Some image

Dagens Foto nr 12.

Idag pep det till i Messenger på telefonen. Fina bilder som jag fotat från gammalt album var rubriken.

Vi var ute på en mycket fin tur (tre par) Sommaren var 1989. Båten hade inte döpts till Klater för skojs skull. 11 segel (dubbla spinnakers) och 6 vinschar fans ombord.

Klart jag seglade piratflagg. Ägaren före mig hade seglat in som trea Gotland runt några år före (i dess klass) En kompis far hade varit spinnacker gast, jag fick berättat många roliga berättelser av honom. Det fanns förresten två spinnacker bommar också. Den var snabb att segla och trivdes utmärkt i hård vind. Hon var 9,5 meter lång. Märket var Dominat 95.

Tack Lena för bilden 🙂 

6 svar till “Dagens Foto nr 12.”

    • Tack Anki! Jo detta var en fin helg. 1 par mönstrade av efter en dag (planerat) Det andra paret var med hela helgen. Tänker visa fler bilder från den turen lite senare.

  1. Klater fick jag googla – ett himla roligt och annorlunda namn för en båt. Åsså såg jag att det står ”LAT” på räddningsringen – hahaha:-)

    • När jag köpte båten var den omdöpt till Lat. Lat var lite ironi. Jag ville ha tillbaka namnet så jag klippte ur bokstäverna ur ett ark, först det svarta (skugga) och det vita efteråt. WBK betyder Wifstavarfs Båtklubb jag tillhörde. Lat tänkte jag ta senare. Den här båten såg jag ute på Ulvön när jag var ute och seglade sommaren före med min första segelbåt. Stefan som jag kände sedan tidigare bjöd över mig till båten. Jag vart riktigt impad av denna. Så jag sa ring när du ska sälja. Mellan jul och nyår ringde han, så från och med den sommaren seglade jag henne själv 🙂

  2. Oj vilken fin båt. Du har minsann varit ute på många äventyr du. Att åka segelbåt har jag nog bara gjort två gånger i mitt liv. En gång utanför Helsingborg och en gång i Cattolica i Italien. Det var så häftigt. Här är det roddbåt som gäller och så hade jag en vindsurfingbräda en gång så det är det närmaste segel jag kommit. Härligt att kunna ta fram bilder och minnas. Jag gjorde det idag med bild på dans förstås.

    • Ja den var fin. Min dröm båt hade gått i uppfyllelse. Att segla är mycket avkopplande och rofyllt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *