Some image

50 år sedan…

Min trapp jag gjorde ute i trädgården för ca 25 år sedan påminner om ett månlandskap, påminns jag varje gång jag sitter och klipper gräsmattan här.

 

Där växer bland annat smultron, snart så är dom mogen.

…och en o annan blåklocka… samt en nejlikart…

Vart jag nu vill komma till är månlandningen…
1994 var det 25 år sedan Hasselblad landsteg på månen.

Det var inte denna modell utan en specialtillverkad för just månfärden.
Denna 500c finns i min samling.

Förresten vem satt inte klistrad vid TV:n då 😉

5 svar till “50 år sedan…”

 1. Det finns många sätt att uppmärksamma den här dagen. Jag upptäckte ett i eftermiddag.
  Fina bilder från ditt månlandskap!
  Kram, Ingrid

 2. Absolut ÄLSKAR din vildväxta trappa med alla blommor/plantor som är inte sådda/odlade. Mycket snyggare än en välskött rabatt om du frågar mig.
  Din Hasselblad liknar den jag har. Okej, jag har aldrig tagit en bild med den, men när en av mina gamla chefer ville att vi skulle storstädning på kontoret 1997 så rågade han om jag ville ha den. Ja, inte tackade jag nej inte. Kameran kostade ju 150 000 kronor som ny. Nu ligger den någonstans…

  Klart jag satt framför tv:n jag med den dagen. Det var liksom bättre förr, för sedan dess har det ju liksom inte hänt något på månen.

 3. Tiden rusar iväg. Och jag tycker den går fortare för varje år- Undrar om man kan bromsa den ett litet tag. Jag minns att för 50 år sedan var jag 20 och jobbade den sommaren som reseledare /guide. Och det gör jag även denna sommar.
  Så fint att se dina vackra bilder både från trädgården .
  Månlandningen minns jag bra.
  Kul att nu se den igen. Och tänk att en Hasselblad var med.

 4. Jag tycker att din trappa är rätt vacker men kanske inte så helt stadig att gå på. Hemma hos mig är nåstan allt murket och gammalt och verandan vågar man knappt gå på. Jag är också ganska murken. Igår tappade jag en plomb i en framtand och här finns inga tandläkare längre Som allt annat. arbetsförmedling. läkare, polis och band så har det dragits in. Fattas bara att bilmacken ska lägga ner också. Det är tal om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *