Some image

Så här dan före dan…

Uppe i ottan, söka i lådor. Ja inte min starka sida… översta ligger besticken, kanske låda 2? Bingo i fjärde 🙂

Blanda ägg, honung & senap.

Recept finnes på ICA så lätt 🙂

Små tassar höres trippande bakom mig… Undrar såklart vad husse pysslar med.

Pensling utföres.

225 check i ugnen 🙂

Ut på altanen snabbt för kylning, där redan Jansson ligger… dom är jag totalt oskyldiga till förutom skalning av potatisen igår kväll 🙂

Nu!!! Vart det en stund för mig själv 🙂

Bland ljus, must och hyacinter… Årets vinnare av senap i mitt hus vart föresten: EFFAS.

Tätt vid mitt lår ligger min fyrbente vän Lille Tuss med bägge tassarna trykt mot mig 🙂

Dan före dan ja…

7 svar till “Så här dan före dan…”

 1. En som verkar gilla skinka där.

  Läget för mig är följande, bloggen försvann ett tag men jag har lyckats få tillbaka den. Däremot går det inte att släppa nya inlägg eller lägga ut kommentarer. Felet verkar ligga hos servern på Hostgator, tydligen är det något fel där som jag kommer att ta tag i i mellandagarna, hinner inte just nu.
  På ett eller annat sätt kommer jag tillbaka i någon form.

  God Jul så länge.

  Svar: God Jul Kajsa! Men jag blev lite orolig då jag tittade in i förrgår hos dig och skulle önska dig en trevlig jul… Det såg inte bra ut, hoppas det öser sig 🙂

 2. Skinkan ser härligt ger ut. Jaså Effas Senap. Johnnys inte så pjåkig heller? Du gillar att julmyspys fixa? Din kompis gillar det iallafall. God jul på dig. Men har du fixat Senapssillen?

  Svar: Tack Lars! Jag stod och höll i senspssilen men valde bort den (två andra vart det) Julpysa sitter i sedand barnsben… min mor var en stor fixare… vi bröder turades om att hacka sallat, skinkan stod klar på julsftonsmornsrns, julgranen kläddes på kvällen före men fick inte tändas förens på julaftonens morgon. Jo jag har en flaska johnnys senap i skafferiet, grilljeringen av skinkan använde jag den till 🙂

 3. Härligt med små trippande tassar så här i julstöket. Effas senap låter spännande. En lokal produkt kan jag tro. God Jul!

  Svar: Tack Steve! Effas senap hittade jag på en korvkiosk i närheten… Jag eller vi brukar koka senapen själva men denna jul var det spännande att prova något nytt. Denna är verkligen god. Ja tassarna ja… hon följer mig ofta 🙂

 4. Skrattar gott åt ditt letande efter penseln i lådorna. Jag menar den används ju bara en gång per år, åtminstone här.
  Åsså går ni all in ser jag! Kul att du fick en vilostund helt för dig själv efter allt hårt arbete:-)
  God Jul till dig också:-)

  PS. Tusen tack för ditt julkort. La upp det på bloggen igår. DS.

  Svar: Tack BP! Jag brukar få en känga som: Du har ju bara bott här i 21 år 😉 Vertyg i köket är inte Åkes starka sida bara att erkänna… Morgnar är alltid så härliga 🙂 En stund för mig själv helt enkelt 🙂 När stillheten är som bäst!

 5. Du är på gång och att sitta i soffan och prova skinkan är mysigt. Fint sällskap har du också. En hund är en kär vän!
  Här är herr Jansson också klar och både den och lite skinka får provas nu. Men jag hade svårt att få tag på en hel liten skinka i Spanien och har gett mig på att griljera skinkskivorna som jag ”byggt ihop”. Förra året i Thailand fick jag göra Jansson utan ugn så jag är luttrad.
  Önskar dig en riktigt God Jul.

  Svar: Tack Ditte! Några år har jag griljerat skinkan med kökets vedspis, ja så gjordes det inte allt för längesedan sen… min mormor och farmor vet jag fick göra så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *