Some image

Skyltsöndag #470

Tjo och tjim nu äre Skyltsöndag med BP igen.

Vi går vidare ut i maj.

Det finns en bloggare här inne som kallar mig Klyktattare 🙂 Och det stämmer till fullo. Jag är född i Y-län, lever i Y-län och tror aldrig jag kommer att flytta från Y-län. Min lillebror fick denna i 60 års present rätt nyligt, skulpturen har faktiskt varit uppe på Bytt eller bytt på TV. Den är signerad ja och den finns i 250 ex. 

Detta Y finns i stor version också, eller om man säger naturligt storlek på Skepsholmen om ni passerar deltat över Indalsälven strax norr i Timrå kommun. Skulpturen kan jag se lite av när löven är borta för den är 30,5 meter hög. Den är gjord i 80 mm betong och väger 700 ton. Den är en skulptur i kolossalformat av Bengt Lindström som var en lokal förmåga. 

Härmed säger jag upp alla övernattningar på Sundsvalls Plåsterkåk. Fortsatta dagliga besök kommer jag att få göra ett bra tag framöver… Nu kommer lite skyltar från sista turen. Natten jag kom in hamnade jag klockan 03 tiden i en skrubb som var döpt till Punktionsrum.

Jodå dom han med en fotograferings vid typ 22 tiden också av mina lungor 🙂 

Därefter hamade jag på en hjärtlig korridor i 5 dygn till. 

Jag tar ju alltid ut en rullstol så man kan lufta sig lite… första kvällen när jag drog iväg sa jag: Är jag inte tillbaka på en timme så efterlys mig 🙂 Eller det står ju skylt uppe på en pinne vart jag hör hemma 🙂 Stopp, stopp ropade sköterskorna efter mig -du tillhör avdelning 2! Klart jag ville sätta griller i huvudet på dom. Det ska inte vara någon lätt uppgift att ha hand om mig inte 😉 

Jag åker ut i den stora korridoren för att få se änden av Plåsterkåken och få se att det finns ett liv utanför. En målad Polisbil kör in på parkeringen… ja dagens upplevelse kan betyda mycket i livet 🙂 

Sedan när jag sitter där kommer dagens upplevelse nr 2 gåendes in i bild. Jodå det är mitt Facit som kommer på besök 🙂 Det var blåskontroll på parkeringen berättade hon. 

Jo maten ja… men titta vad det stod längst ned: minus på pölsa och minus på blodpudding 🙂 Jag sade till vid incheckningen att jag var allergisk på dessa två maträtter 🙂 Det ska inte vara så lätt att sköta om mig 🙂 

Men det känns tryggt när man åker hem att bilen hittar bara man sätter sig i den 🙂 

Men det här är fortfarande min livlina på kvällarna 🙂 (jag vet att några har letat Lysekils kaviar till mig) Gissa på en skala hur en kanna juice med denna kaviar till äggen smakar 🙂  

Önskar Er alla en fortsatt trevlig söndag 🙂 

 

 

 

21 svar till “Skyltsöndag #470”

 1. Skönt att du checkat från plåsterkåkens övernattningar. Den där kaviarn finns inte i någon butiks sortiment i den här staden.
  Blåskontroll på parkeringen- ovanligt men idag finns det ju folk till allt. Alkohol och bilkörning hör inte ihop.
  Mäktigt Y, det blåser inte bort. Ha en bra söndag!

  • Jo en ska hoppas att det nu röjer ett tag med övernattningar… 25 dygn på 5 månader är lite i överkant… kaviaren verkar bara att gå att beställa ser det ut som. Polisen i denna stad har lite parkeringar de brukar stå på och bilister får blåsa. Vi har ett Biltema på ena sidan motorvägen om man säger där Systembolaget ligger i ett stort köpcentra på andra sidan, där brukar det vara kontroller just på lördagsmorgnar. Det är gångtunnel under/emellan. Ja Y.et står där det står 🙂 Enda hotet det har är att stålkonstruktionen rostar inifrån så det får renoveras ibland. (dyra kostnader) och avspärrat runt i kring.

 2. Du har verkligen fångat bra skyltar inne på plåsterkåken, jag fick inte tillgång till någon rullstol då jag var där, jag hade heller inte orkat för det minsta lilla jag blev ansträngd blev andningen så dålig, kan känna av det ännu beroende på vad jag gör.

  Ack ja detta Yèt.. Detta är märkligt nog ett stort fotograferings utflyktsmål för många fotografer och amatörer och alla andra som är ute med en kamera. Alla gånger jag åkt förbi har det sprungit runt folk med kameror för att fotografera detta så kallade ”underverk” utav Bengt Lindström och inte bara detta – Dåag körde Taxi för många år sedan, så klev han in i bilen och så slängde han upp en rejäl bunt med pengar, så sa han kör mig runt stan och efter ex antal timmar så var han hemma hos sig – Inte långt ifrån där jag är uppväxt. Detta var en man utöver det vanliga, men alltid snäll och trevlig, men otroligt generös de kvällar han var ute på partaj..

  Plåsterkåken ja.. får verkligen hoppas vi båda slipper ligga där åter igen en längre tid. Ett besök då och då gör mig inget, men stannar inte gärna där. Även att jag vet att det blir så till vintern med operation av höften (artros).

  Polisen gör bra jobb, men utanför infektionsavdelningen var att överdriva.. Men troligen har de fått ett tips då de står precis där.

  Önskar dig en härlig söndag!
  Kram

  • Tack Åsa! Jag har kommit på med Plåsterkåken att ju friskare man visar upp sig får man åka hem fortare. Därav jag begär ut en rullstol. Sedan om jag bara åker ut ur hissen är en annan sak 😉 Ner till foajén brukar jag alltid åka och titta på folk och alltid kan man vara i vägen för någon 🙂 Det var lite synd att han var borta då jag var på ett storkalas i Svartviks Herrgård, dom hade Bengt Åberg och Timpen Wiksell där, jag var placerad vid samma bord… ägarna har grymt mycket konst av dem alla tre. Ja du taxihistorier finns det många av… jag har umgåtts med 5 st taxifolk förutom dig. Värsta är nog när han ringde en natt från en fjällstuga och beställde upp ett paket hårdbröd med taxi, minns inte om det var 30 mil enkel 🙂 Roger kör ju än trotts sina 72 år. Jag bodde granne med honom som liten där i Edsgården. Polisen ja, dom kan ju ha följt efter någon åxå, jag kom fram till dörren när dom stod där bara. jag var så lycklig efter 3 dagar att få se ljuset 🙂 Enda jag fick åka till var röntgen då liggandes i min säng. Till omläggning till Sårcentrum tog jag rullen själv på fredagen. Jag hade ingen fönsterplats denna gång och mer utsikt på innergården om jag sträckta mig lite… låg denna gång på en sal med 4 platser. Avdelning 2 har dom verkligen byggt in på bottenvåningen.

 3. Tror mig veta att det där Y:et har delat befolkningen i två delar. Det går liksom inte att miss när man kör förbi.
  Jag tillhör den delen som gillar det!

  • Jo det stämmer att det är delat i två delar. Det kom upp en Tors hammare också som han gjorde med en ny Volvo och stod i Sundsvall city ett tag nere i hamnen. Nu står den numera i din gamla stad Östersund utanför Volvo. Jag ska vara ärlig på hans konstverk och det är 50/50. Platsen där Y.et står är då vacker. Ett fd kommunalråd hade stora versioner på Midlanda stad för området.

 4. Skönt att det går framåt med tillfrisknandet, nu får vi bara hoppas att någon kan hitta den där kaviarn också, jag ska hålla ögonen öppna…..fast, nog borde man kunna googla upp den?
  Har faktiskt undrat hur det kommer sig att du blir kallad ”klyktattare” å vad det betyder…tycket nästan det lät lite nervärderande…
  Det färgglada y:et är inte så värst vackert måste jag erkänna, däremot gillar jag din stolthet över dina hemtrakter, sånt gillas skarpt!

  • Jodå ont krut förgås inte så lätt. Det värsta är ju att jag är så klen jag behöver ju bara se på någon som har baciller blir jag ju drabbad 🙂 Jo jag har hittat kaviaren med då måste man handla för över 500:- spänn. Nej Y:et gillas inte när barnet var litet hade dom varit dit på studiebesök så en kväll man kom till dagiset stod det 30 st kopior i fönstret på torkning (av gips) De var ännu charmigare gjort av 6 åringar 🙂 Måste kolla upp om barnet hon som skjutsade hem er har det kvar 🙂 Klyktattare har man alltid fått heta. Y län du vet 😉 Sist hade jag lunginflammation och 5 dygn på sal och 14 dagar för var det urinvägsinfektion med lika många dygn på Plåsterkåken. Jag blir så glad varje gång jag får lämna utan at ta in. Till veckan har jag 3 besök. 2 gånger omläggning och ett besök på ny skosula på ortopedtekniska. De gjöt av min fot igen i fredags. De kollar hur jag belastar foten typ mot såret., Men jag kämpar allt på 🙂 Jag har trott jag skulle kunna gå på foten i juli… och det kanske håller om det inte blir ngt bakslag 🙂

 5. Läcker första bild för Skyltsöndagen.
  Åh, den där skulpturen hade jag velat ha trots att jag inte är från Y-län. 🙂 Gillar den skarpt och har passerat den många gånger på väg söderut och norrut.
  Det låter som en bra plan att bara besöka sjukhuset i fortsättningen och smart av dig att ta ut en rullstol så att du kan åka runt i sjukhuset. Klokt också att säga till om vad du inte äter. 🙂

  Angående Lysekils kaviar så hittade jag den här: https://www.martinservera.se/produkter/532192/lysekils-kaviar-roekt-tub-msc-300g
  Eller så går den att köpa här i en mindre förpackning: https://www.natmat.se/produkt/lysekils-kaviar-krav-p3147964
  Och den har sålts via Mathem men där hade den utgått ur sortimentet.

  • Tack Byblixtra! Ja vad kul att du sett den live 🙂 Tittar du ut över havet dv söderut ser du över till mig på Alnön åxå 😉 Planen för sjukhuset är upplagd nu 🙂 Denna vecka ska jag bara in tre gånger, men inte ligga kvar är tänkt. Det har hänt så också 🙁 Jag bugar för att du letat min älskade kaviar, den är mycket mild rökt. jag vill att äggsmaken ska finnas kvar och lysa igenom liksom. Svennes är fin där, men denna ett strå vassare.

   • Alltså, jag brukar titta åt Alnöhållet. 😀
    Jag blir ju nyfiken på kaviaren trots att det inte är någon favorit men det kan ju finnas en som är god. 🙂
    Kalles Kaviar är alldeles för stark i smaken.
    Hoppas att det räcker med de tre besöken under veckan på sjukhuset.

    • Det gjorde nu inte det, ska ju till en fysterrapheft också… ja så ortopedtekniska (ny fotsyla) och två gånger såromläggning så det blev 4 st tonalt. Jag tycker också Kalles är lite för stark i smaken. Ja du ser ju Alnön ligga så vackert där i fjärden när du åker utför den långa backen om du kommer norrifrån 🙂

 6. Lindströms Y – antingen älskar man det eller så gör man det inte. Det gäller förresten alla hans konstverk. Själv älskar jag hans alster som nog skiljer sig totalt från ”vanlig” konst. Din bror kan skatta sig lycklig att ha fått ett färgglatt signerat exemplar.

  Och jag kan skatta mig lycklig att min blogg återigen har hamnat på en så fin rubrikbild:-)

  Antar att du uppskattar att du kunnat säga upp bekantskapen med Sundsvalls sjukhus. Äntligen säger jag bara. Men typiskt är ju att du ändå tänker på Skyltsöndag och fotar skyltar – hahaha.

  Att servera pölsa och blodpudding på ett sjukhus borde vara straffbart om du frågar mig. Bara självaste åsynen av dessa rätter gör ju att man blir ännu sjukare;-)

  Japp, det är Åsa i Åsele som gillar att kalla folk som kommer från dina trakter klyktattare. Läste någon gång varför ni fått det ”märkliga” smeknamnet, men har glömt vad Wikipedia upplyste mig om.

  Lysekils kaviar finns varken på ICA eller Willy:s här. Återstår att kolla i grannkommunens COOP.

  Tusen tack för att du är med, skyltar och länkar:-)

 7. Tack BP! Jag håller med dig om Lindströms konstverk. jag är klyven men kan sträcka mig till 50/50 🙂 Han har gjort ett x antal stolleprov som Allan Edvall sa i Emils hyss 😉 DEt finns en stor hammare i Östersund som det står en Volvo på högst upp. Jag vet att jag visat upp den i bloggen för några år sedan. Klart du ska ha en bra rubrikbild, fattas bara annat, det kan ingen ta ifrån dig. Jag har ju inte övernattat på sjukhuset nu på 14 dagar och jag saknar det inte heller… så nu beslutade jag det 😉 Klart man har skyltradarna på ALLA dagar i veckan 🙂 Pölsa och blodpudding tar jag alltid upp på incheckningen 🙂 J apropå Åsa så kanske hon är avundsjuk för att hon bor utanför 🙂 Lysekils kaviaren verkar hopplöst, jag får nog beställa hem ett eget parti.

  • Hej och hå jo men yes kanske jag möjligen är lite avundsjuk på Din bror för jag vill oxå ha ett sådant glas Y.
   Jag är född i klyktattarland på Örnsköldsvik BB och gick först ett år på gymnasiet i Sollefteå och sedan Örnsköldsvik så jag kan titulera mig som utflyttad klyktattare
   Det är absolut inte menat som nedvärderande.
   Klyktattarland blev folk från Västernorrland kallad på grund av Y:er på bilarnas registreringsskylt.
   Så simma lugnt
   /åsa

 8. Ingen fara Åsa 🙂 Aha för är klyltattare från grunden! Du ser det blev folk ju av oss båda två 🙂

 9. Jag röstar på Y:et, det är så läckert. Har aldrig hört talas om vad de olika länen har för beteckningar, i min värld kan de ha vilken bokstav som helst. Men nu har jag lärt mig en, jag tror det är den färggrannaste och vackraste. Plåsterskyltar ska du förhoppningsvis slippa snart, är det omläggning du åker in för nu varje dag, tur att resan inte är så lång. Hoppas din vecka blir solig och fin

  • Tack Paula! Y:et är läckert på sitt vis. Det tillkom en fysperapheft denna vecka tillsammans med ortopedtekniska för en ny sula i min pjäxa och vanlig omläggning två gånger. Veckan började fint, jag har fått lite färg i mitt ansikte nu när man kan sitta ute och njuta 🙂

 10. Yet var ju häftigt. Påminner om en målad vedklyka. Försök inte smita från personalen i rullstolen, dom vill bara ditt bästa 🙂

  • Jo det kan man ju tycka att det är häftigt… men att få betala det på den kommunala skattsedeln är inte lika kul… du vet när vård skola och omsorg kommer upp på tapeten. Ligger man inne som jag i så många dygn har man ingen att spela spratt för… då får det bli personalen som ligger nära till hands, Jag blev tackad sist för jag var en sådan trevlig patient att sköta om av den chefaktiva sjuksystern. Hon kom ut i korridåren då jag rullade ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *