Some image

Det här var min far Roland.

Farsans kompis sedan unga år var en som hade samma namn som mig. Jag antar att det var därför jag fick heta Åke. Vilka historier jag fått berättat av dem båda. Jag kan ta en: De låg och lekte med Märklin tåg när jag endast kunde ligga på en filt bredvid på golvet. Den fick jag höra igen för ca 8 år sedan jag hade bjudit ut Åke hem till mig. De finaste orden Stor Åke sa till mig innan han åkte var: O vad Roland skulle ha varit stolt över dig. 

Far och Åke hade ett till intresse nämligen foto. Här spexar de vid Stor Åkes DKW med årsmodell 1939. Som ni kanske ser är det en slags Pick upp, i dom här årsmodellerna var mycket byggt av trä.  Jo de hade varsin lite nyare DKW när jag födes också, då fick jag benämningen Lill Åke.

När detta kort är taget vet jag inte, detta har kommit fram när Åkes son Per gått igenom dess skatter. Tippar på runt året 1955. 

En gång / år startades denna bil upp, jag har en film när vi åker den lövad en midsommarafton, jag kan ha varit runt 5 år (1964)

Alla smal filmer finns konverterade till 3 st DVD filmer… ni har säkert sett de två urklipp jag har på You Tube… En där jag åker färja med min mor och den andra vid en tjärn i Timrå strax intill jag födes. Bara jag får tid ska jag redigera/klippa ta ut mer… lite är mitt fel… har inte satt mig in i något lämpligt program bara.

Farsan med Åkes DKW årsmodell 1939. Denna bil ska vist rulla fortfarande i södra Sverige. Jag kanske ska leta upp den… Vid kameran Stor Åke. 

 

8 svar till “Det här var min far Roland.”

  1. Bilen är ju såååååå fin. Kul att den fortfarande rullar, om än långt från Sundsvall. Ett himla fint minne du berättar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *