Some image

Äpplen / hantering.

Några äpplen pallar rådjuren, några äter man direkt eller man stoppar i fickan (bra att ha under dagen) några stoppas i till en äppelkaka också.

75-80 % går till äppelmos. 

Med vassa knivar styckas de upp.

Glömde ju grytan på spisen ser jag nu…

Därefter pressas det igenom något som jag inte vet vad det heter.

Lola undrar vad husse och matte sysslar med egentligen.

Färdig pressat 🙂

Helt osockrad paketeras det in för frysning. Det tas fram eftersom till gröten eller en rulltårta om jag har tur 😉  

Strax därefter dyker den snälla svägerskan upp med en burk nygjord marmelad, osten smöret åker fram såklart, en skiva ur brödrosten poppar upp. MUMMS 🙂 Jag vet inte vad hon har i, men smakar riktigt bra 🙂 Tackar, tackar K! 

2 svar till “Äpplen / hantering.”

  1. Om jag ska vara ärlig så delar jag Lolas förundran här. Min mamma var lika duktig som du/din sambo med att göra äppelmos från grunden. Har tyvärr inte ärvt hennes gener. Det enda jag minns är att hennes äppelmos smakade bra mycket bättre än det man senare köpte i affären.
    Jo, marmelad gjorde min mamma också…

  2. Passervagga heter mojängen. I år gjorde jag mos utan att passera den, men då får man skala äpplena, Det moset blir grövre, innehåller kanske bitar av äpplen. Nog är det härligt att kunna skörda egen frukt, men dessa mängder med äpplen….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: