Some image

Allvarligt läge nu…

Räddningstjänsten i Jämtland går ut och söker personer som vill hjälpa till.

En kamrat till mig packar slang och drar iväg…

Jag hoppas flertalet ställer upp! Jag väntar ett tag…

3 svar till “Allvarligt läge nu…”

  1. Ja visst är läget mycket allvarligt i hela Sverige just nu. Vi är ju inte vana vid sådant extremt väder och är såklart inte rustade för det heller. Din kompis verkar vara brandman, då han har all utrustning hemma. Klokt av dig att avvakta. Du har ju ändå semester och det är ju ett otroligt krävande jobb att släcka sådana ”wildfires”.

  2. Milt sagt skarpt läge. Jag har en dottter som är med i Hemvärnet och de har ryckt ut för att hjälpa till. Men det vore ju bra om folk inte eldade eller grillade i markerna och lyder eldningsförbudet. Detta väder är ju extremt. Klokt att avvakta tills nöden kräver annat.

    Svar: Jo man hör skrämmande saker hur folk eldar på sina tomter där uppe i fjällvärden!!! Tala om tomt i huvudet på riktigt. Vissa ska nog klaga mindre och hjälpa till, inte bara skriva i media. Fint gjort av din dotter. Jag var flygplatsbrandman utbildad på Arlanda och fortsatt i som industribrandman och var krigsplacerad med många övningar med brandförsvaret… Nu har många redan anmält så platserna är full i våra områden.

  3. All heder åt alla de frivilliga som ställer upp. De behövs verkligen eftersom samhällets befintliga räddningstjänster inte är rustade för en så extrem situation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *