Some image

Försenad Glad Måndag

På julaftonskvällen satte jag mig i en cockpit på ett 1:a världskrigets dubbeldäckare och flög för fullt bland Zeppelinare och Tyska plan mitt i brinnande krig… spelet finns i Meta Quest 3 VR (bärbart headset) men oj vad såld jag blev, flög under broar slejsade igenom skog och gjorde vad jag kunde allt för att skjuta ned fienden. Men OBS sätt er inte in i detta spel, jag vart rent utav flygsjuk genom alla finesser och ta bara som grafiken. Man vrider huvudet och ser 90 grader uppåt, vänster, höger och nedåt. Så måndagen var tid för återhämtning efter alla flygturer. Vill påpeka att den starkaste dryck jag drack var Julmust. Finns lite demo av spelet i slutet. Och ni som missade min bästa Skyltsöndag någonsin bör backa lite.

Julen verkar vara över i min Gamal Svensk Bondejul, men på Nacka firar vi genom gammal tro att julen varar ända  fram till Knut som tur är 🙂 

Tomten kom förbi på Märrgård, barnet, Kimpan och husmor välkomnade han in 🙂 

Kimo vart mest brydd. 

Kimpan fick förta paketet sedan höll han sig lugn. 

Barn kan få mycket stora ögon en sådan här dag 🙂 

Mot kvällen spelade vi lite mer vuxna Julklappspelt, jag åkte hem med 4 st julklappar 🙂 

Men sedan hemma under granen väntade min julklappar från andra tomter som gått via Postnord. Tack så mycket, jag har nog varit snäller i ¨år 🙂 Tack o tack så mycket! 

Kimpan vilar tryggt på Nacka denna tisdagsmorgon 🙂 Ute landar 3 nötskrikor 2 domherrar och en gulaktig fågel. För mörkt för att fånga dem på bild. 

Nu till detta överlägsna spel i grafik via glasögon man sätter på huvudet. Tomten hade lämnat av det i ett paket på Märrgård.  

 

 

11 svar till “Försenad Glad Måndag”

  • Ha det finns säkert lika många regler som spelare. Vi kör med att summan för paket får uppgå till 200:- Sedan är det upp til var och en bestämma hur många paket vi vill slå in. Därefter lägger vi dem alla på bordet. Plutten får en egen hög. Vi bestämde att tärningen skulle gå sju varv. På ett eller sex får man ta ett paket. Därefter går vi runt tre varv till och kan plocka paket av varandra om än en gång tärningen kommer på ett eller sex. Därefter öppnar vi var och en. Det var en röst som ville att via skulle gå några varv till när allt låg öppet åxå, men den rösten förlorade med 4 mot 1 🙂

 1. En försenad julhälsning så här på tisdagen.
  För vår del var det första gången på länge vi firade jul utan närvaro av barn och visst är det något annat när man firar utan barnens skratt, tindrande ögon och förväntan.

  • Jo det kan så vara. Barn blir stor och bildar egna familjer… man mins ju själv hur det vart. En gång i tiden hade vi tre julaftnar / träffar på julafton, det höll inte i längden, gissa vilken stress det blev… en gång var i typ 5 familjer samlade det blev för mycket. En jul ska vara stillsam och man ska njuta.

 2. Har stor erfarenhet av illamående vid spelandet av div spel.
  URK vad man kan må illa.

  Fina bilder Åke, och vovvarna är ju helt enkelt bäst.

  Ha det bäst.

  • Tack Micke! En medicin jag äter satte nog lite spår också… kanske… man som i en cockpit och hade bra synfält där uppe i luften… hyffsad känsla idag i spelen 🙂

 3. Hahaha! då du är en dag sen med dig ”Glad måndag” så är du och vi garanterade en ”Glad tisdag också. LillPlutten liksom du verkar ha varit väldigt trevliga under 2023. Många stora och hårda paket till LillPlutten, precis så som det ska vara. Julen är till för barn brukar jag säga – oavsett ålder;-)

  Min man hade älskat det spelet. Ja, det är ju ett kill-spel enligt mig. Jag har aldrig varit bra på dataspel…

  God fortsättning Åke!

 4. Såg ju ut att vara en fin julafton och du måste varit snäll som fick så många julpaket. Vi ger inte varandra paket bara till barnen och vi var bara tre på julafton men vi brukar vara fler och nästa år ska vi nog vara ungefär 20 st. Jag gillar när vi är många på jul. Trots att vi bestämt att inga julklappar till vuxna fick jag ett
  par hemstickade sockar och ett par handlesvärmare och en fågelholk och trisslotter med vinst 200kt och hemgjorda grejor sätter jag stort värde på nu för tiden. Önskar dig nu ett riktigt gott nytt år och hoppas att det blir bättre än det här skitåret med krig och elände.

 5. God morgon åke du har verkligen ha varit snäll i år när tomten kom med klappar hem till dig .
  Lycka till nu med jul klappen du fick av mig i år 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *