Some image

Äntligen fick jag se en flock ”bombycilla garrulus” på nära håll. Glad Måndag.

Jag hade varit inne och käkat lunch, var på väg tillbaka då jag fick se en massa fåglar i en rönn utanför gäststugan där jag satt och jobbade idag. Jag såg inte riktigt vad det var… de flaxade omkring i rönnen. Trodde först det var en björktrast eller nått… jag gick in snabbt och hämtade systemkameran. Hade sett flertalet rönnbär på backen då och då.. men många fåglar äter ju dem.

Jo så där i sökaren såg det klart och tydligt ut, förutom det disiga vädret då. Det får bli som det vart. 

Är lycklig att sidensvansarna kom till mina träd denna måndag då jag var hemma också.

Äntligen kan jag vara med i Caritas Glad Måndag.

7 svar till “Äntligen fick jag se en flock ”bombycilla garrulus” på nära håll. Glad Måndag.”

 1. Vilket fantastiskt foto! Det lönar sig att jobba hemifrån, eller hur!? Paula fotade också sidensvansar idag. Jag hörde fågelkvitter i morse, andra dagen i rad, men orkade inte gå upp och kolla… Så tack för dina fina bilder:-)

  PS. Förstår inte hud du och några andra av mina bloggkompisar kan artbestämma fåglarna. Jag kan koltrast, trutar eller om det är fiskmåsar och sädesärlor. That’s it… DS.

  • Tack BP! Bestämma ärter: Jo det fick jag allt lära mig då vi flyttade ut hit. Det står fågelböcker uppradade ska du veta. Min sambo har stenkoll och då ska höra när grannen (Thomas skridsko åkaren kommer idag) tillika fågelskådare babblar. Han har kikare på riktigt och är med i någon förening och pippifåglar osv. Tänk när jag såg en fågel jag aldrig sett förut då jag ritade upp den för M, hon skrattade stort och slog upp i fågelboken åt mig. Det var en nötskrika, så vacker. Den besöker dagligen fågelträdet. Igår skymtade jag gråspetten och hackspetten likaså. Dom är flera par här. Hackspetten hör jag både på flaxandet och hackandet. En gång stod jag i telefon med ngn slags myndighet och jag gick liksom runt huset och pratade ett tag då kvinnan plötsligt säger: Bor du i skogen? Jag undrade vad hon syftade på? Du har så mycket fåglar omkring dig… jag lade luren åt sidan och lyssnad noga. Ja kanske det, nu hör jag inte de tonerna så bra.

 2. Vi har en rad rönnar längs gatan här utanför, men ännu har jag inte sett till några sidensvansar. Hoppas att de hittar hit!
  Ha en fin tisdag!
  /Ingrid

 3. Är det så dom heter? Du fick bättre foton än jag, varje gång jag lyfte kameran så lyfte fågelskrällena också! Rönnarna utanför här är nu helt renskrapade från minsta lilla bär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *