Some image

Årets ko utsläpp från Alnön

Hej hå, hej hå vi runt vår lagård gå… både ko flickor och ko pojkar, jo den minste är Lillplutten 🙂

Dom första tre kommer med rekordfart. Jag har min plats som alltid att mota tillsammans med två till i den bortre delen av första hagen.

Oh sådan härlig doft 🙂 Det här är en grym upplevelse som man bör se.

3 och 3 släpps ut i det fria…

Vissa är gladare än andra 🙂

Lillplutten beskådar noga. Kon behöver ingen förklaring va 🙂

Max tre varv ropade jag åt denna spralliga krabat.

Kickljudet från min kamera intresserade vissa 🙂 Och det var väl bra så jag kunde hålla linje 🙂

Men när släpper ni oss vidare?

Ja bedöm själva 🙂

Kanske tänker Lillplutten: Ska jag slå till och bli bonde när jag blir stor…

Sista och den stora inhägnaden tas också med snabba klövar.

Men vänta vad är detta?

Nöjda beger sig Lillplutten och mormor tillbaka…

Ja det är sommar på Alnön också 🙂

Nu börjar hjorden att lugna ned sig.

Precis som bonden själv (i rött) Pojken till höger är arvingen som börjar ta över, flyttar in under sommaren, 4:e generationen på gården.

Nu kommer det roliga: På kvällen skickar Lillpluttens mor följande bild. Och titta riktigt noga på bilden som han också förklarar att det var viktigt att släppa ut tre och tre. Titta också på hur noggrant han fördelat upp steketen tom rundeln mitt i. Plutten blir nog bonde ska ni, om inte djurskötare 🙂

11 svar till “Årets ko utsläpp från Alnön”

 1. Vilka härliga bilder från kosläppet. Tänkte osökt på Bregottreklamen och dina bilder har nog inspirerat mig till att döpa inlägget till ”Inspirationsdag hos Bregottfabriken”. Otroligt passande tycker jag.
  Å jag som trodde att Lillplutten skulle bli hockeyspelare. Det lär vara rätt slitigt och lågavlönat att vara bonde idag;-) Men den familjen verkar ha klarat sig utmärkt och alltid hittat någon av avkommorna som ville ta över gården. Kul faktiskt!

 2. Verkligen härliga bilder med de glada kossorna! Kul med Lillplutten och hur han sen lekte – barn är så mottagliga och har huvudet på skaft.

 3. Så härligt det är med dessa kosläpp. En ljuvlig start på sommaren. Det riktigt doftar Norrlandssommar om dina bilder.
  Lillplutten tar verkligen intryck av sina upplevelser. Vad månde bliva?

 4. Åh vad härligt att se dom ystra kossorna få komma ut efter den långa vintern 🙂

  Haha! Klart han ska satsa på att bli bonde, Lillplutten. Han har helt klart talang för det 😀

 5. Å så härligt. Det är ett av mina bästa barndomsminnen när vi släppte ut korna. Jag satt på gärdsgården och skrattade så jag ramlade ner. Jag kände ju alla kossor och var goda vänner med dom så jag njöt av att se deras krumpsprång och glädje. Nu har jag inte ens sett en ko på länge.

 6. Jag sitter med ett stort leende….Älskar kossor, men har aldrig varit på ett kosläpp! Det ser vilt och härligt ut och glädjen hos korna går inte att ta miste på! När jag var åtta år flyttade vi ut från storstan till nybyggd förort o där fanns alldeles i närheten en bondgård! Där lärde sig lite Paula känna både kossor och andra djur, och det slutade med att jag gick bort till lagården varenda kväll. Det gillade inte mamma som tyckte jag luktade ladugård när jag kom hem. Barn som lär känna djur och natur blir så mycket klokare! Ja inte bara jag, din plutt också!

 7. Hahaha … det här blev man glad av att titta på. Det är fart i bilderna, och de talar sitt tydliga språk … men jag kan inte låta bli att önska mig lite filmklipp här och där. Jag har ju aldrig varit på ett kosläpp. Bara hört talas om det 🙂
  Och lillplutten sedan … där skulle jag också velat tjuvlyssna lite för att följa med i leken.
  Sååååååå mysigt det ser ut.

 8. Så underbart med kosläpp och så härligt att få se deras glädje över att få komma ut. Roligt också att få se lillpluttens minnen omsatta i ett eget litet kosläpp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *