Some image

Året 1968

Kommer barnaskarans far hem med en Philipps kassettbandsspelare, barnens ögon var hur stora som helst. Men fanns också tre st kassettband som var märkta C-60, ett till oss var. Nu äntligen kunde man spela in direkt från radion, gissa om radioprogrammet tio i topp var populärt. Far var tekniskt lagd men nu fick den stora stereo bandspelaren läggas åt sidan. Ljudets kvalité hade väl inte etsat sig in hos en nio åring riktigt… Skivspelare fanns dock redan. Jag minns hur jag snickrade en hylla till banden i slöjden som jag betsade brun, hyllan fans kvar ända tills mitt föräldrahem gick upp i rök året 2006. Mor hade den på en bänk i köket, inte med kassettband liksom, men mor älskade brunt. Jag kan skissa upp den än idag och den rymde kanske 12-13 st band och den var snitsigt gjord.

Ni har väl alla haft trassel med banden? Satt in en penna och rullat upp liksom. På 80 talet tog ju CD skivan över… men jag har allt ett 10 tal kassettband kvar i min samling i någon låda + detta 🙂

12 svar till “Året 1968”

 1. Ja tänk när man fick ett kasettband i present än om jag var fullvuxen när dom kom. Det var stor lycka och att ha ett kasettdäck var också en höjdare ;). Vilket härligt minne du berättar om. Jag är ju från den tiden då man hade en reseskivspelare som tonåring.

  Gillar din häftiga bild

  Ha en skön helg
  Hälsning från Malin

  • Tack Malin! Reseskivspelaren var det ett lock på med högtalare man lyfte av. Året före hade far kommit hem med hem med Hep Stars firar jul till våran Philipps. Mitt första kassettdäck var ett av märket SHARP, det hade två st potentiometrar man styrde det inkommande ljudet.

 2. Hahaha, det där känner man igen . . . men å andra sidan hade man kontroll över det rent fysiskt, idag med Spotify t.ex. vet man inte när det helt tar slut . . .

  • Så trevligt att du kommer ihåg 🙂 Ja dom här ettor och nollor som finnas idag kan man ju liksom inte ta i.

 3. Nostalgi när den är som bäst. Jag gillade dessa kassettband skarpt. Man kunde ju spela in vilket radioprogram man ville och när man ville. Å självklart blev det ”bandspaghetti” mera än en gång. Å så positivt överraskad jag blev varje gång när bandet fortfarande fungerade efter ”reparationen”.

 4. Jorå här finns också en låda med kassettband någonstans….Har även 2 spelar kvar. Tänk så mycket man spelat fr radion för att ha och lyssna på. Tråkigt med din hylla. Tack för nostalgitrippen. Fortsatt trevlig helg.

 5. Varsågod LillaSyste! Kul att du behållit två spelare. Mitt kassettdäck sa upp sig för många år sedan… men det finns kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *