Some image

Färgsprakande Fredag #22

 LillaSysters Färglada  FREDAG Fortsätter vidare in i oktober.

 

VW Bubbla Typ 1.

 

 Plymouth Cuda 70.

Chevrolet -57:a

VW Buss.

Tidig soluppgång.

Mopar bilar uppradade. 

Ford uppradade.

Chevrolet & Ford

Det matchande kulörta skinnställ gick väl ihop 🙂

7 svar till “Färgsprakande Fredag #22”

 1. Vilka läckra miniatyrbilar du hittat! 57:an är så snygg. VW bussen hade min faster och farbror och kuskade runt i som husbil i slutet av 70-talet grön vill jag minnas. Har sett några nytillverkade nu under sensommaren antar att det är hybridbussar.
  Nu är det dags att ställa in hojen =) Mitt skinnställ är rött, svart och vitt. Tack för länken och tack för att du är med. Trevlig helg! (Tänkte på dig igår då tidningarna skrev om stor polisinsats på Alnö)

 2. Tack LillaSyster! Rött, vitt och svart ställ, snyggt! Du matchar hojen då 😉 Alla bilar ingår i min samling + många fler. Farsan hade två VW bussar under min uppväxt, just en sådan där röd med gröna rutor upptill och sufflett. Jag undrar många gånger vad den hade haft för värde idag… den första var en högerstyrd (grön) och när jag var liten monterade han in en till ratt på v sida, där stod jag en en gång och ”rattade” bussen i byn vi bodde i (på Köpmangatan) så mötte vi polisen, då hukade far sig ned och jag stod då där ensam med huvudet över ratten och höll i. Några dagar senare var far inkallad till polisstationen och undrade om han viste att sonen var ute och körde bil vid ett tillfälle? Jag kan ha varit max typ 4 år. Mor fick aldrig veta detta och jag var nog 15 år när jag fick höra sanningen. Jag har 4 st i min samling (med lika nyanser) jag tänker tillbaka på 🙂 Jodo polisinsatsen igår… den vart stor, och det är väl inte så konstigt i dagens samhälle att de får rycka ut. Här är insatsstyrkan på yå. Vi märkte inte av ngt, var inte ute vid den tiden, men bron ut vart avstängd för kontroll osv, centrumet ligger 6 km ifrån mig. Antagligen var det några barn som sköt smällare. Skuts gör det lite överallt i skogens närhet vid denna tid för jakt osv.

 3. Oj så många bilar Måste ha tagit tid att hitta alla dom och jag som inte vet så mycket om bilar (utom att jag har en skitbil) känner igen en hel del av dom. Bilar var snyggare förr och olika modeller. Nu är alla vita grå och svarta och ser likadana ut. Är det du som har den snygga klädseln på dig. Skitsnygg och lika som motorcykeln.

 4. Är alla bilar dina? I så fall är du en samlare å kan känna dig lycklig att du bor i hus på landet….
  VW-bussen är min absoluta favorit, älskar den modellen!

  Ha en fin fredag!

 5. Så många bilar och mycket färg! Tur de är små så de får plats i ett glasskåp, annars hade du kanske behövt större tomt 🙂 Gillar folkabussen, i originalformat så är de väl rena dyrgriparna nu för tiden gissar jag. Trevlig kväll!

 6. Inte bara att man njuter för fullt när man kikar in här, utan man lär sig nåt nytt också. MOPAR bilar hade jag aldrig hört talas om. Tack Wikipedia för all din info om just den kategorin bilar som jag inte ens visste att den fanns.
  Åsså är jag tokförtjust i glödlampan och den tidiga soluppgången.
  Min man hade ett nästan likadant Dainese MC-ställ. Snyggt!

 7. Härligt med alla färgade bilar och många är av modell jag gillar 🙂 Även kan jag säga att jag kört en del av dem på den tiden det begav sig att vara ute på bil svängen inne i stan. Där har vi många gemensamma vänner ifrån, lämnar namnen åt sidan.
  Lampan och soluppgången är otroligt vackert o passar bra in med hösten, ditt skinnställ påminner om det jag själv hade då jag körde Mc med samma färger. 🙂

  Ha en fin helg! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *