Some image

-20° och drog ut på foto tur.

En mycket klar fredagskväll låg så inbjudande för fotografering.
Termometern fick inte sätta krokben…

Enda sättet att ta sig ut på Alnön förutom båt och luftledes då. Bron mäter 1042 meter. Bron stod klar 1964 och var då Sveriges längsta fram till Ölandsbron stod färdig 1972. Idag ligger den på tolvte plats.

Platsen här heter Erikdsal. Ligger på den norra delen. Orten man skymtar mellan träden är Timrå.

Ungefär mitt på Ö:n ligger Vattentornet.

Lyser milsvid med sitt fina sken.

Alnöns nya kyrka stod klar och invigdes 1896.

Mitt i mellan den nya och gamla kyrkan ligger Kyrkskolan. Se så mycket snö vi har 🙂 Tyvärr missade jag lite skärpa här, mycket bilar skulle naturligvis passera och fingrarna frös lite… nästa gång blir det allt reflexkläder på.

Den gamla kyrkan har anor sedan 1100-talet. 1956 stod här giftemålet mellan min mor och far, tre år senare såg admin dagens ljus 🙂

Kyrkogården.

Nya kyrkan i vinterskrud.

9 svar till “-20° och drog ut på foto tur.”

 1. Tack för att du gav dig ut i kylan! Fantastiskt vackra bilder som andas kyla.
  Alnön finns kvar på listan, men sommartid får det nog bli. Satsar på i sommar. Och innan jag ska resejobba längs Höga Kusten. Helst….
  Ha det gott! Önskar dig en fin vecka.

  Svar: Tack så mycket Ditte. Kylan kontra skärpa blir liksom bra, men det gjorde ont i kylan… Jag ska börja med lite strandhugg runt mitt Norrlands Hawaii… Det bästa med denna ö är att jag får uppleva norrsken här på norra delen av ön, jag behöver bara kliva ut utanför dörren de gångerna det visar sig… stativet står alltid i hallen faktisgt 😉 Högs kusten är vackert, där har jag tillbringat mycket tid på semestrar… förlovade mig vid Högbondes fyr under en seglats 🙂 Jag skrev Höga Kusten i annonsen uti tidningen, man vet ju inte vart man hamnar på en segelfärd 🙂

 2. Du fortsätter där du slutade med Skyltsöndag – med helt fantastiska bilder alltså. Älskar det belysta vattentornet – otroligt läckert! Åsså verkar Alnöborna vara väldigt kyrkliga med så många kyrkor på ön;-) Kul att Sundsvalls kommun satsar på så vacker belysning på Alnö. Förresten är bron suverän den också.

  Svar: Tack BP. Jo du såg att skyltsöndagsögonen var allt med i tankarna 😉 Vattentornsbilderna vart jag riktigt nöjd med… har funderat länge hur det skulle bli… det var lite krux… tonen kontra ljuset var inte lätt… du vet det finns inget facit att ta till… de starka moderna ljuset vart det till att brottas med… Det här lyser flera mil. Sundsvalls Kommun är helt underbar att bo i, dessutom är jag anställd hos dem. Du nämner kyrkor… det finns en kyrka till ute bland ett fisksrlöger. Eller mer ett kapell. Sedan finns det ju x antal frikyrkor också. Två av dem är ombyggda till permanent boende och riktigt fräckt 🙂 Den ena har jag besökt naturligtvis 😉 Där har dom utnyttjat byggt till och har kvar den stora övervåningen till ett bibliotek du vet balkongen…

 3. Du har en bra kamera ser det ut som. Bilderna är jättefina och såna tar man inte med en mobil. I alla fall kan inte jag göra det.
  Kram, Ingrid

  Svar: Tack Ingrid. Jag använder här en så kallad systemkamera. Stativ är ett måste eftersom jag måste nyttja en lång slutartid. Lågt ISO måste också kunnas ställas in. Sedan är valet av ett bra och lämpligt objektiv för andamålet också viktigt. Vid sådana här tillfällen anväder jag helt manuella inställningar. Alla dom här bilderna är också nedbantade i sin kvalité. Vissa av dem är i ditt ursprung i storleksordningen uppemot 10 000 k. Jag lägger aldrig ut större än 300 k. Dessutom krävs det minneskort med stor lagringskapacitet. Kameran ska tåla väderlek som i detta fall -20 grader också. Slutsrtider på dessa bilder ligger imellan 10-30 sekunder dessutom använder jag en fjärrkontroll, stativet med kameran ska stå stadigt på underlaget som i dessa fall var snö. Kalla fingrar får man på köpet… det tärde på men trevliga fotostunder sätter spår som lockar till fler 🙂

 4. Som vanligt ger du oss fantastiska bilder. Sååå vackra. Här är vi dessutom inte bortskämda med vinterlandskap, så det var extra trevligt att vila ögonen på sådan foton.
  God fortsättning!

  Svar: Tack Lollo. Jag hade länge planerat ett vinterutflykt på natten, nu kom den äntligen, ju kallare det är desto klarare blir det på bild. Jag hade förhoppningar på norrsken… men det uteblev.

 5. Fantastiska vinterbilder. För väl att den fototuren blev av.

  Svar: Tack så mycket Steve! Den vart till slut i den kalla natten… Kanske något för kallt men klart väder gillas.

 6. En eloge till dig som ger dig ut i kylan och tar så fantastiskt fina vinterbilder. Hoppas du kan fånga norrsken någon kväll också, det ser jag fram emot.
  God fortsättning på det inte längre så nya året.

  Svar: Tack Anni. Jodå jag väntar tålmodigt på norrsken 🙂

 7. Jättefina mörkerbilder, du har i alla fall lite snö som lyser upp. Tydligen skall vi få det i morgon Bron borde du fota fler gånger ur olika vinklar.

  Svar: Tack KajsaLisa. Jo det finns snö… kommit en dm till i natt och väntas 3-4 dm till fredag… Mitt totala djup är nog 70 cm nu ute på gården… Bron ja… den finns ju 😉

 8. Vilka magiska bilder du bjuder på från välkända platser för mig. Jag bodde i Timrå som barn och det var så roligt se dina bilder. De väckte härliga barndomsminnen. God fortsättning och kramen 🙂

  Svar: Tack Eva. Så trevligt jag kan väcka dina barndomsminnen 🙂 Jag bodde där mina första 37 första levnadsår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *