Some image

8 maj och min namnsdag står på agendan.

En sprätter upp och tror att klockan är mycket… en lampa lyser upp i sovrummet 🙂 Solen går precis över trädtopparna, den underbara våren närmar sig Nacka City 🙂 Jo isen släppte äntligen i fredags och seglade iväg. Hurra det luktar vår 🙂 

Halva bilrutan tinar på och talar om att det var en frostig natt. 

Den största snöhögen ligger dock kvar… men äppelträden är fram tinade 🙂 

En båt åker snart fram ur sitt ide. 

Och på gräsmattans baksida är snötäcket snart ett minne blått 🙂 

Traktorn står klar, en snäll granne har plockat av lastaren och hela maskinen ska fraktas till kompisen Limpan för isärtagning av motor. Jag och min skadad nacke sätter käppar i hjulen för egen mekning. 

Tog fram en möbel till altanen mot havet jag kämpade med så inför vintern, men morgonkaffet får allt vänta någon dag till lämpligare temperatur dyker på.

Igår stängde Nacka fågelhak igen. Nu piper det till i min telefon 05:20 från kompisen Ola med ett Grattis. 

På en annan altan får möbeln allt vänta ett tag till… 

Dagen tar vid och jag ska ta tillvara på min namnsdag på bästa sätt 🙂 Nu pep det till på ansiktsboka också, kompisen Mattias -Grattis på namnsdagen Blomman 🙂 

 

 

8 svar till “8 maj och min namnsdag står på agendan.”

  1. Grattis!
    Min fågelrestaurang är öppen lite till, det finns ca 50 talgbollar kvar att knapra på=) Ha det bäst nu!

  2. Grattis på namnsdagen!
    Ser att snöhögarna är lite mindre hos dig än hos mig. Men idag har det varit varmt så det tinar för fullt.

  3. Så duktig du är på alla slags bemärkelsedagar. Stort GRATTIS på namnsdagen! Antar att jag har namnsdag också någon dag per år, men har inte den blekaste när. Har aldrig firat namnsdagar och slutat med att fira födelsedagar efter 50. Då insåg jag att jag knappast skulle fylla ”det dubbla” alltså 100;-)

    Underbara bilder, där man nästan glömmer resterande snöhögar. Åsså verkar alla dina kompisar vara extremt morgonpigga varelser. Lucky you:-)

  4. Äntligen är det vår men än har inte isen gått bort bara lite efter stränderna. Jag längtar efter att sjön ska bli öppen för det är mycket finare än en snöklädd stor yta. Dock har jag hört lommen ropa för första gången. Nu är det utejobb för mig och så mycket så jag vet inte riktigt var jag ska börja. I morgon ska jag besikta bilen och då upphör säkert mitt glada vårhumör. Alltid är det något fel på den där bilhelgvetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *