, förr eller senare 🙂 Nu innehar jag runstensrekordet JIPPIE fina domare 🙂 Rubrikbilden är för dig 🙂 Jag föreslår att 19:00 går protesttiden ut, resten är sengångare 😉

 8. Absolut så tar du priset idag vad gäller gamla skyltar. Är säker på att den första skylten visar att du rundar på från hemmet till plåsterkåken och så hem igen. Ormar har också med apotek att göra. Minns inte riktigt vad men kanske det handlar om häxmediciner? Nog har du det alltid. Att du orkar hålla humöret på topp! Strongt gjort Åke, krya på dig!

  • Tack Karin för lektionen om ormars bakgrund liksom på runstenen 🙂 Jodå bloggen och er alla andra bloggare sporrar liksom 🙂 Jag går ju inte så många steg om dagen eller kommer kanske är mer en bättre beskrivning. Humöret sviktar vill jag tillägga. 4 hjulningen och det varma vårvädret hägrar nu har Facit köpt hem bränsle så den står utanför bron och väntar på en tur till någon bäck som porlar. Snön har tinat fort denna vecka. Men mycket ligger kvar ändå. Det kommer att bli en termos och en bulle med på turen. Jag har en praktisk packlåda frampå.

  • Tack Klimakteriehäxan. Jo jag ska in igen idag och lägga om, kanske det följer med en kaka 🙂 Är det väder måste jag försöka ta mig ut på 4 hjulningen och leta upp någon porlande bäck som jag vet är överfyllda nu av rinnande smältvatten. Jag har en badstrand ca 600 meter bort jag snart säkert kan ta mig ned på… ned till havet från mig är för mycket snö ännu. Jag ska inte chansa så jag får ringa till någon av mina grannar att plocka upp mig. Skotern hade varit lämpligare med den ska jag absolut inte skaka runt på 🙁

 9. Vad säger man till allt du är med om? Många erfarenheter rikare? Har aldrig skådat en skylt med texten sårcentrum förut, har den kommit upp efter dina tre operationer tro? Mojängen som ska suga bort sårvätskan, den tycker jag var rätt tråkigt. Kan du inte piffa upp den lite?
  Runstenarna gillas skarpt, men den utmaningen kan jag dessvärre inte anta, jag är ju inte ens sjuttio fyllda!

 10. Jo nog blir jag erfarenheter rikare nog 🙂 Bära den här pumpen i tre dygn och sova med slangen krävdes lite finess, minsta lilla i kläm så larmade den. Sårcentrum har jag varit på hela tiden kan man säga. Det krävs lite finess på en trampdyna. Och en speciell sko så jag inte trampar på den… nu är jag inne på sko nr 2. Skon håller ifrån så att man bara belastar endast på hälen. Den påminner om en pjäxa så här står ortoped tekniska för kunskaperna. Sårcentrum har en styrka på ca 8 personer varav jag behandlas av 5 st. Det är också en grupp som ör tillsatt för att ge mig bästa vård. Nu är det bara två st per gång som utför ingreppen. Byter bandage och plåstrar på så det hela är tätt. Mojängen är jag så less att bära på och ska hänga i rätt läge och den ska laddas… idag på mitt måndagsmöte fick jag en ny, den krånglade lite i laddningen och då larmar den. Larm kan också komma på natten då man tex klämmer slangen… det här var en utmaning bara det. Man vill ju inte att pumpen/maskinen ska stanna, såret ska ju vara torrt för bästa snabbaste läkning. Jag kan lova dig att jag är expert på såromläggningar nu 🙂 Jo kan nämna också detta öppnas två gånger i veckan så att det kontrolleras att det läker rätt. Och inte uppstår någon infektion. Bakslag håller vi utanför.

 11. JA ha ja… Du tar och startar upp ännu en tävling i tävlingen! Eftersom detta var första Söndagen med det nya så Säger jag Grattis! Snygga bilder på Runstenarna! 🙂

  Men se upp för nästa söndag kommer jag in med något med.. som oxå är väldigt gammalt! 😛 Kanske blir vi jämsides? vem vem….haha.. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge (Ordspråket jag är upplärd med är: Den som väntar något gott väntar aldrig för länge) Vilket finns på en broderad tavla.

  Förutom detta så är det toppen att du får bra vård så du blir frisk, en gång för alla! Kan tänka mig det är svårt att sova när man hör hacke hela tiden, men öronproppar eller hörlurar med musik/ljudbok kan underlätta! Det fick jag ta till inne på Plåsterkåken när jag låg inne på Kardiologen. Detta frö grannen snarkade så högt att fönstren skallrade,, Det var jobbigt kan jag lova.. Hela Två dygn utan sömn.. så tredje natten sov jag!

  Ja jag vet jag är sen med min kommentar.. Men har tyvärr inte mått så bra och sovit mestadels. Men nu verkar det börja vända åt rätt håll.. Hoppas du fått hjälp med problemet med lösenord och Google?
  Har det ej löst sig så får vi ta ett samtal så får jag höra exakt vad som hänt och om jag kan hjälpa dig lösa problemet per telefon!?

  Ha nu en fortsatt bra vecka!
  Kram

 12. Jo det ante mig att du hade något äldre 🙂 Jag har inget exakt årtal på dessa, det står bara 1000 talet. Mina air pods räcker bara 3 timmar, måste byta batterierna… men vet inte vilken jag ska byta med heller 😉 Nej Google är inte löst änne… lite lågt prioriterat just nu. Jag tampas med med maskinen ocj slangar också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *