Some image

Hoppa på Tåget – Båt

Lokföraren välkomnar bloggare och alla läsare ombord på dagens tåg, där vi kommer att  upp destinationsordet: Båt.

Denna vecka har vi Trisslotter i bagaget. Om du visar en bild på en båt i en kanal eller sluss som är tagen nyligen, så kommer jag att skicka en Trisslott 🙂

Alla är välkomna att komma ombord. Tveka inte att bjuda in fler att följa med.

Som lokförare måste man även köra tåget trots det regnar. Det finns inga undantag. Det fins aldrig något dåligt väder bara dåliga …

Merita glider fram på Nackafjärden med en fart av 12,1 knop. Fartyget har precis avseglat från Östrand i Timrå och är nu på kurs mot Raahe i Finland. Dess längd uppgår till 98,7 meter och bredden till 14,45 meter. Merita seglar under Portugisisk flagg och konstruerades året 1985.

Jag har älskat havet sedan jag var liten och har varit ute på det blå sedan barnsben, då min far tog med mig på sjön mycket tidigt. Några gånger kunde vi ro ut och bara somna till av klucket från vågorna. En gång kom vi mycket långt… gissa hur far fick ro 🙂 

Min far sitter med mig och jag ståendes (mor knäpper kortet) fick jag ärva från min morbror typ 7 år senare. kan inte säga exakt hur många båtar jag har haft sedan dess, men det här är min fjärde segelbåt som ni ser passerar bron över till Alnö. Jag assisterade med att lasta den i Hammarö i Karlstad, och resan hem med bil var snabbare då chauffören inte kunde köra direkt hit på grund av tidsbegränsningar.

Naturligtvis fick mitt barn vara med tidigt på havet också.

 

 

.

Förra veckan rekryterades en ny bloggare till Hoppa på Tåget, hon bor snett över fjärden från mig. Om hon kommer att delta idag är jag inte säker på, men jag hoppas såklart. Men klart så välkomnar vi henne. Och syrran hennes som värvade in tantmammamatte ska ha en stor eloge.

En länk till resenärer som brukar, har klivit på, eller kanske kommer att göra det.

Carita 

Stefan 

Znogge

Nalta Norrland

 Angelgirl

Äventyret Framtiden

En Vanlig Man

BP

En Jordemors liv och lustar

LillaSyster 

Professordeutsch

 Paula 

Livet Efter 80

Anki 

Hannas Kryp In.  

Mammselen 

Lollo

Tony

Gör er redo för fler avgångar, nästa tur 6 juli tar vi upp Kyrkorgel.

Övriga avgångar blir:

Vattenkonst. 13 juli

Grotta. 20 juli

Moln 27 juli (detalj om vad ser ni i moln)

Veteranbil. 3 augusti.

Ett annorlunda konstverk. (inte tavla) 10 augusti.

Kapell. 17 augusti.

Tårta med vilka har fyllt år i veckan tro? 24 augusti. Rätt motivering, trisslotter i potten.

Natthimmel med fenomen. 31 augusti.

 

Lokföraren önskar er alla en fortsatt trevlig lördag.

26 svar till “Hoppa på Tåget – Båt”

 1. Bilden på dig (utan flytväst) i ”snickarbyxor/galonbyxor” händerna hänger på din fars knä som har tagit de rejäla strumporna på – den är ju underbar jag jobbar att du har en förstoring hängandes på en vägg där hemma =) likaså på första bilden av dottern när hon i fullfart framför båten sjungandes på en sång?
  26mm regn igår på en kort stund hade jag haft båt kunde jag tagit mig en tur då vattnet forsade nerför gatan. Idag skiner solen, MEN det blåser halv storm. Ha en riktigt bra lördag!

  • Oj vad rätt du har på förstoringar 🙂 Men ett litet men, den svartvita bilden förstorade far själv och hade i en ram, men tyvärr brann mitt barndomshem ned i början på 2000 talet där allt blåstes ut. Men det är inte försent ännu att göra en till 😉 Bilden på dottern gjorde jag en 50×70 på vill jag minnas och satt i hennes rum som liten, hon har fått den på senare tid när hon skaffade eget men har den inte uppe… eller så finns den kvar på våran vind med en massa andra förstoringar 🙂 Det kom regn här också men knappast lika mycket. Tack LillaSyster 🙂

  • Tack så mycket, Lena! 🙂 Det var verkligen spännande att se sin segelbåt sväva över 42 meters höjd och sedan anlända till ön för avlastning.) Bron har en segelfri höjd på exakt 42 meter.

 2. Vilken fin bild på dig och din far! Likaså de glädjefyllda bilderna med dottern där!
  Min Lasse var lite som du … älskade havet, eller i alla fall Bråviken, där hans morfar var fiskare och hans farfar och senare även hans far skötte fyren utanför Djurön där de bodde. En sysselsättning som Lasse ärvde och hade under några år.
  Nu är även jag ombord på veckans tåg!
  Ha en fin helg!

  • Tack så mycket, Anki! Vilken fantastisk berättelse om din Lasse som hade både morfar och farfar till sjöss. Verkligt sjömansblod i ådrorna där.

 3. Vilka fantastiskt fina bilder både på fraktbåten i närbild och när du står i båten med din Far som ror – Dina händer som ligger på din fars knän – En nyfiken blick från dig och det syns att du lyssnar noga på vad din far säger! 🙂

  Jag är inte förvånad att denna segelbåt var din fjärde seglare.. Så härlig bild när den åker över Alnöbron! 😀

  Att du även tar med ditt eget barn i båten vid tidig ålder kunde man förstå, då ditt intresse för båtar är så högt hos dig så gissar jag även ditt barn gillade båtar och att få vara med på dina strapatser! Men med sin mor (Facit) fasa att detta var för tidigt och att hon självklart är väldigt orolig 😮

  Jag har som sagt hoppat på tåget denna morgon! 🙂
  https://www.angelgirl.burken.nu

  Önskar dig en härlig Lördag! Vi verkar slippa regn idag – Igår hade vi Åska som mullrade på länge med ca 4mm regn fick vi.. 😉

  • Fars visdom, ja, men jag fick två öron av en anledning Bilden blev verkligen lyckad när den fångade farten över bron. Med hastigheten på 60-70 km/h hade jag inte många tillfällen… Äventyr, ja, men facit var aldrig intresserat av vad vi höll på med, stopp stopp sa hon många gånger jag vill inte veta sa hon Jag tror att vi fick mer regn här ute på ön, vattentunnorna fylldes upp snabbt och svämmade över. Tack så mycket, Åsa

  • Tack så mycket Ingrid! Trevligt att du var med på resan 🙂 Har man semester får man göra det lätt men ändå inget dåligt inlägg du bjuder på 🙂 Kram

 4. Merita i all sin ära men fotot av dig och din far och fotot av dina glada dotter tar priset. Fina foton överlag, som alltid och havet det ÄR med stora bokstäver och för att vara på det så måste det förstås till en BÅT av något slag. Inkommande vecka ska jag besöka kyrkor..har ingen kyrkorgel i mitt bildarkiv…konstigt nog.
  Ha en fin helg! Hoppas foten mår bra och du med!

  • Tack så mycket Äventyret Framtiden 🙂 Jo dottern älskar havet och det syns väl långa vägar 🙂 Nu åkte hon båt i midsommar och brände sig tyvärr (inte med mig) Trevligt att du är med på Tåget och så bra att du kämpar till att leta upp kyrkorglar när du inte har några i ditt ”arkiv” 🙂 Foten mår bättre men inte riktigt bra ännu. Jag klarar mig från operationer i sommar i alla fall (peper peppar) Tack för att du länkar också.

 5. Ja, du har ju havet utanför din dörr så att säga, så klart att du är lika van vid båtar som med bilar och andra tekniska ”pryttlar”. Bilden med din pappa vid rodret är underbar och det är även fotot med din dotter. En himla tur att motorn ”bara” hade 25 hk – hahaha.

  I motsats till dig har jag ingen anknytning alls till sjöar och vatten, så det blev arkivbilder igen till temat. Det lär det inte ens bli nästa vecka, för kyrkorglar har jag då definitivt inte i arkivet – hahaha:-)

  Här mitt ”dagens”: https://bp-computerart.blogspot.com/2024/06/hoppa-pa-taget-bat.html

  • Jo min plats är noga vald, först på en ö och sedan nära till havet, du som följt mig i många år vet hur mycket tid jag tillbringar just på havet och det i alla årstider 🙂 Ja jus ja hade jag bara 25 hk där 🙂 Jag har gått upp o ned i hästkraftantal… någon efter satt det 175 hk baktill. Numer ligger jag på 15, 75 och cirkus 300 hk 😉 Det ska inte vara så lätt alltid BP, kämpa 🙂 Har ni ingen kyrka i Täby? Tack för kommentaren.

  • Tacka så mycket Anna-Lena! Det är lite intressant att se tillbaka i gamla fotoalbum och få bevis på hur man blev uppfostrad 🙂 Hur säger man? Hur mor & far formade mig liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *