Some image

Dagens Bild nr 281

Sen kväll i lätt duggregn, kameraexponeringstid 30 sekuder, f/9.0 med ISO 200 (stativ)

281 av 365

11 svar till “Dagens Bild nr 281”

 1. Underbar kvällsbild 🙂
  Svar: Tack Nett!

  Usch vilken händelse du råkade ut för, kan tänka mig att det var glassplitter överallt, det märkte jag när jag fick sopa upp allt på parkeringsplatsen. Jag slipper kostnaden, men ändå roligt att försäkringsbolaget skall ha 4000 kr i självrisk fast verkstaden endast tar 2800 kr utan självrisk 😉

  Ha en underbar dag!

 2. Det var en vacker bild och så bra fotat. Längtar efter att kunna köpa en systemkamera. Ha en skön dag
  Hälsning
  Malin

  Svar: Tack Malin! Det finns fina kompaktkameror med. Se bara till att man kan ställa in manuelt bara. Jag du ska välja tiden och bländare själv när du är i behov av det. Men vist är en sytemkamera det optimala med tanke på mer objektiv val man kan ha.

 3. Ljus och färger speglar sig fint i vattnet på din bild.
  Jag har också fått smak för mörkerbilder just nu. I går kväll sken månen så fint, så jag for ut med kamera och stativ. För att inte få någon rörelseoskärpa (jag har ingen fjärrutlösare), så använder jag timern. Då blinkar ju sekunderna med en gul lampa. Sen tog jag några bilder på blommor med blixt och då lyser det ju upp också, så grannen undrade antagligen vad jag hade för mig.
  Det är smällar man får ta, när man ska skapa fina bilder eller hur? 😉

  Svar: Exakt mina ord: Smällar man får ta, pannlapa och blöta knän och frusna fingar inget ovanligt 😉 Här har jag faktisgt inget fjärr, en är nog batteriet slut i och den andra funkar inte… Men jag kan ställa in min kamera på x antal sekunder och välja bländare manuelt. Det kan säkert du med!

 4. Tack för din kommentar på min blogg, kul att du tittade in.
  Var ju lite nyfiken på var du bodde och klickade på Blomman och fick se att du bodde på vackra Alnön, visste inte att det fanns Nacka där. Men det är mycket jag inte vet trots att vi har bott 30 år i Timrå, eller rättare sagt Ljustorp. Men sålde huset för åtta år sen, kastade pil på Sverigekartan och hamnade i Nordmaling av alla ställen.
  Kul att flytta och inte känna en kotte, idag känner vi många nya kottar.

  Rantafar och son, som bor i Söråker med familj, är ju inbitna Timråiter, och följer dom varje matchduell. Igår sopade vi ju bort Björklöven, lite blandade känslor när vår dotters sambo, från Umeå, hade bilat ned till Proppskåpet för att se matchen och körde hem lite lessen i mörkret och regnet igår.
  Men sonen åkte hem från Proppskåpet glad i hågen och Rantafar somnade med ett leende igår kväll.

  En duktig fotograf är du också, har kollat lite i din blogg, måste nog länka din blogg till min blogglista.
  Snyggt foto i kvällsmörkret, förstår att det är Sundsvall ??
  Är den där bron färdig att köra på ännu??

  Tjingelingen från Rantamor.

  Tack så mycket för de fina kommentarerna! Jag bor på norra delen på ön och har Söråker mitt emot mig, de 7-8 lamporna du ser är från Deltaterminalen och de nästkommande är det nya industriområdet (dvs Gamla Gullfiber) Lamporna från mitten och till höger är Söråker City. Jo bron ska nog invigas snart… blir vist färdig tidigare än beräknat. Vägberket har bra info. Jag lämnar inte ön så ofta då jag har semster (bygger ut också)

 5. Snyggt!

  Svar: Tack Tony! Jo den vart bra, ljuset i regnet gillade jag så jag var tvungen att plocka fram stativ osv när klockan var 23:45 ca 😉 Men vad gör man inte för fotokonsten 🙂

 6. Jestanes så snyggt! Trodde först det var din DNA-profil, men insåg snabbt vad mästerverket föreställde.

  Svar: Ja ibland kan det vara svårt att se 😉

 7. Tack alla för de fina kommentarerna! Jag svarar var och en också efter kommentaren.
  Det vart en lyckad bild i det lätta duggregnet, bilden är helt oredigerad bara beskuren och nedtagen till webbformat jag har på alla mina bilder.

 8. Otroligt vackert! Jag är kass på att fota kvällsbilder. Det blir alltid fel 🙁

  Svar: Tack Veiken! Följ mina data om bilden ska du se att du lyckas 😉 Manuell inställning på kameran ska användas 😉 Och ett stativ förståss, fjärrutlösare blir det också bättre med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *