Some image

Skyltsöndag #475

Nu äre Skyltsöndag med BP igen. Dagarna åker bara på uti juni.

Nacka fotografen spinner vidare på den här 50 årsfesten… Nicklas hade lånat sin fars och mors Cheva Impala 58 med tillhörande husvagn, så här fanns det skyltar. Här kommer från fronten. 

 

Skylt till och med i baksätet 🙂 

Naturligtvis skylt i ratten också. 

På bakre sidoruta.

Bakluckan såklart.

Även handskfacket.

Nu till att världen är liten. Ju mer kvällen går kommer jag på att hans mor och far köpte en Cheva Pickup av mig på 90 talet… Det stämmer nog inte säger han… han visar bild på sin mor, jo det är hon säger jag… så dagen så efter kommer det en bild 🙂 Hälsa honom att det stämmer och är undertecknad av hans mor och far. Hälsa Åke.

Här ligger mitt barn Rebecca på huven 🙂 Man skulle då på den tiden skicka in en bild till Bingo Lotto med skylten så kunde man vinna bensin. För bensin drog den allt, men man hade mycket med sig och lastade man 1,5 ton drog den samma med bränsle 🙂  

Jag köpte den så här för att det är en laståsna, jag körde allt virke och tillhörande detaljer till stugan jag byggde på den. Det fanns också last bågar till den så virket låg ovanpå. Dragkrok fanns förstås, där släpet fick göra sitt. Den här bilen var importerad från Canada där en bekant hade jobbat ett par år. Det fanns en Camper till den också jag tänkt köpa till senare, vi vart bara inte överens om priset. Jag hade stora planer för denna bil. Chevan var här grund lackad. Oj vad jag nyttjade den i flera år 🙂 Ett roligt minne på den: Jag hade fått en servo pump av en kompis (samma på alla Chevor) Köpt en servostyrning på en skrot. Gjorde en platta till pumpen på verkstaden jag jobbade på då, med hade inte hålens fastsättning med mig på motorn. Ringde min granne Betis som jag bad gå och mäta hur hålen skulle sitta. Hem och skruvade dit den och med perfekt passning 🙂 Detta var i ursprunglig en ”snik” bil. Men alltid släpet/flaket med sig på 8 foot 🙂 Som alla jänkare var den diffad bakaxel så den klättrade fint på vintern också. Jo jag hade flak kåpa till den också.  

Önskar alla en fortsatt trevlig söndag.

16 svar till “Skyltsöndag #475”

 1. Vilka underbara bilder, det går inte komma ifrån att gamla bilar hade stil oavsett vilket märke…men det är klart…amerikanska hade nåt speciellt alltid lite mer lite extra, å tänk att du hade en amerikans pickup, kul!
  P.S. Gullig å kaxig dotter där på flaket!

  Ha en fin söndag!

 2. Tack Christian! Ja dessa amerikanare var riktigt utrustade redan 1958 🙂 Detta var min första Cheva Pickup. Sedan har jag ägt 2 st efter det och en Dodge pick up. Den lilla dottern var hon som skjutsade hem er efter ni hade hälsat på oss dig och makan 🙂

 3. En skyltsöndag helt I min smak =)
  Himla tur att bränslet inte låg på dagens nivå då du drog fram.

  • Det ante mig att det var i din smak 🙂 Det kostar att ligga på topp 😉 Men denna pickup klarade allt en japanare hade knäat liksom.

 4. Åh, vad kul att läsa och att titta på! Superhärliga bilder! Wow, till att ha haft dessa skönheter!
  Jag har faktiskt åkt i en Cheva Impala en gång i tiden. Min kompis och jag fick låna den och dra Trollhättan runt medan killarna var på krogen och att vi körde dem hem sen. En turkos sak, åh vad vi njöt!
  Söt och cool dotter där på flaket!
  Snygg skyltning. Alltihop!

  • Tack Geddfish 🙂 Vad trevligt att du glidit runt i en Cheva Impala 🙂 Jo vist gjorde sig dottern fin där 🙂

 5. Säger bara dregel, dregel. Dreglar nog mest med tanke på ratten om jag ska vara ärlig:-) Härliga bilder och en så rolig berättelse på det. Helt bortsett från en cool dotter där på flaket:-)
  Tusen tack för länken och ett härligt bidrag till Skyltsöndag:-)

 6. Oj så härliga fordon och tillhörande namnskyltar och brickor! Nostalgi även för mig som aldrig ägt en egen bil, men en hoj har jag haft. Kom att minnas min styvfars bil på 60-talet, en Ford Zephyr som aldrig startade i minusgrader…
  Ha en fin sommarvecka

  • Jo amerikanska bilar har alltid varit långt före med utsmyckning. När stunden var kommen för hel fotografering blev vädret så mycket sämre… men det kommer fler chanser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *