Some image

Dagens ljusglimt.

Dagens ljusglimt är som en öppning i molnen, en stund då solen bryter igenom och kastar sitt gyllene sken över världen. Det kan vara en blomma som sträcker sig mot ljuset, ett leende från en främling eller bara en stund av stillhet när allt annat virvlar runt oss.

I dessa små ögonblick av ljus finner vi hopp och tröst. De påminner oss om att även när dagarna är grå och kalla, finns det alltid en möjlighet till värme och skönhet. Så låt oss vara uppmärksamma på dessa ljusglimtar och låta dem lysa upp våra dagar.

När det gäller rådjurspår i snön, är det en spännande upptäckt! Rådjur är skickliga på att smyga genom landskapet, och deras spår kan berätta mycket om deras rörelsemönster. Här är några kännetecken för rådjurspår:

 • Höger framfot: Längd cirka 4,5 cm, bredd cirka 3,0 cm.

 • Höger bakfot: Längd cirka 4,5 cm, bredd cirka 3,0 cm.

Rådjursspår är vanliga i skogar, ängar och trädgårdar. De är smidiga och eleganta djur, och deras spår kan vara en glimt av naturens skönhet. Nästa gång du ser rådjursspår i snön, tänk på den tysta närvaron av dessa varelser och njut av ögonblicket

Så när du ser den första nötskrikan på plats, ta ett ögonblick och beundra dess skönhet och anpassningsförmåga.

Ljuset som strömmar genom skogen från öster är en vacker syn. 

Ljuset breder ut sig alltmer från öster, där skogen ligger. Det är som om dagen vaknar och sträcker sig över landskapet, bortom träden och in i horisonten. En ny dag tar sin form, och skogens konturer blir tydligare. Det är en stilla skönhet, när solens strålar smyger sig fram och fyller världen med sitt guldiga skimmer.

Det påminner oss om naturens ständiga förändring och skapar en känsla av hopp.

Istappen släpper igenom ett visst ljus, som om det vore en hemlighet delad bara med de tysta vindarna. Det är som om solen, med sina gyllene fingrar, smyger sig in genom gräset och kysser jorden. Där, i det mjuka skenet, dansar små partiklar av damm och drömmer om större världar.

Det är i dessa ögonblick, när ljuset filtreras genom naturens väv, att vi kan känna oss en med allt omkring oss. Vi blir påminda om vår plats i den stora cirkeln av livet – en cirkel som sträcker sig från den tysta öknen till de höga bergstopparna.

Så låt oss stanna upp ett ögonblick och låta detta ljus omfamna oss. Låt oss vara tacksamma för den skönhet som omger oss och för den gåva vi har att vara en del av denna värld. För när allt kommer omkring är det i dessa små ögonblick av ljus och tystnad som vi finner vår största styrka

All denna snö som täcker marken är som ett vitt täcke av tystnad. Den dämpar ljuden och skapar en känsla av stillhet. Trädens grenar bär på sig tyngden av snön, som om de vilar efter en lång dag. Det är som om hela världen har saktat ner, och vi är alla inbjudna till ett ögonblick av ro.

I detta vinterlandskap finns det en skönhet som är svår att beskriva med ord. Det är en kyla som biter i kinderna, men samtidigt en värme som kommer inifrån när vi kramar våra nära och kära. Snön är ett konstverk som naturen skapar, och vi är privilegierade att få vara en del av det.

Så låt oss ta ett djupt andetag och njuta av detta ögonblick. Låt oss skapa minnen i snöns tystnad och låta den omfamna oss. För när allt kommer omkring är det dessa små stunder av vintermagi som gör livet så speciellt.

 

Frun och dottern kämpade tappert med att skotta fram fyrhjulingen, men snömassorna var överväldigande. Snön låg där som ett obevekligt täcke, och varje skott med snöskyffeln verkade bara skapa mer arbete. De kände sig som små myror som försökte gräva sig ut ur en snöig labyrint.

Men ibland är det viktigare att veta när man ska ge upp än att fortsätta kämpa. Så de ställde ner snöskyffeln och tittade på varandra. Dottern log trött och sa: “Kanske är det dags att vänta på våren istället.” Frun nickade och de gick in i värmen, lämnade snön bakom sig.

Ibland är det klokare att acceptera naturens krafter och vänta på bättre tider. För snön kommer smälta, våren kommer komma, och fyrhjulingen kommer vara där när det är dags att ge sig ut på äventyr igen

Februari är en speciell månad med sina 29 dagar vart fjärde år. Detta fenomen kallas skottår. Normalt har februari endast 28 dagar, men under skottår läggs en extra dag till för att kompensera för den tid det tar för jorden att fullborda ett varv runt solen.

Jag har som mål att skapa 29 inlägg under denna korta månad, så är det en utmaning, men absolut möjligt! Jag ska se till att vara organiserad och hålla mig motiverad.

10 svar till “Dagens ljusglimt.”

 1. Är ditt inlägg dina egna ord? I så fall har du en sida som är ny för mig. Djup och eftertänksam. Vi består alla av många olika lager.
  Inlägget känns som en varm och fin predikan, som jag skulle tänka mig att ha hört i kyrkan. De sjunker in i mig som en varm känsla. Poetiskt och vackert beskrivande av naturens olika skepnader.
  Tack!

  • Jag vaknade och ”var” poet 🙂 Jag är någon timme från att opereras nu. Man vet ju inte hur det slutar idag typ. Återkommer i frågan 🙂

 2. Men Åke! Idag är du ju rena poeten – vilket inlägg =) Låter som en spännande bok du håller på med.
  Jag stannade upp och tittade på Koltrasten innan idag då jag var ut till brevlådan. Tyvärr så har jag inga Nötskrikor att beundra, men Hacke kommer nog om en stund, han är ju också färgglad.
  Klart att du kommer att lyckas med 29 inlägg – det är jag helt övertygad om, jag tror stenhårt på dig! Hoppas att dagens operation var lyckad.

 3. Operationen är på G nu. Poet och poet 🙂 Jag ska förklara senare… men man fick en ingivelse det här med att sövas å så… Koltrasten är ju fin. Jag återkommer med fåglar på fredag. Tack LillaSyster 🙂

  • Tack Ingrid! Jo en blev ”poet” över en natt eller så kom tankarna ikapp eller eller slog till 🙂

 4. Ojdå, det var ju en hel predikan….så vackra å fina ord…..
  Det har ju varit ett riktigt skottår med tanke på all snö……hihi 🙂

  Nu hoppas jag att allt går bra för dig å kan komma hem för slutgiltigt tillfrisknande!

  • Tack Christian! Jo du vet i stundens allvar kan… snö ja, men än är det inte slut, det spås komma lika mycket till, februari är inte över än. Det snöar nu förresten. Klart Åke jobbar på ett slutgiltigt tillfrisknande!

 5. Tänkte direkt att ditt fina och för dig absolut inte typiskt poetiska inlägg hade med din operation att göra. Du var helt enkelt inte riktigt ”bekväm” med tanken att bli nedsövd och/eller ”dopad” med morfin. Då ville du helt enkelt passa på innan.
  Sedan kom du ned ”på jorden igen” när fyrhjulingen kom in i bilden. Ja inte hela då, bara halva, men ändå. Även om det är så vackert att bo som du gör och kan skriva så fina rader, så har det sina fördelar att bo i lägenhet. Då slipper man arbetet, men kan fortfarande njuta av snö som HSB förhoppningsvis hinner ploga bort i tid för alla som tar bilen till jobbet;-)
  Nu är det kväll och jag hoppas att operationen gick bra.

 6. Tack BP! Klart jag ville helt enkelt passa på innan mina resor med doping och morfin. Man vet aldrig hur en resa slutar… det var lite illa sist då tomtarna i röda och svarta tomtemössor dansade 🙂 Snön tar jag med glädje när jag får mullra omkring på min 4 Hjulingen eller traktor… vist jag hade ju en trasig fot som sätter käppen i hjulet 🙁 Du HSB har jag redan inne 😉 Nej inte lägenhet, vem ska sköta om pippina, räven, ekorren och rådjuren då? Som det lät på doktorn gick operationen bra, hon hade lovat mig det. Slipper arbete… det finns inte i Åkes vokabulär 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *