Some image

Ännu en gång vill jag gratulera Sir Philip Anthony Hopkins på sin födelsedag!

Han föddes 31 december 1937. Anthony har medverkat i cirka 100 film och TV-produktioner. Hopkins mest berömda roll är som mördaren Hannibal Lecter i filmen: När lammen tystnar, en roll som gav honom en Oscar som bäste manlige skådespelare. Hopkins spelade även samma roll i filmerna: Hannibal och Röd drake.

Den film jag vill framföra är The World’s Fastest Indian. Svenska titteln: Citronträd och motorolja. Filmen skildrar Burt Munros väg mot nya hastighetsrekord på sin Indian Scout. En sann historia om hans livslånga dröm om att bli snabbast i världen på en Indian motorcykel. För Burt Munros tog det nästan 50 år innan han fick möjlighet att visa sina färdigheter.

Man behöver inte endast vara motorintresserad för att tycka om denna film. Numera finns det två X i min filmsamling.

En gripande och humoristisk film om vänskap och kärlek men mest av allt att vägra släppa taget om sina drömmar. Har Ni inte sett den, så försök se den :)

5 svar till “Ännu en gång vill jag gratulera Sir Philip Anthony Hopkins på sin födelsedag!”

 1. Jag har inte sett den men borde kanske göra det. Det var under 81 år min mammans födelsedag men nu är det slut på det.

  Önskar dig en fin afton!

 2. Jag visste inte att han fyllde år i dag. Han är en fantastisk skådespelare. Tack för filmtipset, jag tror inte jag sett den filmen.

  Gott Nytt År
  Hälsning från
  Malin

 3. Ryser fortfarande av skräck när jag tänker på filmen ”När lammen tystnar”. Tillsammans med Jodie Foster gjorde Anthony Hopkins filmen till en riktig skräckklassiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *