Some image

Bilder från en promenad på isen.

Blir det 9686 steg så fastnar ”några” bilder på minneskortet som ni förstår.  

Thomas (grannen) och jag hade bestämt fredag för promenad… men så ringer Thomas på torsdag och berättar att det blir sämre väderlek på fredag. -Jag jobbar till ett och slänger i mig lite gröt så kommer jag svarade jag. 

Första bilden slängde jag bort först, tänkte varför hade jag fotat av mitt klinkergolv i tvättstugan? Det var ju isen 🙂 

Gista Holmarna här kommer vi igen 🙂  Nästan blank is, hade gott och väl kunnat haft skridskorna. 

Lilla holmen ser skräckinjagande ut… skarvarna har förstört den.

Stora holmen har dom invaderat till 60-70%

Alnön bakomför oss. 

Alnön rakt bakåt igen. Kylan kom och gick, likaså dimman. Jodå det var kallt stundvis, men vi var klädd. 

Titta!!! Jag fick vara med på bild 🙂 

Kommer in mot den lilla Gista Holmen… 

Stor förstörelse.

 

Lilla holmen har en fyr, när jag började vara här ute året 1972 fanns det en liten stuga på denna ö. 

Vi rundar den lilla holmen… 

Sämre utsikt kan man ha.

Vi hade som en snö väg över till den större ön.

Broddarna var på hela tiden som ni förstör, gissa om vi saknade skridskorna. 

Nu går vi upp på den stora ön, och går mitt på den tillbaka söderut.

Litet sönderblåst skarv bo. 

Skräck ön.

Temperaturen ändrades hela tiden… vy mot hemma ön Alnö.

Ni kanske förstår att vi tog bra tid på oss i denna vackra miljö. 

Thomas dukade upp kexchoklad här också, vi saknade bara en termos kaffe… när man går så här på chans vet man inte vad man ska ha med sig. 

Får jag presentera en ”långbänk”.

Den hade verkligen kilat in sig.

Eller kanske blivit ”längre” med åren 🙂

Hejdå Gista Holmarna vi träffs snart igen 🙂 

Hemma vid Nacka kajen igen.

Så här gick vi.

Thomas steg, tid och sträcka får vi lägga på lite, han startade inte sin APP  förens vi gick ut å havet. 

 

14 svar till “Bilder från en promenad på isen.”

 1. Tack i himlen som man säger på vissa ställen på Åland där jag har levt nästan hela mitt nuvarande liv.
  Så vackert, så vackert, så vackert. Förutom skarvförstörelsen då förstås men t.om. där har du lyckats få till väldigt vackra speciella foton. Trasiga skarvbon mot vårvinterhimmel är inte helt fel det heller.
  Nästa gång tar ni termosen med er!
  Tack än en gång, jag har njutit som bara attan!

  • Tack så mycket för de fina orden. Det är riktigt vackert att bara vandra omkring så här och läka alla krämpor. Skarven rår vi inte på, det finns skyddsjakt här ute men det räcker tydligen inte till. Dessa öar var ett eldorado för båtfolk och barnfamiljer en gång i tiden… Ni ska se alla havsörnar som befinner sig här sommartid också. En gång räknade vi till 30 st. Termosen kommer med nästa gång, närmare våren kommer grillkorv med tillbehör också med. Fruar och hund är heller inte otänkbart. Lite kontrast till dina breddgrader men trevligt att du fick njuta. Man fryser inte när man är rätt klädd.

 2. Otroligt vackert! Så kul att du har en kompis som pushar på dig och ”drar ut” dig till promenader på havet. Jag får visserligen gåshud (kan nästan känner kylan och huttrar till) när jag tittar på dina fantastiska bilder så är jag otroligt glad att du uppenbarligen kan röra dig igen efter ditt fall. Nästan fem kilometer är ju mera än godkänt med tanke på din värkande nacke:-)

  • Tack BP! Ja kompisen pushar på mig bra. Kylan överväger naturen och framför allt stunden, dessutom får jag aldrig nog av havet. Här ute finner jag ro som styrka och läker mina sår. Tänker tillbaka på alla roliga stunder jag har tillbringat här ute, jag har paddlad, surfat vindsurfingbräda, åkte vattenskidor, båt i flera former, seglat, skoter, skidor, skridskor, badat, fiskat både vinter och sommar och simmat i dessa vatten. Tänk dig en morgonsimtur mellan dessa öar, en varm sommardag som vaknar till liv. Detta ger mig rehabilitering på mycket hög nivå. Dessutom kan man vila på flera ställen på dessa öar. Minst en sida av öarna är det alltid vindstilla på. Bord med stolar finns på 4 ställen. Det är bara synd att skarvarna fått fäste här. Nu kom det nästan 3 dm snö som sätter lite käppar för vidare vandring här ute ett tag.

  • Det hade smält bra ett tag med uppåt 7-8 grader + och ute på havet brukar det inte vara så mycket ändå… nu kom det nästan 3 dm i veckan… på landbacken ligger nog snödjupet på 50 cm typ.

 3. Fantastisk promenad och minst lika fantastiska bilder. Så mycket vackert att se och uppleva. Tack öf ratt du delar med dig. Har ju förr ibland upplevt delar av den åländska skärgården, på den ö där maken kommer ifrån. Tänkte också på att ni hade ju kunnat haft långfärdsskridskorna med er.

 4. Tack Ditte! Det finns en hel del ute i moder natur. Jag kunde inte lära mig åka på långfärdskridskor… fick ge upp för några år sedan. jag slog mig gul och blå, Thomas här beskrev hur skenorna slog i varandra. Stavar vill jag inte använda jag vill ha min frihet med kamera osv 🙂 Nä tacka vet jag mina vanliga hockeyskridskor och då kan jag göra mina piruetter och åka baklänges som gammal hockeyspelare 🙂 Har bra fart ändå i mina skär ändå som gammal toppforward.

 5. Vacker färg på himlen på många av bilderna. Gillars. Skarvarna gillas inte alls. De förstör så att landskapet ser alldeles skräckfyllt ut.
  Hur långt är det mellan öarna. Vad jag förstår har du simmat mellan dem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *