Some image

-6 grader, lite vind blev ändå en fin söndagspromenad.

Packade ungar, hund, vuxna och korv i varm termos, styrde bilen mot Åstön. Ett fd militärområde skulle få besök. Se på kartan hur vi gick. Det finns vägbommar överallt så man kan inte köra hursomhelst. Militären har bommat igen som bunkrar och plockat bort luftvärn och fyllt igen med sand, jag lovade Lill Plutten en liten grotta i alla fall.  Enkel väg var det ca 2 km ut till en fyr, våra stegräknare stannade på typ lite över 7000 steg. Vi gick inte bara på stigarna… se lite på kartan hur vår vandring vart. Platsen heter Kammarskär.

Titta Lola en springkurva!!!

Se det fanns ju en vänster springkurva åxå 🙂

 Och det fanns trötta ben.

Men höga höjder att utforska. 

Havet nådde vi till slut.

Och det jag lovade som grotta… det är väl mer en fd. sambandscentral.

Men med stora ögon tittade han in 🙂

 

Dålig bild men Lola skulle också inspektera.

Ni ser lite av dom kraftiga dörrarna av stål runt, stenarna gav skydd. Jag antar att det varit täck av ett tak, som en skyttegrav. Mera dolt för alla övningar som varit här ute genom åren.

Hej, hej nu ser vi fyren!

Men vart är nyckeln undrade Lill Plutten!

Posering vid Kammarskärets fyr.

Men är inte det här en springskog?

Jodå mycket riktigt en halv sekund senare.

Vist det gick att leka kurragömma också.

Rotvälta.

F I K A !!!

Hyffsad utsikt i lä vi smockade i oss korv.

Men bara korv ???

Vy mot Finland. Typ 200 talet km till Kaskö på ett ungefär… 

Liten vilostund hos husse. (Foto: Rebecca Blomqvist)

Det satt jättebra med ett par korvar i kistan.

Dottern skulle naturligtvis leta sten, det har hon bara gjort i 30 år nu 🙂

Men vänta nu, Lill-Plutten är ju vid stranden!!! 

Vad har du där?

Lättroade. Dom hittade små döda fiskar… 

Hejdå Kammaskäret, vi syns till sommaren.

Jodå det fans stund för lite lek till 🙂

Tur att moster var med.

 

 

10 svar till “-6 grader, lite vind blev ändå en fin söndagspromenad.”

 1. Det var duktigt promenerat av er alla. Å jag förstår att söta Lillplutten fick bäras hem;-) Sedan fick jag ett riktigt gott skratt också: ”Packade ungar, hund, vuxna och korv i varm termos”. Hur f*n lyckades du med att packa allt detta i en termos;)
  Helt underbara bilder! Mina favon: du med Lola och Lillplutten med korven – bilden efter den med dig och Lola.

  • Tack BP! Efter bra precis 400 st bilder måste ju några bli bra 😉 Hund och barnet leker otroligt bra med varandra. Det var inte många meter Lillplutten ville bli buren, det skulle ju springas också och utforska skogen med. Det kommer några fler bilder på barn och hund lite längre fram. Termosen: Ja du kan inte ana hur stor den var 😉

  • Men vad trevligt! Var det militäriskt besök kanske… Jag började åka båt runt därute i mitten av 70 talet. Halva ön var avstängda för besök in på 90 talet vid vissa tider… man kunde bara röra sig på halva ön. Jag och en kompis hade tagit natthamn med en segelbåt en gång (vinden tog slut -85 ca) Plötsligt vaknade vi av fullt krig!!! K-pist salvor och granater… Vi hade inte koll att det var övning på gång. Vi trodde vi låg väl skyddade i en vik.

  • Tack Ingrid! 6 grader minus hindrade inte oss, alla var nöjda, vi var klädda för för promenaden. Ute på skäret vid fyren finns ett stort bord med sittplatser, där blåste det lite kallt men bara vi kom i lä så tog vi ta fram medhavd matsäck.

 2. Lyckliga ni som kan gå omkring på barmarken. Tänk att det är så annorlunda fast det bara är 10 mil emellan oss. Här är det 25 grader kallt och vitt av snö både på träden och på marken. Snön når halvvägs upp till knäna och går precis över stövelskaften och ramlar ner i stövlarna. Fy fasen. Jag nöjer mig med att gå ut och hämta ved. Det här är den värsta tid jag vet. Visst, det blåser inte i alla fall så jag förmodar att det kunnat vara värre.

  • Här på Alnön är det 1 dm snö, den här platsen vi promenerade på är ute på Åstön, längst ut i kustbandet. Havet värmer förmodligen lite ännu… 25 grader är i häftigaste laget. Håll ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *