Some image

Fem en fredag v. 11: Idiomatiskt

Veckan kan inte avslutas bättre, pärstamp och stekt färsk strömming och en kall till igår 🙂

Solen lyser som bara den på fredagens förmiddag.

Och sedan har vi Fem en fredag med Elisamatilda 🙂

Så här kommer mina svar på Elisamatilda:s fredagsfrågor:

1: När har du alla taggar utåt?

Svar: När en försäljare ringer och försöker sälja något och inte respekterar ett nej. Då säger man sin mening.

2: När känner du dig som mest bakom flötet?

När man pratar el-lära som kilowatt, ampere, nolla och fas. Varenda gånga jag ska koppla ihop något så kommer jag på varför jag inte blev elektriker.

3. Vad dammade du av senast?

Svar: Det var golvmattorna i hallen på början av veckan.

4. Vad har du för gammal surdeg som ligger?

Svar: Städa ur skrivbords lådor/skåp med massor med blandad elektronik, datorprylar som tex 70/11 CD skivor, CDRW som aldrig kommer att användas, ligger disketter där också förresten. Jag trodde jag slängt alla hårddiskar också, men det ligger fler där. Varje gång jag öppnar skåpet eller lådorna så stänger jag dom igen.

5. Vad har du siktet inställt på?

Svar: Sköta om min lille vovves tass så det läker. Stygnen togs idag så nu ska det bytas bandage 3 gånger om dagen i en vecka (en tå med klo är bortopererat)

20 svar till “Fem en fredag v. 11: Idiomatiskt”

 1. Mums med strömming /potatismos som ett stort slag en kall då kan man njuta av en härlig fredag oavsett om någon försäljare ringer på tel som har svårt att förstå fast man säger NEJ 🙂
  Klappa väl hand om voven från mig bästa kompis Åke
  Passar på att önska dig en underbar och trevlig fredags kväll & helg med förstås

  • Tack Janne! Strömming med potatismos är så excellent och jag har kvar till en hårdbrödmacka tills ikväll också 🙂 Jag tar hand om vovven det vet du 🙂 Trevlig helg till dig med!

 2. Strömming å päragröd det är mums det, men jag vill ha lingon, västervikssenap (sötstark) och skirat smör till, tack-….ja å ölen förstås…

  Trevlig helg!

 3. Den middagen skulle jag inte tacka nej till. Jag minns en gång när jag varit på Teneriffa i tre veckor och på hemvägen hade några timmar att fördriva på Arlanda. Jag funderade på vad jag skulle äta och gick där och tittade på sushi-tallrikar och räkmackor, men kunde inte bestämma mig. Då fick jag se att i en av restaurangerna hade de strömmingsflundra med potatismos. Det var sååå gott efter tre veckors halvpension på hotel Pez Azul.
  Hoppas att vovvens tass snart har läkt!
  Trevlig helg!
  /Ingrid

  • Tack Ingrid! Trevlig helg på dig med! Jo strömming det är grejor det 🙂 Tassen ska läggas om en vecka bra precis.

 4. Outch säger jag bara! En bortopererad tå med klo måste ju göra hur ont som helst. Stackars Lola!
  Ja, alla dina datapryttlar – där har du nåt gemensamt med min man. Separationsångest kallas det visst eller så är ni släkt med familjen ekorre;-)

  Min svärfar var elektriker OCH färgblind. Kan du tänka dig!? När han kom besök tog han hand om kablarna som vi hade liggandes överallt. Det såg riktigt prydligt ut när han hade fått ordning på allt.

  • Ja ett tag gick hon på tre ben… nu springer hon och är glad igen men det måste vara en plastpåse utanpå bandaget så det inte blir blött, vi har ju snö kvar på gården. Ett ständigt av och på. Ja ja ja jag erkänner att separationsångesten ligger på lur. Jodå vi är nog släkt Det har inte blivit av också… men nu ska det bort var så säker! Så bra med en svärfar som skötte alla sladdar. Synliga sladdar är det värsta jag vet.

 5. Men du, det blev en lång konvalescens för liten vovve, o därmed också för husse. Hoppas allt avlöper väl. jag har slutat svara på samtal med okänt nummer. Sen går jag in på Eniro o kollar vem som har numret. I 95% av fallen är det försäljare och dem undanber jag mig.
  Ha en trevlig helg, med eller utan surdegar!

  • Ja det blev inte ett litet jobb med denna tass… en vecka till nu så, sedan ska det vara bra 🙂 Jag brukar inte svara på okänt nummer, men ibland så har vi delade meningar. Jag ska ha en trevlig helg! Surdegar tar vi efter helgen, eller jag har börjat lite 😉

 6. stekt sill är jättegott. men var är lingonsylten? telefonförsäljning gillar jag inte. för det mesta svarar jag inte på okända telefonnummer. idag ringde det till exempel från Burkina Faso. gissa om jag inte svarade!

 7. Lingonsylten hoppar jag allt 🙂 Egentligen gillar jag all fisk… Telefon försäljning är väl OK men det ska respektera anser jag. Utländska nummer svarar jag aldrig på.

 8. Telefonförsäljning är jag lite trött på, men svarar inte på okända numera så slipper det. Vacker bild på landskapet och huset?

  • Enklast är väl att inte svara, men ibland så gör man det. Landskapet: Tack! Så här ser det ut där jag bor och det gula är det ursprungliga huset på min gård, byggt året 1927.

 9. Åh, vill du bli av med disketterna tar jag gärna emot dem! Har letat disketter (såna hårda) länge! Härligt med solsken hos dig. Telefonförsäljare som inte tar ett nej är väldigt jobbiga, men jag vet också att det är stackars ungdomar som har det som första jobb.

  • Då är disketterna dina 🙂 Jo dom har det inte lätt men jag brukar berömma dom som är artiga och trevliga och behärskar ett nej. Då blir dom alltid glada. Tack för att respekterar mig brukar jag lägga till.

 10. Ser fantastiskt gott ut! Bara lingonen som saknas!
  Hoppas det läker bra nu!
  Ha en fin fortsättning på denna lördag!

 11. Tack Anki! Nu är det så många som poängterat lingon så nästa gång ska jag testa det till. Tycker redan att det läker bra och hon är för pigg helt plötsligt. Men smärtan har nog lagt sig nu. Vart säkert dåsig på bedövningsmedel osv med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *