Some image

Byggare Bob.

Ikväll drog jag på mig overallen, borrade lite sten (4 st) som ska sprängas syns lite nere till höger där spaden står. Gräsklipparen mår inte så bra där.

Borrade tills batteriet var tomt och sedan upp på ställningen och monterade upp nya rännkrokar.

Vädret var perfekt, inte för varmt.

Det gamla huset på gården har fått ett lyft i sommar, fönstren tar vi nästa år på denna sida. Huset har en historia från 1927.

Skorstenen och taket bytte jag för några år sedan… skorstenen knackades ner till nocken och kompisen Lacke murade upp den, två sten extra och gjöt en krona.. 

Bara hängrännorna och stuprör är uppsatta kan jag riva ställningen. Ska till ett nytt altantak också på framsidan… här bodde det folk fram tills 1972.

Inifrån (lite stökigt) Köket är stort. syns bara halva här. Och det finns vedspis. Därav jag ordnade skorstenen.

Vardagsrummet. Sedan finns det ett sovrum, men där ligger två sängar på varandra… och stod lite kartonger. 

 

10 svar till “Byggare Bob.”

    • Tack! Jag lade till två bilder jag hade inifrån från idag… Vi vill inte riva huset, det får stå kvar som sommarbostad när någon hälsar på.

  1. Vilket fint gammalt hus, nästan originalskick inuti alltså. Gillar det nya taket som verkar ha lagts över ett ”vanligt tak” med takpannor, smart och väldigt fint.
    Å självaste interiören är ju kult och fullkomlig nostalgi. Nästan så att man absolut inte vill byta till nytt där. Känns nästan om ett stilbrott.

    • Ja diskbänken ditsatt runt år 2000… ett fönster bytt mot havet och golvet omlagd i vardagsrummet runt 1975. Takpannorna tog slut, så jag plockade ned dom och reglade upp taket innan plåten lades på, spånet under ligger kvar. Inredningen blir allt kvar.

  2. Det kommer nog att bli ett väldigt fint litet hus för dina gäster. Mitt hus är från 1921 men har varit bebott så gott som hela tiden men nog skulle det behövas lite reparationer både här och där. Det målades när jag fyllde 50 och nu är jag 73 så visst skulle det målas men det skiter jag i. Det får bli något för min son när han tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *